:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Порше Карера

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 18 авг 2006 9:24

VWGT написа:
Vlad777 написа:И ако не е комплексарско - здраве му кажи! Един вид - глей кой съм аз :!: Ама само не ме гледай как живея, щото като видиш, че ям половин кило кренвирши от 2 лева, буркан лютеница и полвинка хляб на ден може да ти стане лошо. Важното е един път седмично да изкарам колата и да ида до Студентски град да гъзарея.

ако е такъв човека зад волана едва ли щеше да си остави дюзата за зареждане отвън :wink: . Щеше да е хубаво скрита под капака, и щеше да зарежда само по тъмно :) а докато на този явно не му пука, така че ... колко харчи една карера попринцип ? какво пречи да е фабрично монтирана /тестово примерно/ ?

това е спортен автомобил! такива на газ почти няма :wink:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 18 авг 2006 20:34

на крайбрежната улица на несебър, до това хубаво паркче, пред един чистак нов хотел имаше спрян додж рам или не знам какъв модел , ама додж беше, от тея дето са по 5-6 метра, пикап, ама с голяма каросерерия и отзад имаше нещо като сандък -и какво да видя- дупка на нея с капачка,
а се си мисля, че това е бая двигател едно 3 литра сигурно има,

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 18 авг 2006 20:45

dude написа:а се си мисля, че това е бая двигател едно 3 литра сигурно има,

че и над 5-6 може да е :)

по темата:
аз не мога да разбера какво странно има един човек, които сам си е изкарал парите и си е купил кола за над 50 000 да си прави сметката на разходите по нея ? Като има пари дай да ги харчи нерационално. Точно тези хора бтв си правят много добра сметка, защото могат да си го позволят. То същата работа е и с дизелите ... защо има дизелови лимозини, като щом имаш 100 000 да не би горивото да ти е проблема, купи си бензинка да можеш да си разчиташ на пощност при нужда и си давай парите нали ги имаш ...

та хубавия газов инжекцион последно осакатява ли колата или не

Потребителски аватар
Banan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Banan » Пет 18 авг 2006 23:38

Vlad777 написа:Ама какво се карате за глупости?

Мутрите по северна България си ипотекират апартаментите за да карат S-класа и не излизат от града, щото няма пари за бензин.

Аз дори познавам един, дето бяхме седнали в Чичовци в Драгалевци преди години и му викаме - ела при нас, а той кара S класа V12 (36/100), а това са му около 40 км от Надежда, и не дойде, щото нямал пари за бензин :roll:

Тва е пълна излагация - порше на газ. И ако не е комплексарско - здраве му кажи! Един вид - глей кой съм аз :!: Ама само не ме гледай как живея, щото като видиш, че ям половин кило кренвирши от 2 лева, буркан лютеница и полвинка хляб на ден може да ти стане лошо. Важното е един път седмично да изкарам колата и да ида до Студентски град да гъзарея. Или да отида в Ялта и да пия минерална вода. 1 шише - цяла вечер. Като свърши си го пълня от тоалетната. Нищо, че там тече само топла. Ще изстине! :wink: (това ми го е казал лично управителя на заведението, който преди това беше барман)

Е от такива хора ми се повдига. Нощем рови по кофите, денем е последния тарикат. Да си живеят тъпия живот и да умират в тръстиката.

Тука няма смисъл да се караме по случая :lol:

Това ме изкефи :) Чак такива двойствени личности ли има? Ами ако му опънат С-класата, кво прави? Каското сигурно му идва към 3-4 хиляди, сума ти лютеница.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 20 авг 2006 21:29

И аз съм чувал много истории за подобни типове с Ес-класи, не са измислица, ама много ще се отклони темата,

ехххх и ний сме дали нещо на света :lol:

Последна промяна от Plamen_RI на Нед 20 авг 2006 21:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 20 авг 2006 21:47

Аз имам познат, който имаше Корвет и му беше боднал газова уредба ;) Не че няма пари, ама се товареше, че горял 20/100 бензин, а газта все пак е два пъти по-евтина.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 авг 2006 2:32

А някой задавал ли си е въпроса, колко струва поддръжката на една такава кола? Знаете ли на това порше колко струва смяна на накладки в оторизиран сервиз? Ами смяна на масло и филтри? Недай си боже нещо по-сериозно да има да се сменя! А задните гуми знаете ли колко струват? Или ще го караме поршето с галоши втора ръка?!? Който знае ще се сети, че бензина е най-малкия проблем и експлоатационните разходи на километър въобще не се влияят от бензина толкова много.

Още един път - поршето е спортен автомобил и там се гони СКОРОСТ и СТАБИЛНОСТ на пътя! Инженерите са похарчили милиони в дребните детайли само и само да спестят някой грам от теглото и да докарат минимално увеличение в мощността. Обаче нашия тарикат плюе на тъпите немци и го побългарява с газова.

