:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Цигани на пътя!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 28 авг 2006 11:52

Първо на МВР не им се занимава.Второ сигорно зимат пари.Трето на циганина 6 месеца в затвора са му разнообразие и нови социални контакти а не наказание.Да ни е честито!!!С две думи спасение няма отваряите си очите или поне даваите газ да знаете за кво плащате.

Потребителски аватар
MrDeath
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MrDeath » Пон 28 авг 2006 13:00

То ако опре до телевизия и някой подхване случая сериозно - направо могат да ги съдят за опит за умишлено убийство на детето което хвърлят.
Но за това е необходимо да ги подхванат сериозно, а не могат защото "няма оплаквания" = няма такъв проблем.
Е! Несериозно е да накараш съдията или КАТ да четат по форумите в които се оплакват шофьорите!
Затова пуснах и темата да измислим някакъв начин за решаване "на място". Щото това е по-зле и от рекет. Нямам думи просто!

Дали "бягството" е решение ?
т.е. като видиш каква е работата, разпознаеш ситуацията и няма пострадали, просто да се качиш в колата, за да вземеш пари например и ГАЗ...

Последна промяна от MrDeath на Пон 28 авг 2006 13:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Пон 28 авг 2006 13:24

Бил съм свидетел преди половин година в квартал столюпиново,точно пред пощата.Българин ,каращ с не повече от 40-50 пред него изскача малко циганче.Човека удари спирачките ,но малкото буквално беше изскочило пред гумите.Не видях дали някй го е "хвърлил" само чух контрите(доста кратък писък на гумите ,от което съдя и за скоростта)човека спря почти веднага,слезе от колата да помогне на малкото ,НО в следващия момент това ,което видях ми уплаши окото.Около 20 циганина бяха наоградили колата и удряха,ритаха,почнаха да дърпат пътниците от вътре(май двама една жена имаше със сигурност).Шофьорът си "проби" път до вратата и едвам се качи и потегли бързо.С думи трудно може да опише ,но имах чувството че щяха да го разчленят ,ако не се беше измъкнал.А иначе той беше единствения ,който си направи труда да види как е малкото.Колкото до обаждането на приятел и викането на КАТ...
П.с. Пиша цигани ,защото дума като ром има ама е само алкохолна напитка,някой да не помисли ,че целя да обиждам...

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пон 28 авг 2006 15:11

Аз лично, дано не се случва, но ако се случи заден и газ,с цигани въобще не ми се занимава. С тях на глава не се излиза. Ако спреш или ще те бият/щото винаги са много/, или ще те оберат, или ще те изнудват докато не си платиш. Ако няма някакъв сериозен удар и поражения по колата да си викат свидетели, колкото щат. Намираш си и ти 2-3 /уговорени приятели, необичащи тъмнокожи смръдлъовци/ да кажат, че въобще не си бил на мястото и това е. Става дума срещу дума. Той циганина в крайна сметка може да види произволна кола, да си запише номера и и да подаде оплакване в полицията срещу шофъора дори без да го е виждал: Някакъв с еди каква си кола с еди какъв си номер ме блъсна и избяга. Ама ха да го докаже. Трябват експертизи, медицинско да си вади, адвокат да си намери и какво ли още не. Циганина ще се откаже, като му кажат дай 10 лв тук, дай 20 там.
Така че - заден и газ.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 28 авг 2006 16:09

alien1 написа:...
Така че - заден и газ.

И после преден и газ! :evil:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пон 28 авг 2006 16:29

alien1 написа:..... Той циганина в крайна сметка може да види произволна кола, да си запише номера и и да подаде оплакване в полицията срещу шофъора дори без да го е виждал: Някакъв с еди каква си кола с еди какъв си номер ме блъсна и избяга. Ама ха да го докаже. Трябват експертизи, медицинско да си вади, адвокат да си намери и какво ли още не. Циганина ще се откаже, като му кажат дай 10 лв тук, дай 20 там.
Така че - заден и газ.

