Констативен протокол - въпрос що е това и как да го разкарам

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Констативен протокол - въпрос що е това и как да го разкарам

Мнениеот ktamen » Сря 28 сеп 2011 10:06

DarkForce написа:
Настояването и изискването за спазване на законите и правилата те прави идиот в очите на останалите !!!

Ако законите и правилата се пишат и прилагат от идиоти, за какъв искаш да те смятат "останалите"?
Аз винаги съм псувал тези дето спират в градинките, но от година и половина паркирам в градинката зад блока защото тези, които пишат и прилагат правилата и законите са ме ПРИНУДИЛИ да спирам там.
Към bugster, аз бих оставил проблема да бъде отнесен от вятъра или в краен случай бих платил глобата защото нямам нерви да се разправям. Но ако искаме нещата да се променят - трябва да ги съдиш до дупка. Никой нормален човек не иска да живее в държава, в която Андрешко е положителен герой.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Сря 28 сеп 2011 11:54

Уважаеми господа
няма да отвръщам персонално на нападките отправени към мен, ще кажа следното:

Законите, както тяхното спазване и прилагане са основите на една Държава !!!

Добри, лоши, написани от идиоти каквото още искате кажете - те трябва да се спазват !!! Без това - Държава няма !!!

Непознаването и не знаенето на Законите - не отменя тяхното действие !
Неспазването им трябва да се наказва !

В нормалните правови държави, за каквото всички уж ревем Законите важат на територията на цялата държава и за всички - ако има изключения, то те трябва да са записани там !!!

Ако Вие не спазвате Законите - нямата НИКАКВО право да се оплаквате от Държавата, в която живеете !

Ако смятате,че са Ви нарушени правата - има съд за това!
Ако не сте доволни и не вярвате на родния съд - има международен такъв !!!

Повече от 20 години в България се налагаше, прилагаше и толерираше беззаконието, мереше се с двоен, троен и чотворен аршин, всеки почна да си мисли, че е по голям от закона и за него той не важи - и сме в тинята !!!Няма как - 20 години на това учеха !!!

Ако искате нещо да мръдне в правилната посока - плащайте си данъците, гласувайте, и спазвайте законите !!!

иначе оправия няма и само господ да ни е на помощ !!!

Последна промяна от Varbona на Чет 29 сеп 2011 9:44, променено общо 2 пъти.
Причина: Избягвайте хаотичното и затормозяващо четенето ползване на главни букви.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 28 сеп 2011 12:31

Ето ти един пример http://www.youtube.com/watch?v=w2YW1fvv ... r_embedded от къде трябва да започне оправянето на "държавата" ни.
Винаги ми е било интересно що за човек може да призовава за уважение на някаква институция, която непрекъснато доказва, че е сбирщина от всевъзможни мошеници.
DarkForce написа:Уважаеми господа

Добри, лоши, написани от идиоти каквото още искате кажете - те трябва да се спазват !!! Без това - Държава няма !!!

В нормалните правови държави, за каквото всички уж ревем Законите важат на територията на цялата държава и за всички - ако има изключения, то те трябва да са записани там !!!

:да: С това съм напълно съгласен.
DarkForce написа:

Повече от 20 години в България се налагаше, прилагаше и толерираше беззаконието, мереше се с двоен, троен и чотворен аршин, всеки почна да си мисли, че е по голям от закона и за него той не важи - и сме в тинята !!!Няма как - 20 години на това учеха !!!

Ако искате нещо да мръдне в правилната посока - плащайте си данъците, гласувайте, и спазвайте законите !!!

:не: Но това ми се вижда доста наивно.
Да допуснем, че колегата е достатъчно упорит и търси правата си докрай. В крайна сметка ще осъди общината, че няма пешеходен достъп. И за всичко това ще платим всички ние, а истинските виновници ще продължат да си получават заплатите, които им плащаме за да вършат безобразия.
Аршина за последните 20 години го знаем, а сега да не би да има друг аршин - осморен, може би?