Добре. Щом слага газова, значи не си купува тази кола за да и се кефи, защото никой не може да оспори, че едно порше няма да върви на газ, колкото на бензин. Да не говорим, че при поставянето на газова се намалява КПД-то на бензин. Значи има друга причина, нали?

Тва е все едно да караш ферари реплика, с двулитров двигател, каквото се продаваше преди няколко години. Нека някой ми даде аргументи, че не е така!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 21 авг 2006 6:49

ами ако пича е решил да не ходи с него на божурище,и да не вдига 300км/ч, а скромните 240, мисля че газта не му пречи.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 авг 2006 9:06

Ludia написа:ами ако пича е решил да не ходи с него на божурище, и да не вдига 300км/ч, а скромните 240, мисля че газта не му пречи.

Нека направим една проста сметка :roll:

Виж колко струва задна гума 295/XX/19! При по-весело каране и тези конски сили, тези гуми заминават за 10-15 хиляди км, а може и за по-малко. Излиза, че само задните гуми за тази кола са ти над 20 ст. на километър! Ами масло, накладки, ремъци, филтри, сервизно обслужване и т.н? Още толкова! Ами застраховката? Ако караш 15 000 на година и тя е по 70-80 ст. на километър.

Какво излиза до тук? 1.20 на км са експлоатационните разходи без бензина. А като сметнеш, че за 3 години същата кола вместо 200 000 ще струва 120 000, а ти ще си навъртял 50 000 км, това означава още 1.60 лв на км.

Тотал 2.80/км без бензина!

С бензина - 3.40/км. на газ - 3.10/км.

И след като си дал всичките тези пари да си я купиш и наливаш толкова много пари за да я поддържаш искаш да ми кажеш, че ще и сложиш ГАЗ за да я скопиш и да започне да върви като кола, която струва 2 ПЪТИ по-малко и има 3 ПЪТИ по-евтина поддръжка? И това за да спестиш мизерни стотинки??? :gruebel

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 21 авг 2006 9:12

Vlad777 написа: [..... И това за да спестиш мизерни стотинки??? :gruebel

Влад зарежи, това са мизерни хора с мизерни душици (не може никави други да са - за такива се вика "на брашното евтин на триците скъп") такива нещастници освен всичко друго са и опасни за себеси и околните , щот освен че от гориво се опитват да пестят може да си сигурен , че си купуват най-евтините консумативи и части за скъпите коли..... мизерници
темата отдавна е за лок

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 21 авг 2006 9:21

айде една друга по-проста сметка:
за година ако дава 10 000лв за бензин,
за газ ще дава 5000,например. а това са поне 4 бр гуми.
защо си мислите че щом има пари трябва да ги разхищава?
ако може по-тънко да се мине, невиждам лошо.
Обяснете ми тогава защо най-новата Е класа на мерцедес се предлага и 1двигател на газ?преди няколко месеца го четох в аутобилд, но немога да намера сега статията......

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 авг 2006 9:23

Ludia написа:айде една друга по-проста сметка:
за година ако дава 10 000лв за бензин,
за газ ще дава 5000,например. а това са поне 4 бр гуми.
защо си мислите че щом има пари трябва да ги разхищава?
ако може по-тънко да се мине, невиждам лошо.
Обяснете ми тогава защо най-новата Е класа на мерцедес се предлага и 1двигател на газ?преди няколко месеца го четох в аутобилд, но немога да намера сега статията......

Е класата не е супер-спортен автомобил каквото е поршето. Няма грам база за сравнение.

Що няма АМГ на газ?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 21 авг 2006 9:25

добре де,ето ви един друг пример:
преди 6 години когато баща ми си взе 190-ка 2.0 бензин, и сложи газ, всички по газостанциите шушукаха и говореха как така мерцедес на газ....еми ето така.
по добре ли е да караш опел вектра 1.6?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 21 авг 2006 9:27

Vlad777 написа:Е класата не е супер-спортен автомобил каквото е поршето. Няма грам база за сравнение.

Що няма АМГ на газ?

добре де, а ако не беше порше, а майбах или бентли, нямаше ли пак така да говорите?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 21 авг 2006 9:29

Ludia написа:
Vlad777 написа:Е класата не е супер-спортен автомобил каквото е поршето. Няма грам база за сравнение.

Що няма АМГ на газ?

добре де, а ако не беше порше, а майбах или бентли, нямаше ли пак така да говорите?

Ами то сигурно и Бугати на газ ще карат, щото е по-евтино mhihi Само да събера парите за газовата за 16те цилиндъра и 64-те клапана и си го купувам! :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”