Какво ли са ми сипали в резервоара???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ли са ми сипали в резервоара???

Мнениеот Ljubon » Чет 02 юни 2011 16:10

my heart iS iCe написа: единственият начин да нямаш такива ядове, е да имаш пълен резервоар и да си доливаш за по 10 лева и да се бърка с другият бензин, НО пак не е гаранция :|

И аз така практикувах доскоро, но ме източиха една тиха и тъмна нощ и вече минах на друг режим за зареждане! mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 02 юни 2011 16:34

Ljubon написа:
my heart iS iCe написа: единственият начин да нямаш такива ядове, е да имаш пълен резервоар и да си доливаш за по 10 лева и да се бърка с другият бензин, НО пак не е гаранция :|

И аз така практикувах доскоро, но ме източиха една тиха и тъмна нощ и вече минах на друг режим за зареждане! mhihi

Нищо сигурно няма в днешно време!
За туй, страдаме все ние потребителите
Но няма да се даваме! Зареждам само Н98 и за сега няма ядове!
Колегата нека забрави за дадената бензиностанция, и да се радва че не е станала по голяма беля! :wink:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 02 юни 2011 16:59

stefarata написа: въпросът е кой им позволява да продават някаква течност,която няма нищо общо с бензина

Така поставен въпроса - отговора му е че такова разрешение не се издава.
Като гледам къде си заредил/извинявам се на автора за острото ми мнение в началото, но нямах на представа къде е заредил/, е безсмислено да те питам защо не си отишъл на друго място. Такова наоколо няма, а си бил пред изгасване.
Безсмислено е да те питам защо не си допълнил газ - там доколкото помня газ не продават.
Мен ако ме питаш, накарай някои приятел да на налее една туба 98 октанов от някъде, или поне по-читав 95 за да може да изгориш тоя смрад в резервоара. И за напред, оттам даже и не минавай.
Хубаво е че си писал на тая комисия, но светкавични отговори на очаквай, а по-лошото е че и голям резултат няма да има. Но едно е важно - така трябва да се прави.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 02 юни 2011 18:31

Сипете в едно шише 1литър 95 или 98 и вижте цвета и прозрачноста на бензина,трябва да е чист и бистър все едно гледаш горска река eusa
На бензиностанциите в подземните цистерни има поне 5см. вода,отделно му сипват и кви ли не простотии като ги зареждат.
А пък за дизела си е направо scare

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 02 юни 2011 21:12

Не вдигайте акциите на големите вериги.Има много от малките бензиностанции,който продават качествен продукт!И то на по ниска цена от "веригите".

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 02 юни 2011 21:33

H2O написа:Не вдигайте акциите на големите вериги.Има много от малките бензиностанции,който продават качествен продукт!И то на по ниска цена от "веригите".

Абе, може и да има такива, ама бензиностанцийки в пустошта като тази, за която говори колегата, далеч от всякакъв контрол, просто няма как да не правят шашми.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 02 юни 2011 21:38

Тая бензиностанция не е в пустошта. В село е.
Но там пеят и други фактори - ниско потребление щото не е на главен път, оттам рядко получаване на пресен бензин, може да си сипват добро гориво, но да са ударили на дъното на резервоара и да са смукнали водица и утайки. Не е нужно да сипват те водата, то в бензина дето получават си има достатъчно предварително сложена.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 03 юни 2011 4:01

Абе баш в пустошта си е.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 03 юни 2011 9:13

Аз си мисля,че до преди няколко месеца повечето световно неизвестни бензиностанции продаваха главно контрабандни горива с незнайни качества.Сега не знам дали още е така,но почти няма сила която да ме накара да сипя бензин от бензиностанция,която за първи път чувам!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 03 юни 2011 10:01

tisho_psg написа:но почти няма сила която да ме накара да сипя бензин от бензиностанция,която за първи път чувам!
Има - нарича се "празен резервоар насред нищото..." mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Мнениеот masiven » Пет 03 юни 2011 10:07

godfadar написа:С испанския бензин пък минаваш 20-30% повече в сравнение с Лукойл,един приятел ходи на море там,тук зарежда до горе бензин,там светва лампата,на връщане пак пълни до горе,връща се и караше още 1 седмица преди да светне.

Искам и аз такава бензинка с 2 резервоара 5000км scare scare scare Бутал ли я е до испания, некви нови технолигии ли има? Ако може да бъде разяснено, че от Пловдив до Испания и чак там да ти светне лампата :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 03 юни 2011 10:11

vasstop написа:
tisho_psg написа:но почти няма сила която да ме накара да сипя бензин от бензиностанция,която за първи път чувам!
Има - нарича се "празен резервоар насред нищото..." mhihi mhihi mhihi

За това се опитвам да планирам нещата-пътуване,необходимо гориво и т.н.
Дали винаги се получава е малко друга тема ... :D mhihi

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 03 юни 2011 10:22

masiven написа:
godfadar написа:С испанския бензин пък минаваш 20-30% повече в сравнение с Лукойл,един приятел ходи на море там,тук зарежда до горе бензин,там светва лампата,на връщане пак пълни до горе,връща се и караше още 1 седмица преди да светне.

Искам и аз такава бензинка с 2 резервоара 5000км scare scare scare Бутал ли я е до испания, некви нови технолигии ли има? Ако може да бъде разяснено, че от Пловдив до Испания и чак там да ти светне лампата :beer

Бе има ли смисъл от такива малумни и просташки изказвание уе нашия,ти с 60-литров резервоар докъде мислиш,че ще стигнеш :banghead:

Работя с търговия с течни горива,много шофьори мрънкат,че с българского горивото минават по-малко,в сравнение с това което зареждат когато си идват от Европа eusa

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 03 юни 2011 10:26

masiven написа:

И аз много се чудих на тоя пост. А на връщане даже с един резервоар остава и за още една седмица каране?! :screwy
То излиза, че колата харчи 2 литра на 100 км. :applause:

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Съб 04 юни 2011 8:42

godfadar написа:Сипете в едно шише 1литър 95 или 98 и вижте цвета и прозрачноста на бензина,трябва да е чист и бистър все едно гледаш горска река eusa
На бензиностанциите в подземните цистерни има поне 5см. вода,отделно му сипват и кви ли не простотии като ги зареждат.
А пък за дизела си е направо scare

Такааа...
Работя заместник-управител в една от големите вериги бензиностанции. През пролетта и есента
ни сменят горивата с такива, съответно за летния/зимния сезон. За целта, резервоарите с гориво се източват и идват от поддръжка да ги чистят.Тия ми ти хора от поддръжка идват с едни бели-бели гащеризони, влизат в танковете за горивата да ги чистят. Като излязат, гащеризоните им са по-черни от най-черното нещо за което може да се сетите.
Сами си правете изводите какво сипваме в колите си, дори от големи и реномирани вериги. А какво да очаваме от бензиностанции в дивия, по средата на нищото? :dummy:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”