така, Fram е много голяма фирма за производство на филтри. Първоначално базирана и създадена в САЩ, по-късно започват да произвеждат и филтри за Европейския и Японския пазари. Фирмата предлага филтри за оригинално вграждане в повечето американски марки. Хубави са филтрите, оплакваня до момента не съм имал от тях! Говоря при американските автомобили. Цитата който е публикуван по-горе е мое мнение, не карам никой да мисли по-същия начин. Моя извод е от практиката ми, вече 7год.! Но пак казвам, мое мнение, всеки има право на мнение.
п.п. марката продава и определя цената! технологията е една, стадартите едни! Фирмите производител различни!
Добри ли са филтрите FRAM ?
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Добри ли са филтрите FRAM ?

Само тая снимка намерих на разрез на хартията на бошовски филтър-
joromnt написа:Акъл за филтри точно ти едва ли можеш да ми дадеш, щото аз не ги избирам по цената.
Аз акъл нямам намерение да ти давам или поучавам,в момента съм със Филтрон(оригинално вграждан във ВАГ).
Но ето виж сниката:Това е все едно да прецеждаш през 4 цетки-от широка към по тясна или само през едната най-тясната,затова и този филтър изглежда по чист Стефане когато дойде време за смяна,защото точно тоя ситния гняс е вътре във хартията а не е върху нея....това имах впредвид с порите на филтърната хартия!!!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Добри ли са филтрите FRAM ?
Значи доколкото разбирам тая хартия с всичките си пластове абсорбира боклуците и ги "сортира". Дотук добре, ама не знам при по-евтините филтри как е. Все си мисля, че би следвало да е нещо подобно. Едва ли слагат каква да е хартия, предполагам. Ще видя с какъв филтър съм и ще се поинтересувам от подобни схеми.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”