ДЗИ вдига цените на гражданската отговорност

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 01 ное 2006 13:31

chefito написа:
buFka написа:за 107 лева ако успея да се застраховам - перфектно просто.

аз зимам 600лв на месец
ти зимаш мин. 1000Euro

има резон при теб да е малко по скъпо..... :roll:

(ако си в Германия де)

и как разбра, че взимам 1000? мина покрай работодателя ми ли? що всички си мислите, че като не сме в Бг и работиме директори на по 5000€? За ученици и студенти не сте ли чували...но дори да взимам 1000€, това пак не е база за сравнение, ти не плащаш всеки месец здравна застраховка от примерно 110€, не караш на бензин от 2,40 лв за литър, а пък да не говориме за цените на услугите. Неможе да знаеш дали в края на краищата не ни остават еднакво джобни пари. Ако ти се развали колата отиваш и за 20 лева си на 6....при мене с 20€ немога да мина посмъртно. За заведения също - бира за 5 лв наливна от 0,5 литра надали си пил скоро mhihi Вярно е, че други неща са като в Бг, ако не и по евтини. Не ме разбирай погрешно, не искам да кажа, че трябва всички да плащаме едно и също при положение, че 98% не излизат от Бг...не, готов съм да плащам повече разбира се, бях се настроил за около 200 лева ГО, и съм приятно изненадан от тези 107 които видях. В сравнение с тази година е в пъти по малко....за тази година имам 360€ за ГО и Зелена карта, догодина ако мина със 50-100€ ще е пак перфектно. И смятам, че е нечесно ако няма да излизаш от Бг да ти искат повече пари, но това е положението...малко са облагодетелстваните от тези нововъведения.

ПС. Нищо лично chefito, само разяснявам как е...

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 01 ное 2006 13:49

Значи ние живеем в Европа, но не живеем като европейците!
Когато видя осъден лекар, осъден сервиз за некачествен ремонт, осъден Застраховател който изплаща присъденото обезщетение 100%, тогава мога да кажа че нещата ще се оправят..При нас все още всичко е обърнато наопъки и интересите на обикновенния човек са на последен план.В Европа оценката на щетите не се прави от застрахователя, а от независими автоекспертни къщи и никой застраховател не ги оспорва! У нас съдът присъжда 50 000 лева по Гражданска за смърта на човек и един голям Застраховател отказва да изплати половината от сумата щото не е бил призован навреме като страна по време на процеса. :horror:
Така че очаквам хората да въведат ред и в цените на застраховката и в плащането после, щото обезщетението на един убит германец от ПТП и там и в България трябва да бъде еднаква.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 01 ное 2006 13:56

Колеги и аз нищо лично към никой. Просто дъвчем една тема от която много пари със сигурност няма да изкараме ние. Истината е че ако се задържат около 100 лева ще е добре....

Bufka - 10x за разясненията. Наистина не бях точно наясно с повечето неща, но въпреки всичко е ясна разликата в стандарта. Айде ти си един вид "на гости" там и максималните пари може и да не достигат до тебе но повечето германци от средната класа мисля че зимат една стабилна заплата, с която тези разходи се покриват спокойно. Така ли е?

kaloyan22 - специално за постадали при ПТП наистина не са справедливи нещата от към пари, но за развалени коли мисля че от четеното до сега и от приятели винаги си получават до голяма степен паричките нижни за ремонт...

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 01 ное 2006 14:17

chefito написа:Bufka - 10x за разясненията. Наистина не бях точно наясно с повечето неща, но въпреки всичко е ясна разликата в стандарта. Айде ти си един вид "на гости" там и максималните пари може и да не достигат до тебе но повечето германци от средната класа мисля че зимат една стабилна заплата, с която тези разходи се покриват спокойно. Така ли е?

Разликата е гигантска, не го отричам...стига да си немец или поне да имаш постоянна работа по 8 часа на ден с добро заплащане. И все пак..има изключения, в някой части на Германия има хора работят за по 800€ на месец...което хич не е много за тукашния стандарт. Но ако приемеме една средностатистическа заплата от 2000€, като и ударят 40% данъци и остават около 1200€, което не е малко...но не е и много. Но при всички положения е по-добре от 300-400 лв в Бг, не го отричам, дори и от 600 може би. За жалост още не ги получавам дори тези 1200 :(

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 01 ное 2006 15:20

Аз предлагам ако се разминем с тези цени на ГО на някоя сбирка дружно да се напием и да приключим с дебата mhihi щото както се носеха слухове за по 300 лева...

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Сря 01 ное 2006 15:37

Не бързай.Това са цени в сила от 01.11! От 01.12 ще бъдат други ,а от 01.01.07г.- още по-високи. Вервай ми!Мина времето на безплатните пилета, баници и бензини....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 01 ное 2006 15:50

kaloyan22 написа:Не бързай.Това са цени в сила от 01.11! От 01.12 ще бъдат други ,а от 01.01.07г.- още по-високи. Вервай ми!Мина времето на безплатните пилета, баници и бензини....

винаги много са ме дразнели безплатни пици, дюнери и прочие простотии като все пак говорим за нещо супер сериозно като застраховка на колата....ама какво да кажа то всеки втори продаваше полици напоследък...лично според мен това трябва да спре.....а за цените предполагам си прав ама повярвай ми никак не ми се иска...на 3 коли се събират страшно много кинти.....:(

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 01 ное 2006 16:17

Работата явно е сериозна, днес четох че евроексперти ще правят проверки по българските пътища за сключена ГО, демек ще ни спират разни немци/французи/италианци и т.н. и ще ни правят проверка само за ГО. Така е защото невярвали на подадените от МВР данни за това колко процента от регистрираните коли имат ГО и искали сами да се убедат....

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 01 ное 2006 16:21

ай стига глупости бе....как ше ме спре немец, как ше ме заговори, те нали всички ченгета в школата и български изучават и румънски. да не говориме за французите - в някой области на франция българския е официален език.

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Сря 01 ное 2006 16:29

Plamen_VR6 написа:Работата явно е сериозна, днес четох че евроексперти ще правят проверки по българските пътища за сключена ГО, демек ще ни спират разни немци/французи/италианци и т.н. и ще ни правят проверка само за ГО. Така е защото невярвали на подадените от МВР данни за това колко процента от регистрираните коли имат ГО и искали сами да се убедат....

Хората искат да са сигурни за тяхната собственост! Познавам връзкари дето от години не са си плащали гражданска!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”