Цигани на пътя!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- MrDeath
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То ако опре до телевизия и някой подхване случая сериозно - направо могат да ги съдят за опит за умишлено убийство на детето което хвърлят.
Но за това е необходимо да ги подхванат сериозно, а не могат защото "няма оплаквания" = няма такъв проблем.
Е! Несериозно е да накараш съдията или КАТ да четат по форумите в които се оплакват шофьорите!
Затова пуснах и темата да измислим някакъв начин за решаване "на място". Щото това е по-зле и от рекет. Нямам думи просто!
Дали "бягството" е решение ?
т.е. като видиш каква е работата, разпознаеш ситуацията и няма пострадали, просто да се качиш в колата, за да вземеш пари например и ГАЗ...
Но за това е необходимо да ги подхванат сериозно, а не могат защото "няма оплаквания" = няма такъв проблем.
Е! Несериозно е да накараш съдията или КАТ да четат по форумите в които се оплакват шофьорите!
Затова пуснах и темата да измислим някакъв начин за решаване "на място". Щото това е по-зле и от рекет. Нямам думи просто!
Дали "бягството" е решение ?
т.е. като видиш каква е работата, разпознаеш ситуацията и няма пострадали, просто да се качиш в колата, за да вземеш пари например и ГАЗ...
Последна промяна от MrDeath на Пон 28 авг 2006 13:29, променено общо 1 път.
- Voodoo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бил съм свидетел преди половин година в квартал столюпиново,точно пред пощата.Българин ,каращ с не повече от 40-50 пред него изскача малко циганче.Човека удари спирачките ,но малкото буквално беше изскочило пред гумите.Не видях дали някй го е "хвърлил" само чух контрите(доста кратък писък на гумите ,от което съдя и за скоростта)човека спря почти веднага,слезе от колата да помогне на малкото ,НО в следващия момент това ,което видях ми уплаши окото.Около 20 циганина бяха наоградили колата и удряха,ритаха,почнаха да дърпат пътниците от вътре(май двама една жена имаше със сигурност).Шофьорът си "проби" път до вратата и едвам се качи и потегли бързо.С думи трудно може да опише ,но имах чувството че щяха да го разчленят ,ако не се беше измъкнал.А иначе той беше единствения ,който си направи труда да види как е малкото.Колкото до обаждането на приятел и викането на КАТ...
П.с. Пиша цигани ,защото дума като ром има ама е само алкохолна напитка,някой да не помисли ,че целя да обиждам...
П.с. Пиша цигани ,защото дума като ром има ама е само алкохолна напитка,някой да не помисли ,че целя да обиждам...
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз лично, дано не се случва, но ако се случи заден и газ,с цигани въобще не ми се занимава. С тях на глава не се излиза. Ако спреш или ще те бият/щото винаги са много/, или ще те оберат, или ще те изнудват докато не си платиш. Ако няма някакъв сериозен удар и поражения по колата да си викат свидетели, колкото щат. Намираш си и ти 2-3 /уговорени приятели, необичащи тъмнокожи смръдлъовци/ да кажат, че въобще не си бил на мястото и това е. Става дума срещу дума. Той циганина в крайна сметка може да види произволна кола, да си запише номера и и да подаде оплакване в полицията срещу шофъора дори без да го е виждал: Някакъв с еди каква си кола с еди какъв си номер ме блъсна и избяга. Ама ха да го докаже. Трябват експертизи, медицинско да си вади, адвокат да си намери и какво ли още не. Циганина ще се откаже, като му кажат дай 10 лв тук, дай 20 там.
Така че - заден и газ.
Така че - заден и газ.
- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
alien1 написа:..... Той циганина в крайна сметка може да види произволна кола, да си запише номера и и да подаде оплакване в полицията срещу шофъора дори без да го е виждал: Някакъв с еди каква си кола с еди какъв си номер ме блъсна и избяга. Ама ха да го докаже. Трябват експертизи, медицинско да си вади, адвокат да си намери и какво ли още не. Циганина ще се откаже, като му кажат дай 10 лв тук, дай 20 там.
Така че - заден и газ.
...само да допълня, че дори да се опита да го направи, то експертизата няма да докаже нищо! Просто...няма произшествие - няма факти - няма положителен резултат! Не е толкова лесно

Явно просто пробват - и при който мине

Дано не се случва на никой все пак!
Re: Цигани на пътя!
MrDeath написа: Проверка във всички столични РПУ-та показа обаче, че няма нито един сигнал за подобна измама.
Еми то сигнали няма, но те си ги знаят номерцата. Защо сложиха "легнали полицаи" през 20м. в кв.Христо Ботев (до летищео)? Там си само първа-втора-първа-втора....
За последните 4 години съм минавал около 300 пъти, (като половината сигурно са били по тъмно) през споменатата главна улица на циганите. Дори е имало случай на развалена бариера и около час сме чакали да я оправят. Инциденти не съм имал , но когато е спусната бариерата сноват двама цигани от двете страни напречно на бариерата и се натискат да мият стъклата.
На единния даже му бях давал лев да не го мие щото и те не знаят с какво мацат по джамовете - някаква странна подобна на веро течност. Иначе аз познавам и доста свястни цигани , които работят и не крадат , но мисля че тия които са в гетата - Факултето , Столипиново ...... не са такива.
PS - А на Суходолският прелез по-големият проблем са куките които почти винаги са там но на стотина метра след бариерата скатани и дебнат за шарани които преминават на спусната бариера.
На единния даже му бях давал лев да не го мие щото и те не знаят с какво мацат по джамовете - някаква странна подобна на веро течност. Иначе аз познавам и доста свястни цигани , които работят и не крадат , но мисля че тия които са в гетата - Факултето , Столипиново ...... не са такива.
PS - А на Суходолският прелез по-големият проблем са куките които почти винаги са там но на стотина метра след бариерата скатани и дебнат за шарани които преминават на спусната бариера.
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
На Суходолския имам приятел, дато минава често от там - един циганин мие джамове, но по скоро срещу скромни стотинки казва дали има ченгета.
А относно този подъл номер - полицията няма да помогне - вече и без това изпонабиха полицаи и резултата няма, пребиха и убиха бели хора, принадлежащи към малцинството граждани т.е. българи, ама от истинските, независимо кво пише на личната карта и резялтат никакъв.
Вадиш пищов и това е. Само със страх можеш да се пазиш от тях и с груба сила - просто тези, които правят подобни неща от това разбират само.
А относно този подъл номер - полицията няма да помогне - вече и без това изпонабиха полицаи и резултата няма, пребиха и убиха бели хора, принадлежащи към малцинството граждани т.е. българи, ама от истинските, независимо кво пише на личната карта и резялтат никакъв.
Вадиш пищов и това е. Само със страх можеш да се пазиш от тях и с груба сила - просто тези, които правят подобни неща от това разбират само.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз като ми разбиха колата двамата цигани и после отидох в районното по нощите. Там един полицай се оплакваше, че пак зад летището за пореден път имало кражба от камион.
Казаха че заради легналите полицаи нощно време камионите намаляват, циганите им се хвърлят отзад, отварят ги и започват в движение да изхвърлят всичко от камиона. Другите пък дебнат и събират стоката...
Май трябва всички да си купим по един пистолет
Казаха че заради легналите полицаи нощно време камионите намаляват, циганите им се хвърлят отзад, отварят ги и започват в движение да изхвърлят всичко от камиона. Другите пък дебнат и събират стоката...
Май трябва всички да си купим по един пистолет

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”