Мале какви шофьори са се навъдили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Съб 07 окт 2006 17:59

Това кой как шофира не зависи, нито от пола, нито от възрастта, а от сивото вещество. Като се седне човек зад волана първо трябва да започне да МИСЛИ, да определи мил ли му е неговия/нейния живот и живота на другите. След това може да се пробва да използва и правилника за движение по пътищата (ако знае к'во е т'ва животно...). Не мога да разбера защо в другите държави хората си спазват закона, а при нас великите умни българи всеки си мисли, че е по-интелигентен от другия и за това трябва да го изпревари на най-забраненото място, рискувайки живота на сума ти невинни хора. Не мога да разбера как редовно виждам хора да минават на червен светофар… :shock Явно тези хора не са наред с главния мозък.... :?

Хаха, а по повод на възмущението на колегата от жените шофьори, онзи ден едно лейди ми вдигна кръвното ... кара си жената по магистрала Тракия с около 110 км/ч на средата между двете ленти като си прави мохабет с друга нейна другарка. Аз зад нея 10 мин. къси дълги .. нищо .. накрая едно Audi я изпревари отдалеко от аварийното и яко я засече, а пък женицата беше толкова изненада какво толкова е направила :lol:

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Съб 07 окт 2006 23:09

стягайте се, идват дни на лоша видимост и мокра настилка. лудите все още са по-пътищата и това ще ги направи още по-опасни. здрави нерви и добри реакции ще ви отърват от проблемите. /не винаги, както показа съдбата с някои плевенски колеги/

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Съб 07 окт 2006 23:39

За последните 2-3 години съм попадал в 3 критични ситуации - две с Фауве-то и една с колелото. :x Разминавах се на косъм, благодаря на Господ!
И при трите ми беше отнето полагащото ми се по закон предимство.
И трите бях предизвикани от... жени. Жени, млади и наперени.
И трите не бяха уверени в собствената си грешка (даже едната ми се накара през прозореца, защото... минавала направо през нерегулираното!!!)

Въпреки това продължавам да вярвам в здравия женски разум! :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 07 окт 2006 23:40

stil написа:Въпреки това продължавам да вярвам в здравия женски разум! :lol:

spam
което значи, че още не си се оженил :)

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Нед 08 окт 2006 9:35

Аз неспирам да се изумявам какви нагли шофьори има!!
Снощи,посока жълтите павета,между Орлов мост и СУ,/а и валеше много неприятно/ карайки си в най-лява лента/не карах аз,но няма значение де/ един тарикат от средна лента с Volvo S60,прецени за адси уместно да ни засече с мигач в последния момент,за да си направи обратен завой на двойната непрекъсната!След като едвам спряхме и лекото завъртане на колата и размяната на "мили" реплики,онзи беше възмутен защо изобщо се занимаваме с него като той си кара много добре и си е дал мигач!! :evil:

П.П Вили,може колегата да е младоженец :lol:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 9:51

А бе ужаса е пълен особено както не спира да вали от известно време... Най-лошото в цялата схема е че има и адски нагли пешеходци...Скоро се прибирах по Т.Александров и съм хванал зелената вълна посока Люлин и ги гледам двама в дъжда ама си пресичат на пазара Д.Петков най-нагло на червено, не им пука и втренчили поглед върху колата ми приятно движеща се към тях...Добре че ги усетих отдалече накъде са се упътили ... И най-нагло замахнаха с жест "Закъде бързаш бе?!"...А после като ги метна на капака аз трябва да ги лежа... Леле направо ми идва да сляза и да ги ошамаря такива, ама кога ли ще ми падне пердето...