...само да допълня, че дори да се опита да го направи, то експертизата няма да докаже нищо! Просто...няма произшествие - няма факти - няма положителен резултат! Не е толкова лесно :wink:
Явно просто пробват - и при който мине :!: ...нормално е..блъскаш човек (или поне така си мислиш) и е естествено да се притесниш, да се уплашиш...знам ли и не искам и да знам де :? . Но хората /ромите/, решили да изкарат някой лев, като си играят със съдбата се възползват точно от това! :idea: И...ако проработи- ОК :evil:
Дано не се случва на никой все пак!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 28 авг 2006 16:38

Ами според мен най-доброто решение е в един от първите постове по темата-ако имаш законно притежавано оръжие /може и газов да свърши работа/ го насочваш в най-близката глава и всички да заминават в гетото ....! М***а им паразитска :evil:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 28 авг 2006 16:42

Stivi написа:Ами според мен най-доброто решение е в един от първите постове по темата-ако имаш законно притежавано оръжие /може и газов да свърши работа/ го насочваш в най-близката глава и всички да заминават в гетото ....! М***а им паразитска :evil:

Колт прави всички равни ;) ;) :)

Потребителски аватар
GoGo82
Автомобил:
Двигател:

Re: Цигани на пътя!

Мнениеот GoGo82 » Пон 28 авг 2006 18:40

MrDeath написа: Проверка във всички столични РПУ-та показа обаче, че няма нито един сигнал за подобна измама.

Еми то сигнали няма, но те си ги знаят номерцата. Защо сложиха "легнали полицаи" през 20м. в кв.Христо Ботев (до летищео)? Там си само първа-втора-първа-втора....

Потребителски аватар
Voodoo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Voodoo » Пон 28 авг 2006 18:45

One написа:Колт прави всички равни ;) ;) :)
Съдът и ЕС не

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 28 авг 2006 19:01

Аз редовно карам през Филиповци, приятеля ми който живее там винаги ми казва да карам бавно точно заради тоя номер за чаветата...

В такава ситуация верно ако няма ранени и имаш законно оръжие и тия ти наскочат, използвам го за самоотбрана :evil:

Потребителски аватар
inter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter » Вто 29 авг 2006 0:32

За последните 4 години съм минавал около 300 пъти, (като половината сигурно са били по тъмно) през споменатата главна улица на циганите. Дори е имало случай на развалена бариера и около час сме чакали да я оправят. Инциденти не съм имал , но когато е спусната бариерата сноват двама цигани от двете страни напречно на бариерата и се натискат да мият стъклата.
На единния даже му бях давал лев да не го мие щото и те не знаят с какво мацат по джамовете - някаква странна подобна на веро течност. Иначе аз познавам и доста свястни цигани , които работят и не крадат , но мисля че тия които са в гетата - Факултето , Столипиново ...... не са такива.
PS - А на Суходолският прелез по-големият проблем са куките които почти винаги са там но на стотина метра след бариерата скатани и дебнат за шарани които преминават на спусната бариера.

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Вто 29 авг 2006 1:05

На Суходолския имам приятел, дато минава често от там - един циганин мие джамове, но по скоро срещу скромни стотинки казва дали има ченгета.

А относно този подъл номер - полицията няма да помогне - вече и без това изпонабиха полицаи и резултата няма, пребиха и убиха бели хора, принадлежащи към малцинството граждани т.е. българи, ама от истинските, независимо кво пише на личната карта и резялтат никакъв.

Вадиш пищов и това е. Само със страх можеш да се пазиш от тях и с груба сила - просто тези, които правят подобни неща от това разбират само.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 29 авг 2006 1:52

Аз като ми разбиха колата двамата цигани и после отидох в районното по нощите. Там един полицай се оплакваше, че пак зад летището за пореден път имало кражба от камион.

Казаха че заради легналите полицаи нощно време камионите намаляват, циганите им се хвърлят отзад, отварят ги и започват в движение да изхвърлят всичко от камиона. Другите пък дебнат и събират стоката...

Май трябва всички да си купим по един пистолет :roll:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 29 авг 2006 6:59

Мда за там се говори че циганите са ги направили толкова големи спящите полицай....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”