Температура на спирачните дискове
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Температура на спирачните дискове
Предполагам, че колелетата се въртят свободно, не съм усетил разлика в шофирането. Още повече, че е на 60.000км, а феродото е износено на около 50+% визуално.
След седмица ще правя разни опити, като съм си планирал и смяна на накладките. Сега му е времето, лято е да се постегнат нещата. Ще пиша тук какво става.
След седмица ще правя разни опити, като съм си планирал и смяна на накладките. Сега му е времето, лято е да се постегнат нещата. Ще пиша тук какво става.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
vaskoto1 написа:основната функция на спирачките е да преобразуват кинетична енергия в топлинна.така спираш.
не виждам какво те учудва.
ако аудито е било с керамични дискове-и аз бих ги напипал, защото на тях им дават почти нулев фейдинг. за да има нулев фейдинг-трябва да няма топло. и би ми било интресно.
а ти твоите дискове-пак ги пипай...
Васе, ако аудито е било с керамика, най вероятно е С8 или РС6 който са с по над 500к.с., ако го е карал някой мъжката, аз не бих му пипнал дисковете.
П.П на керамиката и дават по висока работна температура, от тук идва 0-левия фейдинг

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
П.П.2 Керамичен диск студен не спира.
Именно поради тази причина се чудя на хора, които са си поръчали тази опция, а карат колите само градско. Защото има и такива люде.
Именно поради тази причина се чудя на хора, които са си поръчали тази опция, а карат колите само градско. Защото има и такива люде.
- racing_team_vidin
- Двигател:
brabus написа:П.П.2 Керамичен диск студен не спира.
не си ли виждал(или по скоро чувал) студена керамика, зависи от накладките, но някой са си направо кандидати за БДЖ

- racing_team_vidin
- Двигател:
golfer написа:..
а, пипни де

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Много ми е интересно , каква е температурата на диска в момента , когато е направена снимката
.... с други думи стана ми любопитно как е направена снимката и какво свети отзадЕ
, прилича ми на някакъв ротационен ефект .
ПП Да не би снимката да е реална
..... качеството е такова че всичко бих повярвал
.

ПП Да не би снимката да е реална

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Напълно реална си е снимката, загледай се как на състезателните коли от 24часа на ЛьоМан, или на WRC или други който могат да се видят как направо си светят в червено дисковете. А за температурата дисковете не са обикновени и се нагряват мисля че над 500градуса(даже бях дочул преди време, че някой достигали до 800-1000градуса, ама какви трябва да са накладките
). Ама и то няма как иначе де, продължителни екстремни спирания от 180-240км/ч до ~ 40-60 няма как да не се загреят.

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
И като заговорихте за задържащи апарати... е сега смених дискове и накладки.. от дясната страна имаше останало 4-5мм феродо на накладка, докато отляво - по-малко от милиметър
Някакви идеи?

Някакви идеи?
По-добре да се поплюва по дисковете отколкото да се пипа, според мен.
Преди години, през зимата ,отидох на гости и имах неблагоразумието да дръпна ръчната.След 3-4 часа тръгвам към Враца.И познаите-няма пауър.Задържа задната дясна.Настъпих повече та дано се оттисне,но не.Спрях и погледнах задния диск-направо светеше.А пипай.Изчаках да поизстине и газ с леко опъване и пускане на ръчната.Отпусна ,но от това ли, от друго ли ,ми заминаха задните апарати.

- racing_team_vidin
- Двигател:
Muncho написа:И като заговорихте за задържащи апарати... е сега смених дискове и накладки.. от дясната страна имаше останало 4-5мм феродо на накладка, докато отляво - по-малко от милиметър![]()
Някакви идеи?
въздух, блокирал апарат или водач
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
ludiq1918 написа:Напълно реална си е снимката, загледай се как на състезателните коли от 24часа на ЛьоМан......
Заглеждал съм се

Просто джантата на снимката , поне на мен ми изглеждаше като свалена от колата и снимана в домашна обстановка , както и да е , и снимката я няма вече

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Има инфрачервени термометри за целта. Бързо- лесно- вкусно. Струват някакви пари но са под 50лв.
Удобен инструмент за различни ситуации.
Удобен инструмент за различни ситуации.
- racing_team_vidin
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”