Пешеходна пътека - по-сурови санкции

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Одобрявате ли по-суровите санкции?

Да
54
71%
Не
22
29%

Общо гласове: 76
Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Пешеходна пътека - по-сурови санкции

Мнениеот Благовест » Пет 09 сеп 2011 12:23

Не подкрепям!Глобите не са средство за възпитание,когато липсват първите 7 години!

Да не говорим за избледнелите пешеходни пътеки,особено на паваж,които се виждат на растояние до 1 м...

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 09 сеп 2011 12:31

DarkForce написа:защо не въведат това материал(снимки/клипове), заснети с мобилен телефон или камера от гражданин на нарушения да се приемат като повод за налагане на наказания - разбира се ако отговарят на определени изисквания !

така хем ще има граждански контрол, хем никой никога няма да е сигурен откъде и как ще е заловен в издънка и ще се внимава в пъти повече.

тъй де - в 21 век сме

поздрави

И как като по-точно ще стане това ?
При положение, че на всякъде където има камери трябва да има и табела в противен случай е противозаконно да те снимат ? Сещам се за един варянт - винетка обърната към водача "Ненадеен видеоконтрол - усмихни се :) !"
На мен не ми пречи тази цялата история - патил съм и си знам, че пешеходеца има права които трябва да уважавам без оглед на това дали си бърка в носа на пешеходната или пресича. В крайна сметка не е задължително само да спреш - можеш и да намалиш за да пропуснеш.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пет 09 сеп 2011 12:42

Pavcho2 написа:

И как като по-точно ще стане това ?
При положение, че на всякъде където има камери трябва да има и табела в противен случай е противозаконно да те снимат ?

Pavcho2
правят се просто необходимите законодателни промени !!!!

поздрави

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Пет 09 сеп 2011 12:45

Гласувах за. По принцип съм за всякакви увеличения на глоби, които биха довели до намаляване на инцидентите по пътищата. Глобата има възпитателен ефект. Но колегите са прави че ако ти липсват първите 7, с глоби трудно ще се превъзпита някой, но поне е стъпка в правилна посока. Аз имам около 5 години активен шофьорски стаж и около 70 000 км, за които имам един фиш ( за превишена скорост е ). Аз си бях в нарушение, а те си просеха рушвет. Не им дадох, писаха ми фиша и от тогава внимавам повече и досега, да чукам на дърво, не съм имал проблеми с глобите - спирали са ме само за рутинни проверки. Не влизам в еднопосочни, не пресичам непрекъснати линии, гледам къде паркирам и си пускам смс-и за синя зона, спирам на пешеходни и т.н. Все прости правила, въпрос на навик е да свикнеш да ги спазваш - после става рутина. Така свикнах да намалям на ограниченията 60 на извънградско - първо беше неприятно, после досадно, сега е механично - като видя знак отдалече и отпускам газта - докато го стигна и съм на 60-65 :) За 5 км никой не прави проблем ...

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пет 09 сеп 2011 12:56

Гласувах със "за", въпреки че съм против. Против, защото само с глоба нищо не става. Също смятам, че глобата трябва да е еднаква с тази за минаване на червено и неправилно пресичане. Също големи глоби за поддръжката на съоръженията. В този му вид... нова хранилка.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пет 09 сеп 2011 12:59

DarkForce
правят се просто необходимите законодателни промени !!!!

Това тези отгоре няма да го удобрят - просто ще ги снимат доста.
Работя в центъра, има една улица която е еднопосочна в близост до офиса, системно и редовно влизат коли с/у табелата оказваща посоката за движение. От тези коли по-голямата част влизат директно зад министерски съвет. Ако хавана да ги снимам, мога да си седя цял ден там.

Поздрави :)

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 09 сеп 2011 16:40

Принципно съм ЗА, но има някои спорни въпроси.

Един колега по-горе го написа: има хора, които просто си стоят отстрани на пътеката и чакат нещо си, тогава да спреш ли, да не спреш ли. Не мога да знам кой го боли и сърби някъде си.

Друго...ако реално всяка кола започне да спира на пешеходна пътека (поне в големите градове), представете си какъв хаос ще настане с трафика.

После...за десните завои. Уникален лумпен е измислил едновременно да свети зелено на пешеходци и коли. И се почва борба кой да мине. Резултата е задръстване от автомобили, защото реално минават 2-3 коли за 20 сек. (примерно) при зелена сигнализация.

Че нямаме никаква култура, спор няма тук, бесни селяни сме отвсякъде спрямо Европейците. Но и по натоварените кръстовища трябва да се измисли алтернатива за пресичане, а не да се дебне дали няма да те сгази някой.
Да не говорим, че и на пешеходец трябва да му се налага глоба за неправлно пресичане, щото се случва къде ли не, най-брутално съм виждал на Околовръстното, където всеки лети със 100.

Бил съм в Швейцария, ами в момента в който стъпя на платното всичко живо спира. Въпрос на възпитание и манталитет.

desho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот desho » Пет 09 сеп 2011 20:48

STEYN написа:Редно е да се завишат глобите, но не смятам, че отнаменето на книжка трябва да е част от наказанието. Смятам че всеки средностатистически българин ще го заболи много повече да се бръкне 200 лева и ще си има едно на ум следващия път.
Проблем според мен е друг - контролирането на колите, нарушаващи закона за пешеходните пътеки е далеч по-лесно от контролирането на пешеходците.

"От юни започнахме да превъзпитаваме пешеходците и..." ... и как по-точно? Несъобразеността и смелостта на някои пешеходци няма как да се поправи. Те просто си търсят правото на пресичане по начин, който сам по себе си е достатъчна предпоставка за инцидент.
Нека все пак да има някакво увеличение на глобите и за неправилно пресичане, защото в случая има две страни - шофьори и пешеходци.
Не е правилно да стреснеш само едната страна, а от другата да очакваш сама да се контролира и да има положителен ефект цялата работа.

и аз съм за това да има по-висока глоба за неправилно пресичане.

Как може да се реши проблема с неправилно пресичащите: В един от американските щати дават бонус на шофьор блъснал пешеходец извън местата за пресичане, и така решили проблема глобално. Като знаеш, че "оня" в колата те дебне дали ще пресичаш където си искаш ?

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пет 09 сеп 2011 22:03

Е ти представяш ли си ако и тук раздават такива бонуси. На следващото преброяване на населението, спокойно ще може да се изиграе едно "Онче- бонче" щото цялото останало население в БГ ще има пряк визуален контакт :063:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 10 сеп 2011 11:42

Най-добрия пешеходец е .....шофьор който по стечение на обстоятелствата е пешеходец в момента /не важи за жените по разбираеми причини/ :) Нямам нищо против да има каквито и да е санкции за нарушения на пешеходната пътека ,но само при положение че същите куки дето ще глобяват водачите глобяват с толкова и "овцата" която пресича на 30м от пътеката по диагонал със скоростта на куца костенурка :evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”