Аз пробвах да махна надрасканото от един кинескоп на телевизор.
Стъргах със шкурки няколко номера и накрая с водна и с паста. Полира се , става, НО иска мнооого търкане , и трябва да отнемеш стъкло , толкова колкото е дълбока най-дълбоката драскотина.

Надраскано предно стъкло отвътре - може ли да се полира?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Надраскано предно стъкло отвътре - може ли да се полира?
Стъкло на кинескоп да,но на кола трудно.Поне аз също пробвах и не успях.Единствено се сещаш за тези които лепят стъкла.На принципа на лепене да запълнят всички драскотини,но цената пак ще е мамата си трака 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
И аз си причиних същото на пасата. Ама лепнах отгоре новата винетка и го отсвирих.
В последствие открих правилния начин за сваляне на винетка - със стъргалка за стъклокерамичен плот. Става за секунди и нищо не се драска
. И за разлика от тия по бензиностанциите не се чупи.
В последствие открих правилния начин за сваляне на винетка - със стъргалка за стъклокерамичен плот. Става за секунди и нищо не се драска

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Как се сваля правилно е ясно.. Но в конкретния случай я махах в движение и нямах под ръка друг инструмент.
Иначе по стъклото на тази кола са лепени винетки от България, Австрия, Румъния, Чехия и Словакия - те такова животно като родните винетки няма. Другите се отлепват без никакви "инструменти" - забелваш с нокът, отлепваш и това е. Остава малко лепило, което може да се махне с какво ли не - вода, мокра кърпичка, препарат.. При българските винетки трябва или да нагряваш стъклото, или да имаш под ръка остър режещ предмет - бръснарско ножче, стъргалка за керамичен плот (което е на практика същото) или макетно ножче. И след това се започва търкането, докато паднат остатъците от лепилото...
Не казвам, че винетката ми е виновна, напротив, стъклото го надрасках поради чист идиотизъм, но все пак чуждите винетки се свалят толкова лесно, че даже и идиот ще се справи...
ПП. Най-готини са унгарските винетки - само касова бележка, нищо не лепиш
Иначе по стъклото на тази кола са лепени винетки от България, Австрия, Румъния, Чехия и Словакия - те такова животно като родните винетки няма. Другите се отлепват без никакви "инструменти" - забелваш с нокът, отлепваш и това е. Остава малко лепило, което може да се махне с какво ли не - вода, мокра кърпичка, препарат.. При българските винетки трябва или да нагряваш стъклото, или да имаш под ръка остър режещ предмет - бръснарско ножче, стъргалка за керамичен плот (което е на практика същото) или макетно ножче. И след това се започва търкането, докато паднат остатъците от лепилото...
Не казвам, че винетката ми е виновна, напротив, стъклото го надрасках поради чист идиотизъм, но все пак чуждите винетки се свалят толкова лесно, че даже и идиот ще се справи...
ПП. Най-готини са унгарските винетки - само касова бележка, нищо не лепиш

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Понеже и аз имам подобен проблем (карах зад камион който превозваше пясък ..) като рових попаднах на това http://www.popularmechanics.com/cars/ho ... windshield
До колкото разбрах, единия вариант, при леки драскотини се нанася някаква течност, която после се втвърдява и ги запълва. Другия, при по-големи драскотини, с някаква абразивна паста и с виброшлайфа или квото там имаш.
До колкото знам предните стъкла на автомобилите са трислойни, двата слоя са залалени и между тях има друг който при евентуално счупване да задържи стъклото цяло
Винетката аз я отлепям, като я намокря с вода и я оставя за няколко минути, после се отлепва с нокът. Досега винаги се е получавало ..
До колкото разбрах, единия вариант, при леки драскотини се нанася някаква течност, която после се втвърдява и ги запълва. Другия, при по-големи драскотини, с някаква абразивна паста и с виброшлайфа или квото там имаш.
До колкото знам предните стъкла на автомобилите са трислойни, двата слоя са залалени и между тях има друг който при евентуално счупване да задържи стъклото цяло
Винетката аз я отлепям, като я намокря с вода и я оставя за няколко минути, после се отлепва с нокът. Досега винаги се е получавало ..
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”