Мнение за всесезонни гуми Vredestein (всесезонни) ???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 07 окт 2006 17:59

Както бях написал преди:
Anbuch написа:Взех си Vredstain Quatrac 2 - всесезонни за отпред (към 80 лв). Чудени гуми , не се трият лесно ,но за сняг ми се струва ,че не са много добри . после си взех летният вариант на Vredstain които се водят за дъжд ( много приличат на малоята само дето нямат посока на въртене). Впечатленията ми са много добри ,но се тържат по добре от
Quatrac 2 само на дъжд и плюс това се трият почти със същите темпове. Раздялата ми с фирмата Vredstain беше като си взех още един комплект Vredstain Quatrac 2 и на 2000 км колата взе да криви на една страна. Разменям местата на гумите и хоп на другата. Жалвах се защото имат гаранция ,а то сервиза ми казаха ,че понякога ставало така ,ама това не се поемало от гаранцията. Като цяло са много меки и возят добре ,но Vredstain Quatrac 2 са малко шумнички.

Имам 20 000 км годишно МЕЖДУСЕЛКИ път (ужасен път и яко през дупките щото все се закъснява за работа :lol: ). Първият ми комплект гуми Quatrac 2 ги карах отпред към 30 000 км ( взех ги март и чак април ги махнах на другата година, после от октомври до април пак бях с тях) сега имат 6 мм грайфер и тия дни ще ги слагам пак отпред. Но от вторите ( не им е мръднал грайферът ) които са ми от зад вече почти година друго не става освен задни :cry:

Само за пояснение : колкото Debica са Goodyear , толкова и Maloia ( доста разпространена гума по нашият край) са Vredstain. Че съм чувал и имена на фирми като "Vredstain Maloia" :lol:

Потребителски аватар
nik14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik14 » Съб 07 окт 2006 19:17

Много благодаря на всички за мненията по темата. Попитах просто защото ако си взема зимни гуми на пролет триабва да давам пари за летни, а това съвпада точно с изравняването на сметките от топлофикация :censored: , така че все още имам около месец да си помисля по въпроса.

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Съб 07 окт 2006 21:51

Миналата зима карах с Фулда гравито кристал М+S бяха перфектни никъде не закъсах,но лятото и им се е.а майката :oops: :cry: :cry: :cry:

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Съб 07 окт 2006 22:16

И аз преди месец бях пред същата дилема. Прочетох стотина мнения по трите сайта на VAG игнорирах неносещите информация, над 90%, поразпитах хора карали такива гуми, събрах цени за всесезонни гуми на един лист, посетих две гумаджиййници и поговорих с хора, които се убедих че са компетентни провокирайки ги, че ме заблуждават и си дадох седмица за размисъл. Избрах си точно гумите за които питаш, осигурих си отстъпка и сложих 4 нови такива. Карал съм вече 3300 км вече Перник-София главно, но и извън градско малко. Мисля, че гумата е отлична за моя автомобил и стил на каране. Аз пътувам всеки ден през Владая по два пъти, (някога беше проход) вече 15г. с личният си автомобил. Ежедневно има катастрофи по пътя, но смея да твърдя, че почти всички са по причина на задкормилното магаре. Нови гуми сега са перфектното решение. Много хора обаче сменят зимни гуми и вече си мислят, че са боговете на пътя и всички останали бедни тъпанари са предварително виновни за какъв да е проблем. Какви ли не натруфени коли с последен модел гуми съм виждал да се връткат с много газ по Владая. Доста се отвлякох с лиричното отклонение, но искам да ти кажа, че ако си отделил примерно 330 лв. за гуми, добрият избор е точно 4 нови, а не карани зимни и летни и т.н. Пробвах ги досега само на мокро и съм много доволен. Освен това доколкото знам тази гума се прави в един завод и няма ментета. Колкото до това дали има всесезонни гуми, ами всички караме с такива масла, пък нямало гуми. Е за производителите е по изгодно така разбира се, аз пък нямам нищо общо с тях. Дано съм ти помогнал. :)

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Съб 07 окт 2006 22:22

4ep написа:.....

:да: :applause:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Съб 07 окт 2006 23:40

Малко късно, но ще се включа.

Оборудвал съм Пасата с 4 бр. гуми от модела, който се обсъжда в темата. Изключително доволен съм. Много добре газят дълбок сняг и кал.

