много сериозно се бъркаш ..за пети път казвам че при ППХ харчи ) нула а при празен ход 1,6-3 литра на час
Кога е по-малък разхода на гориво?
- vassilplp
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:kaloyan22 написа:
много сериозно се бъркаш ..за пети път казвам че при ППХ харчи ) нула а при празен ход 1,6-3 литра на час
Може и да си прав, но за коли с борд комп. А за коли без?
Плюс това за нормалното функциониране на мотора все си мисля че му е необходимо някакво количество гориво, макар и минимално.
Иначе аз почти никога не карам по инерция-така са ме учили.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kaloyan22 написа:За да не угасне двигателя му трябва някакво минимално количество гориво. На 800оборота в минута горивото е по-малко от това на 2800оборота в минута?!
Я ме светни как ще "угасне" при положение, че му действат сили, които го въртят.. в случая се движиш и си на скорост..?
И какво разбираш под угасне.? ако разбираш да спре да се подава бенз.. да угаснал е ..
Ако го чакаш да спре да се върти и да се движат бутлата.. сам разбираш че не става, и че трябва да ти закучат колелата...
Та с две думи..
Дори на тате москвича /мой набор/ има клапан за ППХ, който спира горивото..
В противен случай се получава неизгоряла горивна смес, и почва да гърми в изпускателната система...
Виж на газ нещата са други
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
kaloyan22 написа:Това сериозно ли ? Немаш грам бензин у двигателя и си работи само на въздух
Сериозно. Един познат кара голф 3 с блокирала бензинова помпа и при продължително спускане прехвърля на бензин. Всичко си работи, алтернатора си зарежда и няма никакви проблеми.
Сега се замислих дали не е по добре при продължително спускане да карам на бензин. Би трябвало да е по икономично отколкото на газ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”