Мнението Ви за Ц-класата (С-class) на Мерцедес?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: Мнението Ви за Ц-класата (С-class) на Мерцедес?!

Мнениеот quattro^^ » Сря 16 фев 2011 21:14

Ljubon написа:Ако ти харесва, търси CDI, остави го тоя TD. Тясно купе, особено на задната седалка, харчи с 2-3 литра повече от Пасат TDI. За тия пари спокойно се мяташ на Б5 - по-добрия избор за мен. :idea:

+1
аз не мога да разбера защо искате да дадете 6 бона за кола на която салона и е правен с секач по технология от 15 век :shock

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 16 фев 2011 21:26

quattro^^ написа:
Ljubon написа:Ако ти харесва, търси CDI, остави го тоя TD. Тясно купе, особено на задната седалка, харчи с 2-3 литра повече от Пасат TDI. За тия пари спокойно се мяташ на Б5 - по-добрия избор за мен. :idea:

+1
аз не мога да разбера защо искате да дадете 6 бона за кола на която салона и е правен с секач по технология от 15 век :shock

Браво поредния компетентен се изказа :applause:

bnick
    Автомобил: Passat B8
    Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 16 фев 2011 21:33

Теодор написа:
    quattro^^ написа:+1

Напълно подкрепям колегата за кокпита на Мерцедеса. Колата не означава, че е лоша, но таблото лично мен ме отвръщава :beer

Потребителски аватар
      quattro^^
      Автомобил: audi a6 c5
      Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 16 фев 2011 22:09

Теодор написа:
      quattro^^ написа:

+1

имам преки наблюдения в/у 2 цедки като тая само че бензинови, при газифициране задължително сменяш инсталация.в/у дизела нямам наблюдения на цедка ама лично аз не харесвам дизелите на мерцедес преди цди.така тея коли са по на 15 години вече дават си нормални дефекти за годините си, лично за мен за тези пари ауди/фв има в пъти по-добри коли.тебе като те слушам си заклет фен, е кажи ми с ръка на сърцето дали тая кола си заслужава парите.като даваш толкова пари се гледа и салон и визия и така нататък...еми салона е по-дървен от на мойто ауди 80 :lol: ся на бялото не можеш да кажеш черно.същото е положението и с е класата която е една най-грозните коли до 2000 за мен.чак след милениума вече мерцедес започват да усещат накъде е задухал вятъра преди 10 години...(говоря само за интериор/екстериор).

Потребителски аватар
        Jetman
        Автомобил:
        Двигател:

Мнениеот Jetman » Сря 16 фев 2011 22:25

:да:

Потребителски аватар
        ABSOLUT
        Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
        Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
        Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 16 фев 2011 22:54

Това все пак е класическия дизайн на таблото на Мерцовете. Или му харесва на човек или не.
        Същото може да се каже и за таблото на Голф 3, да не е по хубаво?
        Ама ни харесва и си ги караме.

Потребителски аватар
        hooligans
        Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
        Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 16 фев 2011 23:17

Теодор написа:
        quattro^^ написа:

+1

Ганьо всичко знае, от всичко разбира и всичко е карал :idea: :screwy mhihi

Потребителски аватар
          Ljubon
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 16 фев 2011 23:19

Част от ревю на експерти от AutoTrader:
          Mercedes C-Class 96-01
          C180 and C200 offer decent performance but we’d go for the refined, powerful and economical 220 CDI diesel. Make sure you opt for an automatic gearbox – the manual gearbox is agricultural and hill starts with a foot operated handbrake and a clutch are a black art. Older C-Classes are also prone to rust.
          Our pick: 1999 C220 CDI Elegance

Накратко - изборът на специалиста е CDI мотор с авт. скоростна кутия.

Потребителски аватар
          Matematiks
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 16 фев 2011 23:32

Аудито е надминало времето си :applause: да не говорим за шумоизолация и ергономичност :bowdown напрао ме учуди.
          Извинете ама за тея пари се зима 100/А6 куатро дизел с 2,5 мотора,е малко е тегаво за намиране ама зависи от желанието
          Сравнение между тва трупче и 100/А6 куатро 146 коня,просто няма scare

Абе що не видиш за 5 бона на Милослав Ауди А6 седан AEL Автомат :обичам ви ,не е куатро ама пак е по добре от тва задно :kissy:

Потребителски аватар
          Jetman
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот Jetman » Сря 16 фев 2011 23:58

Зависи кой какво харесва и какво търси в един автомобил - А6 Ц4 с АЕЛ за мен е по-добре. Мотора е здрав, икономичен и надежден. Дизайна е в пъти по-добър и вътре и вън. Но колегата може да му допада мерника повече и това, че мотора отстъпва на АЕЛ-а не би го спряло предполагам. Дано само да е читав, че ремонта на дизелов Мерц е най-скъпата комбинация, но на тази цена трябва да е кукла :D

Потребителски аватар
          H2O
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 17 фев 2011 7:59

Който не е карал Мецан,може само да предполага коя кола е по хубава.Мисля че и на малките деца е ясно кой сериен автомобил е най добрия!Колкото по малко пишете,по малко ще се излагате.Пич цената е добра,ама 5700лв ще е по добре.Все още не съм видял кола от CH да е в трагично състояние.

