И само ей тъй пътьом да вметна
Нашите ходиха в Турция на среща на дистрибуторите от цял свят
Френският дилър заема във Франция един от най-големите дялове на пазара на гуми именно с ЛАСА
Ха хааа прости французи простиииииии
Не четат ADAC
Гуми, тестове - размисли и страсти - абе бърборилня
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
Честито! Жив и здрав да си и наздраве!
Ама нещо не ми звучиш убедително за лассата
След като ADAC теста сава, марангони и сие са го опрочили, дай някой друг да речем ако не японски тест, ей прости японци гуми правят а един тест не са пуснали, то поне един турски тест за Ласса зимни гуми на капалъ чарши
Ама нещо не ми звучиш убедително за лассата

След като ADAC теста сава, марангони и сие са го опрочили, дай някой друг да речем ако не японски тест, ей прости японци гуми правят а един тест не са пуснали, то поне един турски тест за Ласса зимни гуми на капалъ чарши

- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Стига глупости де
казах и за Шампирото
тук поне не можеш да ме обвиниш в пристрастие, защото не го продаваме.
Виж Хакапелитата пак я няма
Това е тест за зимни гуми за германските условия
затова липсват типично зимни гуми като
GISLAVED NORDFROST
NOKIAN HAKKAPELITA
PIRELLI WINTER CARVING
Повече от очевидно е
Нека всеки си направи сметката в какви условия кара през зимата и да си реши дали не му трябват гуми за тежки зимни условия или такива за зимен мокър път
казах и за Шампирото
тук поне не можеш да ме обвиниш в пристрастие, защото не го продаваме.
Виж Хакапелитата пак я няма
Това е тест за зимни гуми за германските условия
затова липсват типично зимни гуми като
GISLAVED NORDFROST
NOKIAN HAKKAPELITA
PIRELLI WINTER CARVING
Повече от очевидно е
Нека всеки си направи сметката в какви условия кара през зимата и да си реши дали не му трябват гуми за тежки зимни условия или такива за зимен мокър път
- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Между другото, понеже не разбирам немски, как са направени тестовете?
Това анкета сред членовете на ADAC ли е?
Защото ако е така много жалко.
Лятото си дойдоха едни познати от Холандия
Заговорихме се и ги попитах какви карат през зимата
Казаха MICHELIN. "Ние просто не се интересуваме какви модели има на пазара. Отиваме в сервиза и слагаме Мишлен"
Опитах да обясна, че в различните размери има различни марки и модели фаворити. "Не, казаха, щом всички карат с Мишлен - това е гумата"
Това малко на промит мозък ми заприлича, но беше безсмислено да спорим. Та в тоя ред на мисли, как да чуеш мнения за гуми от тях, като те просто нищо друго не са пробвали.
Това анкета сред членовете на ADAC ли е?
Защото ако е така много жалко.
Лятото си дойдоха едни познати от Холандия
Заговорихме се и ги попитах какви карат през зимата
Казаха MICHELIN. "Ние просто не се интересуваме какви модели има на пазара. Отиваме в сервиза и слагаме Мишлен"
Опитах да обясна, че в различните размери има различни марки и модели фаворити. "Не, казаха, щом всички карат с Мишлен - това е гумата"
Това малко на промит мозък ми заприлича, но беше безсмислено да спорим. Та в тоя ред на мисли, как да чуеш мнения за гуми от тях, като те просто нищо друго не са пробвали.
- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами виж наистина е безсмислено да споря с теб
Единствените тестове, на които вярвам, това са хората, които карат в България
Убеди ако можеш някой вместо да си купи Ласа, Гиславед или Дебика (които между другото също странно се озоваха на едно от последните места) да си купи PIRELLI 2500 например, които са доста по-напред в теста, или зимен Vredestein
Ами успех ти пожелавам.
Единствените тестове, на които вярвам, това са хората, които карат в България
Убеди ако можеш някой вместо да си купи Ласа, Гиславед или Дебика (които между другото също странно се озоваха на едно от последните места) да си купи PIRELLI 2500 например, които са доста по-напред в теста, или зимен Vredestein
Ами успех ти пожелавам.
А кои са скандинавските гуми?
Абе вие замисляли ли сте се въобще колко са различни мненията на някой, който примерно кара кола 1.1 тона с 2 врати и някой с 1.6 тона комби, единият с размер примерно 185 на 15 цола, а другият на 205 16 цола; единият има-няма да е карал 20'000км, а другият 200'000км..... просто за мен лично въпросът за препоръка за гуми е ПРЕКАЛЕНО индивидуален и за това не желая да се доверя на ничие лично мнение. За това и се интересувам само и единствено от мнението на специалисти работещи за реномирани източници (списания, ТВ предавания и интернет сайтове), които тестват различни модели гуми при еднакви усливия на теста, с еднакви автомобили, еднакви размери гуми и с едни и същи шофьори.

