Водна помпа

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Водна помпа

Мнениеот groznika » Пет 25 мар 2011 23:45

Колата от гаража беше с оригинална помпа и перките се счупиха както повечето четворкаджии знаят scare
Избрах хепу и не съжалявам. Не съм достатъчно богат за да си позволявам евтини неща...

За мен водеща е сигурността и надеждността. Щом искам да разчитам на автомобила си във всяка една ситуация то тогава няма място за компромиси. За мен колата е втората ми жена и се грижа за нея подобаващо (до колкото ми позволяват възможностите разбира се) :)

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Съб 26 мар 2011 7:44

Абе откъде толкова евтино Хепу - аз си купих през януари с корпуса за 85-6 лева и то с добра отстъпка. Помпата ми изглеждаше доста стабилна.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Съб 26 мар 2011 10:00

колега, мога да ти кажа, че без модела на колата, всеки фърля боб! Може и за Тестароса да дириш помпа! Как да ти каже некой, що е толкова пари без да се знае колата. Тва са глуспости със заключването на темата от модераотрите, заради това че караш друга марка, па било то и самолет! Така Хепуто в момента на пазара, мога да кажа че е възможно най-истинската марка, която се предлага. Абсолютно всеки друг модел водна помпа е що годе компромисен вариант. DOLZ също е читава марка, но е компримисен по-евтин вариант. Грозника ти е го е казал хубаво "не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща". Реално това е отговора на въпроса ти. Карам 3та година с Хепу след като оригиналната ми хвърли котва. До сега да чукна на дърво не съм имал никакъв проблем с нея! Просто в момента, и последно време визирам 1год. назад, повечето марки се вкарват от заводите на големите фирми в китай. За сега Хепу все още не са си прехвърлили завода там, но и това ще стане в близко бъдеще!

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Пон 28 мар 2011 8:08

А какво ще кажете за Колбен Шмидт. Цените са съпоставими с тези на Хепу. Става въпрос за монтирането на една от най-масовите немски коли с малък двигател. А за изтриването пиша от опит. В друга тема споменах марка кола различна от Фолксваген и при следващото влизане мнението ми беше изтрито. Мисля, че като е ОФФ-Топик автомобили може всеки да сподели нещо, все пак не сме Левски и ЦСКА.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 28 мар 2011 21:32

Pinto_mm написа:А какво ще кажете за Колбен Шмидт. Цените са съпоставими с тези на Хепу. Става въпрос за монтирането на една от най-масовите немски коли с малък двигател. А за изтриването пиша от опит. В друга тема споменах марка кола различна от Фолксваген и при следващото влизане мнението ми беше изтрито. Мисля, че като е ОФФ-Топик автомобили може всеки да сподели нещо, все пак не сме Левски и ЦСКА.

мисля,че мнението ти е било изтрито по други причини,който явно не си разбрал.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 29 мар 2011 17:02

Виж ми предишното мнение.
Не случайно преди да сменя водна помпа се консултирах с Мишо в Герман.
И при ХЕПУ и при Колбеншмидт са имали рекламации, не са имали такива при марката DOLZ, както колегите казаха по-горе.
Понеже смених и на двете коли (МК3 и МК2 - и двата са 1.8), на едната сложих DOLZ, а на другата Ruville.
Цената и на двете помпи без корпуса беше 25лв.
В този случай цената не е решаващ фактор за качеството на резервната част.
Ти си решаваш.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 30 мар 2011 0:36

На мойта кола след като смених оригиналната с колбеншмид,на оригиналната,която си беше 90-та година пишеше vw audi SKF. Но поради факта,че нямах време да търся СКФ си взех другия добър за мен вариянт. Кожухчето успях да го запазя здраво не се скъса нито един болт само го песъкоструих една боя и нова гарнитура. Помпата нямам грижи досега с нея.

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Сря 30 мар 2011 8:03

За мен темата стана много интересна, дано и някой друг да има полза от нея. Направи ми впечатление, че никъде из форумите не срещнах отрицателно мнение за DOLZ независимо на каква марка кола е слагана. Може би това е оптималният вариант цена/качество.

Потребителски аватар
schveda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот schveda » Сря 01 юни 2011 21:58

Колеги,каква марка водна помпа,ще ми препоръчате за Голф 3 1,6 ABU 75 k.c. и евентуално магазин от където да я купя в Пловдив?

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 07 юни 2011 22:16

Миналата година смених здрава водна помпа :banghead: с нова на ХЕПУ - 82лв.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 24 дек 2013 17:12

Моята последна водна помпа на Б3-ката, която сменях и сложих SKF изтрая точно 3 години без един ден :eek и онзи ден почна да трака и стърже, поне такъв звук се чува - антифриза ми е хубав и кристално чист като хавайска вода... Сега не знам на каква марка да заложа вече :gruebel

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 25 дек 2013 19:13

В цялата тема странно защо не се споменава реномираната марка немски водни помпи GK. :rolleyes
Вероятната причина е, че марката за съжаление не се ползва с популярност в България, но тези помпи са истински първокласни. Не давам повече информация заради форумните правила.
Да, Хепу са също първокласни, но вероятно имат и отлични ментета. :neutral И двете вече споменати марки нямат пластмасови турбинки, но например SKF са само с такива и това отказва повечето купувачи. Освен това има сигнали, че някои модели SKF протичат след около 40 хил.км, което е недопустимо за такава реномирана марка.
За Колбеншмидт и DOLZ нямам никакви впечатления. Чувал съм отлични отзиви за италиянските Bugatti, но не съм срещал фирма, която ги внася у нас.
Нелоши са отзивите за испанските Airtex, но все пак са среден, а не първи клас. :gruebel

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”