:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пускане на аварийни при включване на задна предавка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Пускане на аварийни при включване на задна предавка

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 19 фев 2011 20:59

kiril_bulgaria написа:Както каза колегата ISRalien
> да благодаря на някой, че ме е пуснал,
> да му се извиня, ако съм сгафил нещо,
> че съм спрял някъде, за да слезе/да се качи някой,
Допълвам;
> Като давам заден, за да изляза от паркиране. Има един момент, когато не виждаш дали идва автомобил. А с включването на аварийните, предупреждавам колегите, че излизам.

Много правилно и изчерпателно! Но дали този отзад ще те забележи, и дали ще те уважи е друг въпрос!
Добре си го измислил! Ще пробвам и аз да го направя :banana

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Съб 19 фев 2011 21:11

"kiril_bulgaria"
> Като давам заден, за да изляза от паркиране. Има един момент, когато не виждаш дали идва автомобил. А с включването на аварийните, предупреждавам колегите, че излизам.""""

В това положение ти си без предимство и аварийните не ти осигуряват такова,та останалите водачи не са длъжни да се съобразят с теб,пък ти си предупреждавай :Mr Green Fun По-горе колегата Одаджийски е цитирал за какво се използват те,нека да сме грамотни шофьори на пътя та да няма после "да е..... тиа гоуфаджии".Жаждата за творчество би могла да се насочи и в други посоки :lol:

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 19 фев 2011 23:20

Да, никой не е длъжен да се съобразява с мене. С пуснати аварийни, когато даваш заден ход, да излезеш от паркиране, не е предимство, а само уведомение. На пътя има и колеги, не само гоуфаджии.

Потребителски аватар
cecogolfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecogolfa » Нед 20 фев 2011 5:45

kiril_bulgaria написа:Да, никой не е длъжен да се съобразява с мене. С пуснати аварийни, когато даваш заден ход, да излезеш от паркиране, не е предимство, а само уведомение. На пътя има и колеги, не само гоуфаджии.

Колега не обръщай внимание на комлексари. Който не го гефи просто никой не му иска мнение ;)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 20 фев 2011 9:06

cecogolfa написа:.....
Колеге и така не разбрах какъв е проблема с това, че като включа задна ми мигат аварийните, нещо пречат ли ти, ако да да ги махна ;)

Ами никъде не съм написал че твоите аварийни са проблем, още повече пък за мен, но просто цитирах закона къде и как се ползват и предупредих защо не е полезно да се ползват за щяло и нещяло. :да:
От тук нататък всеки си носи кръста и последствията за своите действия. Аз също ползвам тия светлини да благодаря на някого че ме е пуснал да мина, но това не означава че е е правилно и така трябва да бъде! :beer

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 20 фев 2011 10:36

К.Одаджийски написа:
но това не означава че е е правилно и така трябва да бъде!

закона написа:и се явява
препятствие за другите участници в движението.

Ако оставим благодарните и извинителните жестове (в които лошо не виждам), в останалите ситуации е съвсем уместна употребата на аварийните светлини.
Много пъти са спирали пред мен без аварийни и е отвратително, защото до последно не знаеш ще намали ли или ще спре, а ако ползва мигач пък не знаеш дали ще завива или какво.
Аварийните на заден ход са също толкова полезни, защото понякога не се вижда хубаво светлината за заден ход. А и при паркиране аварийните можеш да ги включиш по-рано от задната светлина, за да разберат тези зад теб, че ще паркираш.

Ще добавя и още една ситуация - когато намаляваш рязко скоростта на магистрала или друг път с бързодвижещи се коли :idea: Такива съобразителни хора са ми спестявали стреса от набиване на спирачки, защото в такива ситуации виждаме със закъснение, че се намалява рязко въпреки стоп светлините.