Абе вие замисляли ли сте се въобще колко са различни мненията на някой, който примерно кара кола 1.1 тона с 2 врати и някой с 1.6 тона комби, единият с размер примерно 185 на 15 цола, а другият на 205 16 цола; единият има-няма да е карал 20'000км, а другият 200'000км..... просто за мен лично въпросът за препоръка за гуми е ПРЕКАЛЕНО индивидуален и за това не желая да се доверя на ничие лично мнение. За това и се интересувам само и единствено от мнението на специалисти работещи за реномирани източници (списания, ТВ предавания и интернет сайтове), които тестват различни модели гуми при еднакви усливия на теста, с еднакви автомобили, еднакви размери гуми и с едни и същи шофьори.
- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yossarian написа:chukov написа:Стига глупости де....
Не си бием негрите, не бой се![]()
Не ми разправяй що това и онова го няма, ами дай един тест на Ласса, щото май само пунктуалните немци са се сетили да я тестуват другите нещат и да чуят за нея
А как да ти дам тест?
Иска ми се да видя тест, в който участва Пирели Winter Carving, но няма
Е няма, ама гумата здраво се продава в скандинавия.
Е лоша ли е като я няма в тестовете - ами не е лоша.
И не ми отговори как се правят тестовете
Ако са анкета - просто забрави за тях
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
chukov написа:Между другото, понеже не разбирам немски, как са направени тестовете?....
Не, тестовете са реални, а не анкета.
Обикновенно се правят на 18 до 22 броя гуми с подходящ автомобил.
Например размер 185/60 R 14 Fiat Punto, Opel Astra, Renault Mégane VW Golf III и Polo.
Конкретно се оценяват фактори като управляемост, стабилно, сцепление, спирачен път, аквапланинг, спиране с АБС, комфорт, шум износване и т.н. на сухо, мокро, сняг и лед. Параметрите са оценени с претеглен коефициент за значимост. Например спирачният път на мокро формира 30% от цялостната оценка на гумата на мокър път, докато напречния аквапланинг само 10%.
Тук избор на гуми, както и самия тест показва има много голям. Всеки сам решава какво да купи, в зависимост колко и как кара.
- chukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дай тогава да направим нещо интересно
Понеже си абониран, пригласи линкове ако имаш за тестовете на ADAC след 2000 година
Аз ровя тук в едни Италиански автомобилни списания имаше зимни тестове просто да съпоставим резултатите.
Ще намеря списанието и ще сканирам таблицата, но понеже са към 100-на броя и бая ще поровя, ном щом ги открия - ще свирна
Понеже си абониран, пригласи линкове ако имаш за тестовете на ADAC след 2000 година
Аз ровя тук в едни Италиански автомобилни списания имаше зимни тестове просто да съпоставим резултатите.
Ще намеря списанието и ще сканирам таблицата, но понеже са към 100-на броя и бая ще поровя, ном щом ги открия - ще свирна
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”