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Пет 30 сеп 2011 0:13

DarkForce написа:Уважаеми господа

Ако Вие не спазвате Законите - нямата НИКАКВО право да се оплаквате от Държавата, в която живеете !

Човек това искам да идеш и да го дефинираш на "домашните ни любимци" от мургав тип в Пич махалите,май доста ще ти се смеят! mhihi
И все пак съм напълно съгласен с теб! :да:
Относно темата ами хем ни се ще да има къде да паркираме хем да ни е чисто и спретнато ама сме още далече от златната среда,много работа ни чака....

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пет 30 сеп 2011 8:06

Добре.
Хайде малко ъпдейт за да няма спекулации и люпене на семки...

Явих се както ми препоръчаха в общината в 3 дневен срок.
Демек след като си видях листчето в края на работния ден ти дават още 2 дена да отидеш от 16.00 до 17.00 в общината - така е посочено в протокола.
Община Лозенец - баш срещу НДК и то в работно време в най-натовареното време.
ММмммм найс - аа !!
Щото иначе ако не се явиш лично лошо. Има предупреждение за акт за неявяване - пак изрично предупреждение на жълтото листче.
Та спазвам закона въпреки неудобното време.
Тук ще вметна закона за паркиране на ППС на територията на Столична Община набързо преди да продължа с поясненията.

Чл. 44. /1/Паркирането на пътни превозни средства /ППС/ на територията на Столична община се извършва само на разрешените, определени и обозначени за това места.
/2/Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението;
3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в участъци с ограничена видимост;
4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава близост до тях, която може да затрудни движението на релсовите превозни средства;
5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;
6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;
7. на платното за движение, където разстоянието между пътното превозно средство и пътната маркировка, забранена за пресичане, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е забранено изпреварването;
8. върху пътна лента, предназначена за движение на бавнодвижещи се пътни превозни средства, обозначена с пътен знак.
9. (нова - Решение № 152 по Протокол № 35 от 12.03.2009) върху или в близост, по-малка от 2 метра от уличните пожарни хидранти.
/3/Освен в посочените в ал.2 случаи паркирането е забранено:
1. пред входовете на паркове, училища, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
4. на места, определени за инвалиди;
5. на пътя - за регистрирани пътни превозни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи.
/4/По изключение се допуска спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства /ППС/ с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, ако откъм страната на сградите остава лента с широчина не по-малко от 2 метра за преминаване на пешеходците.
/5/Местата по ал.4 се обозначават с допълнителна табела Т12, с която се указва начина на паркиране на ППС.

Почвам да обсъждам на място, че по чл 44 ал 4, по която са ми писали акта трябва да има табела Т12.
Защото така е по-закон. И ако няма табела, то протокола не е валиден защото е написан по чл44 ал4.
Е да но инспектора казва че табелите са под юрисдикцията на КАТ. И че те са виновни.
Аз отговарям добре. Щом не всичко е според закон, как така ми пишат протокол по тази точка??
Как очакват да спазя закона, щом те са ми написали проткол който не е редовен ??
В закона пише че тази табела е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА !!!
Еми то нямало право да се спира на тротоар беше отговора.
Но добре де - питам аз, ако няма пишете ми по тази точка, член, алинея по която не е позволено.
А не по тази в която е позволено и в която пише че задължително че трябва да има табела Т12.
Не ли абсурд че ми пишат по точка в която е позволено, ама не всичко е според закона с обозначението за паркиране на самата улица ??
За тези които ще се изумят, обходих цялата улица и кьорав Т12 знак не видях. По продължение на цялата улица.
Пеш я обходих да не пропусна случайно с колата ако карам !!
Консултирах се с адвокат и ми каза че ако нама Т12, по този член ни могат да ми пишат, защото е в разрез със закона.
Нооо с господата в общината не се излиза на глава.
Не можела да има обжалване, възражение ... нищо !!
Е как така питам след като адвокат ми кажа де мога да пиша възражение.
Еми след 3 дена тези неща отивали най-вероятно в КАТ и да се оплаквам на тях - това им беше отговора, като и намекнаха че в КАТ вече става дума за по-сериозни глоби и санкции.
Не искаше даже да чуе за някакъв вид оплакване под каквато и да е форма.
В крайна сметка глобата беше 20 лева и прецених че не си заслужава времето, труда и нервите.
Платих ги, точно като сума и в рамките на определения ми период и си тръгнах.

