Ченгетата с нова тактика !

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Re: Ченгетата с нова тактика !

Мнениеот Marto_VN » Пет 11 фев 2011 10:29

Нека да има повече контрол и да се спазват правилата!
Понякога си мисля или направо си е така , че ако карам по правилата някой тъпанар ще ме блъсне!
Ние някак си сме си измислили наши си български правила за движение по пътищата.
Забелязъл съм ,че когато някой почва да спазва правилата или ще го блъснат или ще има "клаксонова музика" - тъпо е чесно казано!
Нека и по 10 да са но да има ефект!
Във Варна примерно много от малоумниците ,не подават мигачи - ами трябва да гадая доста пъти и да гледам шофьора в колата , на къде гледа - че да отгатна къде ще ходи!
В София съм карал , там пък малко да се забавиш и почва една канонада от клаксони!
Еми тея двете неща нито са колегиални , нито според закона!

Клаксон се ползва в града - само за предотвратяване на ПТП!
А пътепоказателите са задължителни!

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пет 11 фев 2011 11:27

sashko_bg написа:
sk. написа:Субарото сигурно е било или "товарно" или "бетонобъркачка" ... :D

Според мен трябва да се вземат такива мерки! Все трябва да се почне от някъде! Аман от неразбория по улиците ;)

Не, беше си обикновена кола - комби, а хайката беше не при караулката, а след пешеходната пътека ( където пътя става от 2 в 3 ленти)-преди светофара, като идваш от Парк Хотел Москва - посока центъра.

да, и аз реших че са блъснали някой на пешеходната пътека, за да има толкова полицаи.... а то какво било.

за сметка на това бяха направили много хубаво задръстване чак до парк-хотела, като са оградили едното платно с конуси...

"показна акция", то си пишв в първия пост. :beer

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 11 фев 2011 11:54

Абе нямам спомен холандските катаджии да се движат на тумби по шестима,освен в един особен квартал на Амстердам де mhihi Алекси Стратиев още преди пет години,докато беше началник на КАТ обяви, че се е преборил с корупцията там,какви са тези изявления сега след като го понижиха :roll:

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пет 11 фев 2011 12:01

fly_free написа:
Deo88 написа:Аз съм напълно съгласен да има повече полицаи и да спират повече коли за проверка , и дано така да няма корупция , но чесно казано малко ме съмнява :hmmmm

Колега ти прочете ли какво написа.Това е пълен идиотизъм.
Да има повече полиция добре ,но защо трябва да спират коли за проверка.
Самото им присъствие по принцип води до намаляване на нарушенията.

Самото им присъствие надали да води до намаляване на нарушенията . Много добре ги гледам почти всеки ден полицаите кои и какви коли спират . Неможе да са двама полицаи с две палки и да е спряна само една кола , и един джип да мине покраи тях с над 40км. и полицаят само да го изгледа , а другата кола която мине ( след няма и 7 сек. след джипа ) веднага да бъде спряна от господин полицаят .
Трудно ще се намали корупцията в нашата държава . Един колега написа , че трябва да маслагат камери вместо да има толкова много полицаи на едно място - е , прав е донякъде , но дали пак корупцията ще бъде спряна ?

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пет 11 фев 2011 13:18

Marto_VN написа:Нека да има повече контрол и да се спазват правилата!
Понякога си мисля или направо си е така , че ако карам по правилата някой тъпанар ще ме блъсне!
Ние някак си сме си измислили наши си български правила за движение по пътищата.
Забелязъл съм ,че когато някой почва да спазва правилата или ще го блъснат или ще има "клаксонова музика" - тъпо е чесно казано!
Нека и по 10 да са но да има ефект!
Във Варна примерно много от малоумниците ,не подават мигачи - ами трябва да гадая доста пъти и да гледам шофьора в колата , на къде гледа - че да отгатна къде ще ходи!
В София съм карал , там пък малко да се забавиш и почва една канонада от клаксони!
Еми тея двете неща нито са колегиални , нито според закона!

Клаксон се ползва в града - само за предотвратяване на ПТП!
А пътепоказателите са задължителни!

По принцип не обичам да свиря с клаксона но когато някой се заблее на някой светофар го ползвам защото заради блейките по светофарите на светофар минават 5 коли не 10 (примерно)

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пет 11 фев 2011 14:29

когато си в яко задръстване,и чакаш да дойде светофара 10-15мин,и вече идва твоя момент :D и гледаш тоя пред теб си говори по телефона а пред него колите са вече на 20метра разтояние,как да не свиркаш :banghead:
трудно е дасе здържаш като има пред теб такива малумници
давам пресен пример-вчера вечерта като се пребирам,една кака като пусна десния мигач на светофара,след това си кара така с пуснат мигач в продължение на 3-4км,и не вижда че нещо мига на таблото :screwy ,беше от тоя тип жени които седалката толкова е напред,че челото и опира в огледалото,сигурно няма видимост към таблото mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 11 фев 2011 14:42

Като са по 6 човека и спират по 3 коли,тькмо ще има повече рушвети според мене.Всяка 2-ка си хваща по кола :banghead: .
Корупцията намалява с изолиране на човешкия фактор,а не с увеличаването му :banghead:

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Пет 11 фев 2011 14:57

Vidol Nikolov написа:Като са по 6 човека и спират по 3 коли,тькмо ще има повече рушвети според мене.Всяка 2-ка си хваща по кола :banghead: .
Корупцията намалява с изолиране на човешкия фактор,а не с увеличаването му :banghead:

И аз не съм чувал за корумпирани камери или компютри. :012:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пет 11 фев 2011 15:03

Презумцията явно е,че като са повече ще се следят един друг.Или пък ще искат да има за всички :banghead:

Потребителски аватар
lub0o
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пет 11 фев 2011 15:05

хора и корупцията може да намалее и много други неща могат дасе направят,те го знаят това,НО защо него правят- mhihi
чесно казано не вярвам да се пооправят нещата,исками се да не мисля така,но реалноста е такава :drinking:

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Пет 11 фев 2011 15:24

Корупцията намалява и изчезва когато изчезнат предпоставките за нея.Демек когато се направят законите нормални.Не всякакви глупави и ненужни ограничения.

Потребителски аватар
lub0o
Двигател:

Мнениеот lub0o » Пет 11 фев 2011 15:33

винаги съм се чудил защо на ботевградско ограничението е до 60км
а примерно на българия е 70км,на цариградско също
като на ботевградско пак са 3 ленти,та то ботевградско е най-малко натоварено

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пет 11 фев 2011 15:37

lub0o написа:винаги съм се чудил защо на ботевградско ограничението е до 60км
а примерно на българия е 70км,на цариградско също
като на ботевградско пак са 3 ленти,та то ботевградско е най-малко натоварено

Заради НСО е такова ограничението на Цариградско и на България имат си там някакви трасета по които минават и за тва е така.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 11 фев 2011 16:23

Защо новината за въвеждане на европейска практика в автомобилния контрол трябва да се превърне в хранилка? Отцепване на лента с конуси и контрол на максимален брой коли за минимално време - това си е чудесна перспектива. И стига с тоя рев за корупцията - все реве някой дето е дал рушвет. Който е редовен - не дава и не рИве. :idea:

ПП: НСО и ограничение - чудесен виц :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”