Потребителски аватар
Cnupo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cnupo » Нед 08 окт 2006 14:28

Напоследък забелязвам, че тези с камионите са се побъркали нещо. Не е много хубаво да те засече камион натоварен с тухли... това се разигра пред мен и направо незнаех какво да кажа добре, че шофьора на колата, която беше засечена успя да се дръпне, иначе лошо му се пишеше. Другото странно нещо беше на връщане от училище, по главния път към Варна от Златни пясаци, една бетонобъркачка караше в лявата лента и изпреварваше наред... много объркан останах :)

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Пон 09 окт 2006 13:53

Cnupo написа: една бетонобъркачка караше в лявата лента и изпреварваше наред... много объркан останах :)

...извинявам се за spam и пиша може би :офф , но да кажа че август месец си карах към Созопол по пътя Бургас- Созопол със скорост - 120км/ч. В един момент един бетоновоз - пълен ме изпревари точно като спрял и аз останах малко объркан...

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пон 09 окт 2006 15:16

Жени, мъже, все тая....но понеже стана въпрос за девойки:) вчерашният ми пресен случай е, че една дама излезе от паркинга, застана напреки на малка, квартална уличка и почна да говори по мобилния. Аз търпеливо чаках...около половин минута...момата изобще не мърдаше. След това присветнах с фаровете, девойката се мръдна, изравни се с мен и най-хамалски се развика, защо и светкам?!? Онемях...онемях...и ни да я напсуваш ни да я пребиеш...Та момата беше с некво дърто пежо, краднато от музея на автомобилното дело...та докато си немея на простащината момата даде газ а ние с приятелчето просто се почесахме по главите. Шарен свят...

Потребителски аватар
Jorge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jorge » Пон 09 окт 2006 15:31

Kaizer Soze написа:...

И аз веднъж попаднах на такъв - с един мерцедес 190 спря пред една пешеходна пътека, а аз след него, хора обаче да пресичат нямаше, а той си стои там и не мърда!!! Оказа се, че най-спокойно си е спрял и си говори по телефона...

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Вто 10 окт 2006 1:49

Незнам, положението е трагично. С тез жени страшна работа. Аз що нерви съм изхабил докато вкарам бившата си в релси просто си нямате идея, а тя що годе караше, представям си останалите как карат. Пресен пример вчера си бръмчим из София със служебната 206-ца (голям кенеф) 60-70 и една мацка с Опел-о (неква Корса) като се залепила зад мен, ама имах чуството че ме бута едва ли не, аз давам газ тя зад мен накрая на 90км/ч реших да се скрия щото тая щеше да направи беля Но върха на сладоледа беше че возеше малко детенце. Направо побеснях. Мъже не давайте на жените да карат, аз повече тая грешка няма да правя:)

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 10 окт 2006 8:45

vassilplp написа: Мъже не давайте на жените да карат, аз повече тая грешка няма да правя:)

Eй това са глупости вече, не мисля, че тъпанарите сред жените са кой знай колко повече отколкото сред мъжете. Приятелката ми кара доста грамотно и възпитано и познавам и достатъчно такива жени. Е, ок, може да нямат всички възможности на един мъж в шофирането, но чак пък да ги гоним с тамян ми се доста тъпо....уравниловка му викаха едно време. :D

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Вто 10 окт 2006 9:05

Бате незнам ама досега що жени съм видел как карат, ни една неможеше и освм да се пазя и да се моля на Господ друго не остана.

Сори ако съм те засегнал ама това е мойто мнение. То и сред мъжете е пълно с олигофрени-това е ВЕРНО, но ако има жени които карат що годе добре са някакво изключение и Аз лично не съм ги засичл по улиците на нашата любима страна:)

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Вто 10 окт 2006 9:08

vassilplp написа:Аз що нерви съм изхабил докато вкарам бившата си в релси просто си нямате идея, а тя що годе караше, представям си останалите как карат.........
Мъже не давайте на жените да карат, аз повече тая грешка няма да правя:)

Извинявай, че ще се намеся, но какво значи...останалите?!?
Останалите не са една и две...
Изказването ти звучи някак си необмислено и прибързано, като че ли...но ти си знаеш :D
Какви шофьорКИ има...дано да добиеш представа и за това някой ден.. :wink:
Но спирам до тук...
Дискутирано е друг път и стана ясно, че няма смисъл от подобни спорове.

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Вто 10 окт 2006 9:28

Всеки си има мнение по въпроса, аз си защитавам мойта теза.
Успех на всички и се пазете, щото няма кой да ви пази особено в София.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”