Изобщо не виждам причина да не се използват аварийките за всякакви предупреждения към останалите. Естествено без да се прекалява ;)

Потребителски аватар
ilian.
Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
Двигател: AUM AHF

Мнениеот ilian. » Нед 20 фев 2011 12:45

:banana Научи се да пишеш бе cecogolfa (комлексари,гефи ...) :oops:

Последна промяна от ilian. на Нед 20 фев 2011 13:00, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 20 фев 2011 12:52

Идеята е супер добра.При положение ,че повечето хора са коне с капаци,това е предимство.А за пускане на ляв/десен габарит го спазват много малко хора и предимно с VW коли,защото не всички го могат...

Потребителски аватар
belqta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belqta » Нед 20 фев 2011 13:00

Те и късите светлини през деня не са заводко пуснати, но са полезни. Определено съм за авариините на задна. Няма да пречат на никого ако се пускат сами! Все пак нашият ЗДВП е много стар и не е мислен за толкова натоварен трафик. Иначе по логика би било добре водача да пуска авариини когато излиза на задна без видимост и така да предупреждава останалите водачи, че иска да се включи в движението и няма видимост за това!

Потребителски аватар
shadou2
Автомобил: VW Bora
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот shadou2 » Сря 07 яну 2015 8:14

За мен е чиста глупост пускането на аварийни при движение на зад, никой не е длъжен да се съобразява с това, че ти не виждаш, за това трябва преценка, а ако се налага и помощ от пътник. Не е нормално за щяло и нещяло да се дават аварийни, да се спира когато муза му дошла на шофьора по средата на платното с аварийни е същата простотия( случвало ми се е да ми правят този номер по средата на платното), а аз като шофьор съм длъжна да виждам ситуацията и ако желая така или иначе ще го пусна излизащия на заден, ако не няма. Ако съм заблеяна ни аварийни ще видя нито опита за излизане на заден на колата. Мен при спиране на червен светофар не ме видяха и ми размазаха задницата на Ауди 80, вие с аварийни щели да ви видят конете с капаци по пътищата. Осемдесятката малка кола ли е или трябваше аварийни да дам, че спирам на червен светофар,че оная пияната да не ме хвърли 3 метра и кусур напред?

Не ми скачайте това е моето мнение!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 07 яну 2015 9:10

Освен аварийни може и пищялка да си сложите като на ТИР, че освен слепи и заблеяни има и глухи, да неби случайно да попаднете на някой такъв :mhihi

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 07 яну 2015 14:52

аз съживявам малко темата с мнението че не е удачно да се ползват аварийни светлини за щяло и нещяло...как иначе ще можем да отсеем наложителните ситуации от ползването на аварийни светлини най вече в София...като например когато овцата с визоново плато спира на втора редица на цариградско за да си купи баничка ....или пък овена с плешива тиква спира на еднопосочна улица за до отърчи в аптеката за виагра и презервативи че го чака жена на легло...ето това са ситуациите в които трябва да се ползват аварийни а не за влизане и излизане от паркинг...тогава може и без...но имаш ли аварийки може да спреш и в центъра на Валил Левски по време на мача Лудогоец Реал...стига моеш да влезеш...чудя се що навремто не беше така...ми щот Жигулитата няаха аварийки....

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 07 яну 2015 15:24

Хеле пък да се спира направо с аварийни,а не с десен мигач!Да се чуди човек,този/а закъса ли,ще паркира ли... :no
И все пак това червено копче на таблото не означава-"Мо'a паркирам,дет си искам.."

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 07 яну 2015 17:02

Когато се наложи да паркирам в тясна еднопосочна улица чукам няколко пъти спирачка, пускам аварийни,спирам пред мястото за да могат малоумните крави и овни да асимилират с динозавърския си мозък ,че ще искам да паркирам.Завират се след мен на 50-60см и се чудят . Това е почти ежедневно.

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Мнениеот transform » Сря 07 яну 2015 20:02

:biggrin Абе направо един ярко светещ надпис(със светодиоди) на задното стъкло "карам назад", когато се включи задната и готово :exclaim
Шеговита идея, пък и не лоша според мен, ако може някой да си я направи по-елегантно :cool

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”