Който както иска да интерпретира, но в случая не се считам за виновен.
На мен май повече не ми се занимава с тази тема ....

Мерси все пак на DarkForce за "компетентното" включване при липса на информация за този конкретен случай, за моралните поучителни и скучни тиради в стил тоталитарен чичка, които пък за сметка на това нямаха отношение към конкретната случка и за спама който натрупа тук :banana
Печелиш пакет семки.
При още едно мнение в тази тема от теб ще има и бонус - баничка с боза.

Без лоши чувства към колегите - внимавайте къде спирате. Така че дори и да не пречите на никой да не сте в разрез с член 44 от закона за паркиране на ППС на територията на Столична Община.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пет 30 сеп 2011 8:41

bugster написа:При още едно мнение в тази тема от теб ще има и бонус - баничка с боза.

bugster, да не се счита като борба за баничката и бозата ти

ама ще попитам отново, без да очаквам смислен отговор :

Що за сбъркан манталитет имате и какви са изобщо тия претенции за нещо в този живот , след като обиждате и квалифицирате като идиот (това отново на вниманието на модераторите) и тоталитарен чичка някого, който призовава за спазване на законите в Държавата ????

аз също спирам да пиша в поредната тема, където някой нарушил законите се жалва колко е несправедлив света към него !!!

поздрави !

п.с.
тълкованието ти на наредбата е напълно погрешна и адвоката дето ти е дал съвет е добре да си изяде дипломата :

там си го пише :

/4/По изключение се допуска спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства /ППС/ с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, ако откъм страната на сградите остава лента с широчина не по-малко от 2 метра за преминаване на пешеходците.
/5/Местата по ал.4 се обозначават с допълнителна табела Т12, с която се указва начина на паркиране на ППС.
......................................................

Чети внимателно и вникни в смисъла на написаното
По изключение можеш да спираш на тротоар АКО ИМА тази табела Т12, няма ли такава табела по подразбиране катеренето, спирането и паркирането по тротоарите е ЗАБРАНЕНО!!! Както сам си казал - обикалял си и такава НЯМА - тоест е ЗАБРАНЕНО спирането на тротоара - тоест си нарушител, тоест нямаш никакво право да мрънкаш и да се жалваш !!!

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пет 30 сеп 2011 9:34

Дарк ... нарушител е мозъка в главата ти и човека който те е пуснал да пишеш в този форум.
Не баничка с боза ами златен скункс за дебилизъм ти трябва.
Ти си като едно тоталитарно радио, което бълва призиви и полза няма никаква.

Посочваш само това което ти е изгодно и провокираш, ама нищо не четеш.
Какво за двата метра за преминаване? Там няма сграда и зад тротоара има паркинг. Място за пешеходци бол.
Ама не - ти пак да се изкажеш.
Може и да тълкувам закона грешно, ама като пише че трабва да има табела - е ТРЯБВА да има. И след като всичко не е уредено по даден член, как може да ме санкционират по него след като не всичко е уредено според закона ??

Освен това - НАРУШИТЕЛ.
Да ама не.
Паркирал съм грешно - ОК, безгрешни хора няма. Отидох в предписаното време в общинато, платих си глобата без закъснение и в пълната сума. Няма вече няма да паркирам там ....
Освен това призовах колегите да спазват закона !!
НАРУШИТЕЛ ЛИ СЪМ ?? Или ти тролваш на фрийстайл ??
Ти това да не го пропусна ?? Или спама ти е в кръвта?

