Препарати за почистване на таблото? Препоръки?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Ето малко от моя скромен опит в почистването- микрофибърна кърпа/влажна/ с нея яко търкане докато спре да остават чернилки по нея-после на идеално почистената повърхност на таблото се втрива течен парафин така,че да попие в таблото без да се разтича-след два часа се изтрива със сух парцал,който не оставя мъхчета и пак се втрива парафин и пак така чакане и втриване общо три пъти!Накрая изтърквате така,че да не лъщи и само бършете прахта веднъж седмично!Няма да ви трябват препарати за поддръжка повече!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
sebastianz55 написа:Аз си купих едан флакон за почистване на табло и утре ще видим... според мене един от най-големите проблеми е прахоляка, който се наслагва навсякъде.. а като си гледам предния капак за 3 дена как става като пясъчник просто не ми се мисли вътре какво е...
Филтърче за въздуха и караш без отворени прозорци.

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Според мен въпроса не е да е лъскаво а да чисти качествено и да не се появяват бели петна след един ден.При мене става точно така с препарата на Сонакс.Иначе на мен ми се спря окото на един препарат за черни пласмаси на thurtle wax(междо другото се опитах да намеря вносителя но неможах).Така и не можах да намеря силиконовия спреи на Мотип.Доста спрейове видях в ОМВ на горубляне ама не мога да различа кой е силиконов.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
[quote="Rabbit_TDI"](междо другото се опитах да намеря вносителя но неможах). http://www.automarket.bg/ototop/ Ей ти го вносителя колега-дано да съм ти полезен! 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Само да дам един жокер за Голф4 и други VW - та от този период .
Внимавайте с препаратите. Не мажете по дръжките на вратите/вътрешните/, защото са покрити с нещо като гумена боя и от препаратите се размеква и почва да се лющи
. Общо взето с препаратите за интериор трябва да се действа умерено
.
Минавам предимно с влажна къпа
Внимавайте с препаратите. Не мажете по дръжките на вратите/вътрешните/, защото са покрити с нещо като гумена боя и от препаратите се размеква и почва да се лющи

Минавам предимно с влажна къпа

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
vw_golf_2_Memphis написа:Еми не от Карлово![]()
От една масларница си го взимам...струва около 7лвАз плащам 5 естествено
![]()
![]()
И е много икономичен! За много пръскания стигаЗа гумени уплътнения...пластмасови черни брони, огледала и решетки
Ама отвън като се пръска не стои толкова дълго
![]()
Предполагам го има навсякъде този спрей. По бриколажи и практикериТази фирма...мисля, че беше Мотип прави всякакви спрейчета...за всевъзможни глупости...и други продукти съм виждал в големите магазини като бриколаж
![]()
На бензиностанции също ще го има предполагам.
Колега значи ли това че става за гумите като мин ана авто мивка и черното на бронята ми.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
веселин написа:Ама има чалъм та да е по-траен ефекта!Две години ползвам-виж снимките в гаражаN0rdisk написа:Rabbit_TDI написа: препарат за черни пласмаси на thurtle wax.
Това е страшна работа, неделя овъртях всички пластмаси и направо светнаха като нови. Супер е.
По траен е ефекта с парафин или ThurtleWax.Иначе ОТО-ТОП май одавна не са на тоз адрес щото на етикетите на бутилките пише кв.Изток бл.46-е отидох там и ги нямаше

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”