Разбиха ми колата!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: Разбиха ми колата!!!

Мнениеот stoi4o.d » Вто 07 юни 2011 14:51

Golf6000 написа:успех колега със намирането а колкото до пайнерчето напълно съм съгласен със теб по серйния номер на сидито можеш да разбереш дали е твоето и със документите можеш да си докажеш че е твое поздрави :да:

И като е откраднато примерно в София и се продава на битака в Димитровград как да го намери,някой си го купува,слага си го в Голфа и си свирука и до тук,те автомобили не намират,вие сиди искате да търсим,много кофти ама това е,купуваш си ново,пиеш студена бира и гледаш да не се ядосваш за парите!

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Вто 07 юни 2011 15:06

godfadar написа:
Golf6000 написа:успех колега със намирането а колкото до пайнерчето напълно съм съгласен със теб по серйния номер на сидито можеш да разбереш дали е твоето и със документите можеш да си докажеш че е твое поздрави :да:

И като е откраднато примерно в София и се продава на битака в Димитровград как да го намери,някой си го купува,слага си го в Голфа и си свирука и до тук,те автомобили не намират,вие сиди искате да търсим,много кофти ама това е,купуваш си ново,пиеш студена бира и гледаш да не се ядосваш за парите!

Наистина малко вероятно е да се намери но все пак го казах като вариант :да:

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Нед 28 авг 2011 21:38

Здравейте, понеже имам сходен проблем с колегата и да не пускам нова тема моля за съвет.
Значи, днес забелязох дясната ми врата са се опитвали да я отварят, разбит е патрона, но или са се сплашили или друго но колата не е отваряна. Не знам дори кога се е случило, колата е с централно и аларма (заводски), видях я едва днес, то ако не се вгледаш няма как, вратата се отваря нормално, само леко е натисната дръжката. Дори не знам защо точно дясната врата, но както и да е, станалото станало дано си намерят майстора, понеже аз ги изтървах :beat_butt2 :horror:

Питането ми е, да си махна вече разбития патрон и да го затапя там и да махна и патрона на другата врата, така и така не ги ползвам да не им давам повод да се пробват от там, знам че рискувам ако се прецека централното, но през багажника ще се мъча.
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Нед 28 авг 2011 21:53

Затапиш ли ключалките - чупят прозорци. Мисля, че това е последното, което ще ги притесни, за съжаление. Решат ли - влизат... :?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 29 авг 2011 9:51

pacoboy написа:...колата е с централно и аларма (заводски)...

Точно тези се отварят най-лесно. В момента в завъртиш патрона (било с ключ или щанга) алармата се изключва и вратите се отключват. Може да се препрограмира централното да се изключва само от дистанционното. Тогава отключват, но в момента в когато отворят вратата се включва алармата. Но пък падне ли ти батерията на дистанционното и сам трудно си влизаш в колата - няма как да спреш алармата.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 29 авг 2011 10:14

brum написа:...

едит: ...опа извинявам се, не съм видял...

Иначе на мен единия патрон ми беше разбит, другия се прецака нещо от студа и сам го разбих с ключа mhihi Та в крайна сметка смених единия, колкото да има, другия само му откачих палчето, дето отключва, пък те нека си въртят mhihi

Няма смисъл да се мъчиш да ги спреш, както каза Жорката - те ако решат да влязат - ще влязат.
Каско и нищо ценно в колата. Ако имаш музика и т.н. - охраняем паркинг.

Последна промяна от Ivailo на Пон 29 авг 2011 10:18, променено общо 1 път.

brum

Мнениеот brum » Пон 29 авг 2011 10:17

Говоря за фабричната аларма от VAG. На Голф 4, Пасат 5 и 5.5 - все е тая.

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Пон 29 авг 2011 10:21

Това е темата: viewtopic.php?f=59&t=86733
Ако всички тези колеги бяха напускали отделни теми scare аз също съм един от тях!

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 29 авг 2011 14:54

brum написа:
pacoboy написа:...колата е с централно и аларма (заводски)...

Точно тези се отварят най-лесно. В момента в завъртиш патрона (било с ключ или щанга) алармата се изключва и вратите се отключват. Може да се препрограмира централното да се изключва само от дистанционното. Тогава отключват, но в момента в когато отворят вратата се включва алармата. Но пък падне ли ти батерията на дистанционното и сам трудно си влизаш в колата - няма как да спреш алармата.

Е това не съм го пробвал да отключа с ключа да видя дали ще се задейства, но ако не се задейства за къв чеп е тази аларма ... ? :roll: И само алармаджия ли може да я програмира ?
Относно патрона днес ходих при един ключар, каза ми че са счупили некво палче и затова не са можли да я отворят и ми сложи тапа, която вече абсурд да я пробият, вече само през джама :) А и този навик да си махам музиката трябва да го отработя ...

brum

Мнениеот brum » Пон 29 авг 2011 16:26

Нито алармаджия, нито ключар може да го оправи това. Или поне не всеки. Променя се софтуера на комфорт модула. За целта ти трябва по-особен софтуер и кабел като за VAG-COM но през com порт. И май софтуера се казваше VDS Pro.

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пон 29 авг 2011 16:50

Другия вариант, слагам си друга аларма и това е.Чиста работа ;)
То сега все едно имам само централно, ба.ти тъпотията :banghead:

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Чет 01 сеп 2011 6:52

pacoboy написа:Другия вариант, слагам си друга аларма и това е.Чиста работа ;)
То сега все едно имам само централно, ба.ти тъпотията :banghead:

трябва си друга аларма наистина оригиналните са кофти лично при мене не се е задействала моята :да:

Потребителски аватар
pacoboy
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Чет 01 сеп 2011 16:49

Отключвам с ключа алармата не се включва, след като подам контакт чак тогава, ква файда, те ще ми вземат и седалките ако искат баси та.ака :|
Отива работата към друга аларма, по надеждна ...

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пет 02 сеп 2011 23:08

Колега и аз съм със скъпа аларма 300-400 лв дадох, когато си купих колата, но явно или не ми е сложена като хората или лесно ги разактивират...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 03 сеп 2011 9:10

koby написа:и като попадне на въпросният плеар какво дане би само ти да имаш такъв,а ако нямаш и документи за него забрави да докажеш нещо

Да знаИш, в всяка заложна къща има минимум по 2 от тоя модел mhihi mhihi mhihi . Дано някой съвестен колега попадне на плеъра и да се обади макар, че повечето такива акции ги правят по поръчка и плеърчето си е имало клиент преди още преди да ти видят колата :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”