Относно това как коментирам случката си е лично моя работа.
Мога да си я преживея както си искам.
Но ти си точно никакъв и полза от теб никаква за да спамиш постоянно. КАПИШ !?
Ходи си мишкувай с популизма някъде другаде. Точно заради такива като теб които казват ПОДЧИНЯВАЙ се не сме стигнали доникъде.

п.с. Току що разгледах мненията на уважаемия колега ДФ...
Всичко в офф-топик. И повечето включващи дълбоко тематична полемики ....
Нито едно полезно мнение в Технически раздел например. Абе ние в автофорум ли сме или ...
Да не оставам с грешно впечатление че по правилния форум би бил БГ МАМА ?

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пет 30 сеп 2011 9:52

Колегата реши да се разбере с мен на лични и .... по мъжки !!
Цитат:

bugster

много се палиш, много глупости пишеш, много квалификации даваш без да знаеш и познаваш, кой е човека с/у теб !

истината боли
много те е заболяло - разбирам, личи и и от последното ти мнение, където няколко пъти сам си противоречиш и си излял пълна боза и тъпизми :)

както и да е
успокой се и приеми нещата мъжки.
ако не можеш или не желаеш - аз не се крия и не мишкувам, а те каня всеки ден след 19 часа в залата по бокс на нса - търси Десо - да ме убедиш както намериш за добре в правотата на тезата си.

Поздрави

Край на цитата.

Браво браво.
Човека написал много глупости, рече се че пишат глупости.
Много квалификации и компетентност ... да и това беше раздадено от DarkForce без да е запознат със случая :deal
Противоречието .... да не го захващаме
Истината боли .... абе не споменах ли нещо за лозунгите :screwy
Десо - предложи ми начини за убеждение в боксова зала и може би да се проведе дебат?
Само че ми се струва малко нелогично в боксова зала да се дискутира нещо ??
Освен ако предложението ти не е за открит кютек и саморазправа, което не позволено от закона и от форумните правила.

Последна промяна от bugster на Пет 30 сеп 2011 10:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пет 30 сеп 2011 10:07

bugster написа:Колегата реши да се разбере с мен на лични и .... по мъжки !!
Цитат:

bugster

много си жалък !!!!
гнус ме е от такива като теб !!!

Последна промяна от Varbona на Пет 30 сеп 2011 10:53, променено общо 1 път.
Причина: нарушена т.7

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пет 30 сеп 2011 10:14

DarkForce написа:
bugster написа:Колегата реши да се разбере с мен на лични и .... по мъжки !!
Цитат:

bugster

много си жалък !!!!
гнус ме е от такива като теб !!!

Изпитваме взаимни чувства :kissy:

Искрено се извинявам на колегите от форума за спама който се получи по темата!!

Все пак има и нещо полезно в нея, като цитата от закона. Дано послужи на някой, който да избегне моята ситуация.

Десо - относно предложението ти за боксовата зала се досетих за нещо което отдавна бях чел в нета ...
Може би отива към темата ФЪН ... и все пак - ЕНДЖОЙ

http://webcache.googleusercontent.com/s ... =firefox-a

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 30 сеп 2011 10:32

Абе тоя Десо боксьорчето-моралист само мен ли ме дразни или просто другите дето му четат проповедите не им се занимава да му кажат да се изсели от тая държава на престъпници и да иде да живее в някоя утопия ! Ми тръгни по улицата в централна градска част и почвай да каниш всеки спрял в нарушение /и то в гъсто населен район/ в залата да им обясниш колко са виновни,гарантирам ти че в радиус от 500м ще намериш поне 50 такива със далече по-нагли спирания ама ти си се хванал за колегата дето е спрял върху подобие на тротоар далече от цивилизацията дето се вика и като капак на всичко си е платил глобата което 98% от останалите дето са получили такива Фърчащи листчета не са направили :screwy

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 30 сеп 2011 10:54

Авторът е решил проблема, айде стига.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”