Помощ за избор на зарядно за акумулатор
- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за избор на зарядно за Акумулатор
Ами значи се орянтирам към Ferm обаче към 9-те Ампера.5 ще ми е слабо.Акумулатора е 62А. А и разликата м/у тях е 14лв едното е 5А-48лв. 9А-62лв. Имат по 1 година гаранция.Зарядно да се надяваме се купува само веднъж.Затова мисля да взема голямото.То има и повечко джаджи освен тези които изреди колегата за 5-цата
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Взимай.За тези пари е добро 

- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих едно в мазето.

Какво мислите.Сега уж съм го пуснал да работи.Но работи буквално от минути и ще видим какво ще стане
ПС: Надявам се де

Какво мислите.Сега уж съм го пуснал да работи.Но работи буквално от минути и ще видим какво ще стане
ПС: Надявам се де

- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mely написа:...И накрая това ...ако намериш вземи и на мен едно http://www.pegas02.ru/vcd-59/catalog.html цената му е около 50 лв ...
Оо, супер е това, имам го и върши идеална работа.
Само не разбрах откъде знаеш колко струва, след като не знаеш къде го продават?
Ако на някой може да му свърши работа схемата ето я на снимките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А може ли малко по-големи схемите, че съм кьорав.

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
black` написа:А може ли малко по-големи схемите, че съм кьорав.![]()
Имаш я ..подробна само ми я направи.Плащам си.А относно цената....по руските сайтове го има варира от 40 до 70 лв естественно измерение в рубли.
Айде и схемата

Колега ако знаеш къде се продават в България - моля сподели.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересната част е с трафа, че няма такъв тук... 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Имам старо пернишко зарядно.Като ново е.Даже и селеновия изправител е здрав.Не е замирисал още.Дали няма да стане.
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
@black` - най-обикновен траф със средна точка на вторичната намотка е.
@mely - селеновите елементи стареят, а относно трафа най-лесно е да отвориш и да видиш колко извода има. Но е важно и напрежението, което подава.
Вероятно може да се използва, стига да е със средна точка. Трябва да отворя моето и да премеря напрежението на вторичната намотка, но предполагам ще е от порядъка на 19-20 волта.
@mely - селеновите елементи стареят, а относно трафа най-лесно е да отвориш и да видиш колко извода има. Но е важно и напрежението, което подава.
Вероятно може да се използва, стига да е със средна точка. Трябва да отворя моето и да премеря напрежението на вторичната намотка, но предполагам ще е от порядъка на 19-20 волта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При първа възможност ще си налепим една схемка преди следващата зима. Само да остане малко повече време и пари щото сега правим други идеи. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко да повдигнем темата. Значи взех едно готово решение и мисля за доработка щото акумулаторите ми завират. А имам 2 и се налага да го ползвам много зимата понеже не карам.
Това е въпросното зарядно. http://www.kende.com.cn/products_detail/&productId=e8fd2f62-1c4e-4402-a24a-4e6480adad21&comp_stats=comp-FrontProducts_list01-1295419653166.html CB-6E Вътре има само траф, ампер метър и схема грец. Които искам да си ги запазя и не мога да направя горната схема. Щото трафа изглежда доста стабилен а греца е в алуминиева кутииика залепен с термо паста за кутията. И вече след ампер метъра да реализирам някаква проста електроника за управление на заряда. Реглаж на тока за по-малки акумулатори от мотор например и автоматично изключване, а не да завира.
Това е въпросното зарядно. http://www.kende.com.cn/products_detail/&productId=e8fd2f62-1c4e-4402-a24a-4e6480adad21&comp_stats=comp-FrontProducts_list01-1295419653166.html CB-6E Вътре има само траф, ампер метър и схема грец. Които искам да си ги запазя и не мога да направя горната схема. Щото трафа изглежда доста стабилен а греца е в алуминиева кутииика залепен с термо паста за кутията. И вече след ампер метъра да реализирам някаква проста електроника за управление на заряда. Реглаж на тока за по-малки акумулатори от мотор например и автоматично изключване, а не да завира.

- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Аз си правих едно за поддържане на заряда, работи добре пробвано е. Може да стои на него акумулатора със седмици. Тока е около 300 мА и като го зареди намалява почти на нула. Всъщност това е зарядно което поддържа заряда, защото ако чакаме с тея 300 мА да зареди зимата ще свърши.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно затова купих готово и го доработвам както ми харесва. Ето какво му се случи до момента. Сутринта го порязах с ъглошлайфа и набучих това сделано в СССР волтметърче.

Сега чакам елементи, за да сглобя някаква бърза схема тук от форума последното мнение http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=187926&start=15 за спиране на заряд над 15 волта и готово. Толкова ми стига.

Сега чакам елементи, за да сглобя някаква бърза схема тук от форума последното мнение http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=187926&start=15 за спиране на заряд над 15 волта и готово. Толкова ми стига.

- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с това 
ства си
с 52ач аку съм за 12 часа е готов!
Хем съм с гаден перион-трагедия

ства си
с 52ач аку съм за 12 часа е готов!
Хем съм с гаден перион-трагедия
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Всички имаме в чекмеджетата стари зарядни за телефони. Изходните им напрежения са около 5В и осигуряват ток около 0,3 - 0,8А. Вземате три (по възможност еднакви или поне тока да е еднакъв или поне близък) и режете буксите, които влизат в телефона, свързвате изходите им последователно и ги включвате в разклонител и трите. Ще се получи токоизправител около 15В отдаващ ток колкото е максималния ток на най-слабото зарядно. Тези зарядни си имат защита от късо съединение и ще зареждат много добре автомобилни акумулатори. Ако имате мултицет е добре да проверите това, което е написано на тях защото са доста китайски (особено неоргиналните) и на изхода може да има доста разнообразни напрежения. Старите акумулатори рядко са повече от 10 - 20 Ач въпреки, че на тях пише 62Ач примерно и такова зарядно осигуряващо 0,5А обикновено ги зарежда за 24часа. Ако можете да работите с мултицет лесно ще се справите с подробностите. Акумулатора се зарежда много по-добре със слаб ток, големия ток просто не ги зарежда качествено.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”