евро колко е моя голф ?
- chavdar123
- Автомобил:
- Двигател:
Re: евро колко е моя голф ?
Моя голф 2 1.6 1990 година пък в големия талон ми пище евро 4 как ги решават тея работи не знам. Брата кара голф 3 94 мисля, че беше (уш по-ново) пише му евро 3 в талона. Ама в големия талон си пише какво евро е колата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
15 пъти казахте големия талон и никой поне не каза колега погледни в големия талон еди коя си буква тряа да ти пише евро колко ти е автомобила 

-
- Автомобил:
- Двигател:
по таблицата аз лично разбирам че е евро 2 явно 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
То тези който издават големия талон, е въпроса от каде разбират колко е колата защото може да е от Евро 0 до Евро 6...
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Няма бензин евро 1 или 2 пълна инжекция. Дизелите са евро 1 или 2. При всяко положение ако има катализатор и двигателя е добър е поне евро 3.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
blade84 написа:Няма бензин евро 1 или 2 пълна инжекция. Дизелите са евро 1 или 2. При всяко положение ако има катализатор и двигателя е добър е поне евро 3.
Би ли споделил според теб PB ел.инжекцион многоточков с Дигифант ЕУРО колко е? Благодаря

Ето интересен линк:
http://en.wikipedia.org/wiki/European_e ... _standards
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Ето това е:
Euro 1 July 1992
Euro 2 January 1996
Euro 3 January 2000
Euro 4 January 2005
Euro 5 September 2009
Euro 6 (future) September 2014
Влизането на датите за даден евро стандард. Всяка кола, за да покрие следващ стандард трябва минимум около 6мес-1г преди направата й да покрива следващия стандард. Иначе е непродаваема. Новите дизели на VW покриват вече Евро 6. Така са готови за следващия такъв без проблеми
Euro 1 July 1992
Euro 2 January 1996
Euro 3 January 2000
Euro 4 January 2005
Euro 5 September 2009
Euro 6 (future) September 2014
Влизането на датите за даден евро стандард. Всяка кола, за да покрие следващ стандард трябва минимум около 6мес-1г преди направата й да покрива следващия стандард. Иначе е непродаваема. Новите дизели на VW покриват вече Евро 6. Така са готови за следващия такъв без проблеми
-
blade84 написа:Няма бензин евро 1 или 2 пълна инжекция. Дизелите са евро 1 или 2. При всяко положение ако има катализатор и двигателя е добър е поне евро 3.
Колега, вече ти каза, вземи прочети как стоят нещата. Не е вярно това което пишеш
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
bnick написа:blade84 написа:Няма бензин евро 1 или 2 пълна инжекция. Дизелите са евро 1 или 2. При всяко положение ако има катализатор и двигателя е добър е поне евро 3.
Колега, вече ти каза, вземи прочети как стоят нещата. Не е вярно това което пишеш
Това, че датите за влизането на тия стандарти не означава, че ако колата ти е 96 год няма да е евро 4 на твърди частици. Значи колега незнам къде ги четеш тия работи, но мой приятел който живее в Германия, където съм живял и аз получи евро 4 на БМВ 1.6 инжекция от 93 год., като теста го направи там. Което означава че е евро 4 на твърдите частици, което му е необходимо за да влиза в градовете там. На отработени газове незнам колко е, защото в Германия са важни частиците и така както казах старите коли бензинови покриват без проблем. Аз съм имал Шкода Октавия 99 год. 1.8Т, купена от Германия и тя беше евро 4, със стикер от Германия.
-
blade84 написа:bnick написа:blade84 написа:Няма бензин евро 1 или 2 пълна инжекция. Дизелите са евро 1 или 2. При всяко положение ако има катализатор и двигателя е добър е поне евро 3.
Това, че датите за влизането на тия стандарти не означава, че ако колата ти е 96 год няма да е евро 4 на твърди частици. Значи колега незнам къде ги четеш тия работи, но мой приятел който живее в Германия, където съм живял и аз получи евро 4 на БМВ 1.6 инжекция от 93 год., като теста го направи там. Което означава че е евро 4 на твърдите частици, което му е необходимо за да влиза в градовете там. На отработени газове незнам колко е, защото в Германия са важни частиците и така както казах старите коли бензинови покриват без проблем. Аз съм имал Шкода Октавия 99 год. 1.8Т, купена от Германия и тя беше евро 4, със стикер от Германия.
До Евро 4 няма изисквания към бензиновите за твърди частици, чак в Евро 5 ги има. Така че по частици може и на Евро4 да отговаря, като няма изискване. Категоризацията се извършва по отработените газове. Моя стар Пасат Б4'96 AFT си беше Евро2. Сегашния ми е Евро4, без ДПФ филтър
Едит: Например в Чехия, нямаш право да картотекираш кола под действащото Евро стандард за момента, и то не за твърди частици. Така се карат коли само над определения стандард, старите коли са при заварено положение, но кола приберно '95г няма как да я регистрираш

Последна промяна от bnick на Вто 12 юли 2011 20:18, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”