M.KoBrEtI
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот M.KoBrEtI » Чет 17 фев 2011 10:07

Хайде сега, да не изпадаме в крайности. Малките деца повтарят градски легенди и толкоз, те нямат познания mhihi
          Качвали сме се и на такива Мерджани и на по старите 124-ки и т.н. - не е извънземна техника - била е някъде преди 20+ години :mrgreen:

Ако ще да е най-комфортния таралясник, ако на човек не му допада нема да набие 6К в него - както се каза въпрос на приоритети. За един който харесва малки коли това е камион дето гори яко, за друг може да е най-доброто на света...
          Успех на автора при покупката :да:

Потребителски аватар
          smurf
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 17 фев 2011 12:16

колега, мерцедесите от тези години са изключително здрави, надеждни и лесни за поддръжка...за дизелите им мога да говоря много, но няма смисъл, железарки са....относно сравненията на някои колеги, да погледнат задното окачване на мерца и на голф и пасат и тогава да говорим за комфорт и возия.....взимай смело и няма да сбъркаш.... :D ако имаш въпроси може тук или на л.с. за някой по-детайлни разяснения....

Потребителски аватар
          apa6o
          Автомобил: Skoda Octavia 1Z
          Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 17 фев 2011 13:37

H2O написа:Който не е карал Мецан,може само да предполага коя кола е по хубава.Мисля че и на малките деца е ясно кой сериен автомобил е най добрия!Колкото по малко пишете,по малко ще се излагате.Пич цената е добра,ама 5700лв ще е по добре.Все още не съм видял кола от CH да е в трагично състояние.

Коя кола е по-хубава-по лично мнение грозен, скъп, тежък, тромав и неикономичен Мерцедес или нещо друго... Айде престанете да робувате на тъпи клишета, че Мерцедес е великата кола. Точно тия Ц класи доста хора реваха от тях, ама пуста гъзария, да е Мерцедес. Мен като ми е през онуй нещо дали ше карам произведение на Щутгарските гении или нещо друго, си избирам колата не по малката, а по качествата на колата.
          Айде някой да ми изрези плюсовете на тоя Мерц, който се продава само и единствено поради родствената връзка с W124, който наистина беше кола от клас. Първото-сглобката е на сравнително ниско качество, както и материалите и изобщо не отговаря на насоката му за някогашен премиум автомобил. Второ-механиката като цяло е на задоволително, но не и високо ниво, все пак аз Мерцедес все още си ги считам за голяма доза тулупи по отношение на нови технологии в колите... Електрониката е под такава критика, че лошо да му стане на човек, а разходите по поддръжка са си като за премиум кола. Дизайна и ергономията са като на кола от края 80-те.
          Еееми като се тегли чертата всеки може да си прецени какво му се кара и така :wink:

Потребителски аватар
          H2O
          Автомобил:
          Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 17 фев 2011 13:47

apa6o написа:
          H2O написа:Който не е карал Мецан,може само да предполага коя кола е по хубава.Мисля че и на малките деца е ясно кой сериен автомобил е най добрия!Колкото по малко пишете,по малко ще се излагате.Пич цената е добра,ама 5700лв ще е по добре.Все още не съм видял кола от CH да е в трагично състояние.

Коя кола е по-хубава-по лично мнение грозен, скъп, тежък, тромав и неикономичен Мерцедес или нещо друго... Айде престанете да робувате на тъпи клишета, че Мерцедес е великата кола. Точно тия Ц класи доста хора реваха от тях, ама пуста гъзария, да е Мерцедес. Мен като ми е през онуй нещо дали ше карам произведение на Щутгарските гении или нещо друго, си избирам колата не по марката, а по качествата на колата.
          Айде някой да ми изреди плюсовете на тоя Мерц, който се продава само и единствено поради родствената връзка с W124, който наистина беше кола от клас. Първото-сглобката е на сравнително ниско качество, както и материалите и изобщо не отговаря на насоката му за някогашен премиум автомобил. Второ-механиката като цяло е на задоволително, но не и високо ниво, все пак аз Мерцедес все още си ги считам за голяма доза тулупи по отношение на нови технологии в колите... Електрониката е под такава критика, че лошо да му стане на човек, а разходите по поддръжка са си като за премиум кола. Дизайна и ергономията са като на кола от края 80-те.
          Еееми като се тегли чертата всеки може да си прецени какво му се кара и така :wink:
          Казах ви да не пишете,че да не се излагате.Като взимаш такава кола кой ти гледа икономия и резервни части бре?Ама да вземеш премиум марка трябва да имаш топки,а не мандаринки mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”