Всесезонни гуми определено има и стига сме хвърляли "бомби" с изказвания, че няма, защото в нормативни актове на запад от нашата родина са заложени изисквания производителите на нови автомобили да ги оборудват задължително с всесезонни гуми.

Ако не предвиждате планински преходи през зимата по непочистени пътища, а карате предимно в града и по първокласната пътна мрежа в равнините, Vredestein Quatrac 2 е най-добрият избор.

Още повече, че за нашия форум един от представителите на марката "Хеед-91" ООД дава 10 % отстъпка. :D

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 07 окт 2006 23:44

Lawyer написа: защото в нормативни актове на запад от нашата родина са заложени изисквания производителите на нови автомобили да ги оборудват задължително с всесезонни гуми.

това е далеч от вярно..
Загледай се и виж с какви гуми излизат новите автота..
Или дори и да има такъв нормативен акт, то той не се спазва явно за БГ.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 08 окт 2006 12:05

Само ще споделя моя опит със всесезонни гуми,нищо че не се отнасят за марката от темата.Карал съм с 4 ново всесезонни гуми Nokian NRT2 175/70/R13.Карах ги на Форд Орион '91.Като цяло бях много доволен от тях.Имаха много добро сцепление на сух асфалт и във дъждовно време бяха доста добри.Във Пловдив ако пътуваш предимно из града не е задължително да имаш зимни гуми.Въпросните Нокиан-и се държат добре на пресен или леко утъпкан сняг.Проблемите идват само при лед-знаете как се заледяват улиците из кварталите,когато не се чистят.Също проблемно е и карането с тях на извънградски пътища при заледяване и сняг.Просто нямат стабилността на зимната гума,но при по-ниска скорост не са зле.Това,което не ми хареса в тези гуми е сравнително малкия грайфер като нови и бързото им "изхабяване" по пътищата.С тях изминах около 17хил.км,предполагам ще карат поне още толковаx2 при новия собственик.На голфа обаче си имам два комплекта гуми, лети и стоманени джанти.Не ми се рискува.Цената на Нокиана беше около 80 лв/бр нови.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 08 окт 2006 14:11

andro_v написа: Цената на Нокиана беше около 80 лв/бр нови.

за 76 лева взимаш същият размер Debica Navigator2 MS и зимата се чувстваш по сигурен ( според мен, според инженерите от фирмите производители на гуми незнам). :lol:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 08 окт 2006 14:14

Lawyer написа:Всесезонни гуми определено има и стига сме хвърляли "бомби" с изказвания, че няма, защото в нормативни актове на запад от нашата родина са заложени изисквания производителите на нови автомобили да ги оборудват задължително с всесезонни гуми.

И затова в Германия мислят да ги забраняват тоз вид гуми а? ;)

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 08 окт 2006 14:28

всесезонни гуми има и ще има и се произвеждат защото се ползват , само че не са за нешите географски ширини. Ползвах всесезонни гуми на мишелин (с тях беше обуто полото като го купих) и с радост се разделих с тях - изправяли са ми косите на моменти.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 08 окт 2006 14:30

тъй като очевидно се образуваха два лагера: за и против всесезонните гуми и пишем неща с които на колегата не му помагаме предлагам да спрем да спорим. да пишат хора който са карали този модел гуми, впечатленията им от тях. :lol: :lol:

Последна промяна от IvanMan на Нед 08 окт 2006 15:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Нед 08 окт 2006 15:00

Скоро си взех две такива и като гледам каучука е доста мек, така че си мисля за тази зима може да свършат прилична работа. А иначе до сега съм доволен от поведението на колата с тях. Мисля че от всесезонните гуми Quatrac2 са добър избор.
Все пак от опит знам, че няма нищо общо поведението на колата с чисто зимна и всесезонна гума. Така че трябва да сме подготвени за поведението на колата със съответния тип гума за да няма изненади(все пак това помага до някаде).

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пон 09 окт 2006 9:09

Аз съм с такива .Доволен съм.Взех ги миналата зима.Не са мръднали.

Tooty
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за всесезонни гуми Vredestein (всесезонни) ???

Мнениеот Tooty » Пон 09 окт 2006 11:20

[quote="nik14"]Здрвейте колеги, питането ми е дали някой има впечатления от гумите
Vredestein Quatrc2 (всесезонни)?
Добри гуми са, но чак чудеса не очаквай! На заледено и кал по асфалта много внимавай!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”