StrEagle написа:Не могат да си отворят колите и викат такси..?!
Тия хора са забравили ключовете които са закачени към дистанционните им за какво служат?

Та нали дистанционните им отказват да работят. Ако използват ключ ще отключат вратата, ама в случай, че имат емобилайзер, без дистанционно ще успеят ли да го изключат и да запалят?
Иначе факт е, че тук в нашета страна, често наричана от мен "Абсурдистан" сме изостанали доста от това което се случва в световен мащаб от към технологии. Също и от към информация за нови и каквито и да било технологии. Разбира се това не важи за всички, не мога да слагам всички под общ знаменател, все пак има хора където четат чуждестранни форуми, пътуват в чужбина и т.н. Та дали крадците откриват топлата вода или - не, незнам, но номера им явно минава.
Та съвета ми е всеки независимо колко нова, стара, евтина, скъпа кола има да метне едно око в нета, има достатъчно теми писани за методи, по които дейсват джамбазите, начини за евентуално предотвратяване на тези деяния и т.н. Знам, че застраховани няма, но е факт, че кражбите преобладават в по-големите градове, мотивите са различни. Иначе едното бих го нарекал кражба на автомобил, а другото ограбване (тарашене) на ЦД-та, говорители и прочие. Та хубаво е всеки да паркира в гараж, на двора си или на охраняем паркинг, в най-лошият случай на добре осветен "терен" пред дома си. Но е ясно, че не всеки иам тази възможност. Иначе и гаражите не вдъхват 100-процентова сигурност. На един комшия се бяха опитали да му разбият гаражната врата, но той освен на колата и на гаража има аларма и докат слезе нямало никои. За това сложи и камери. На тия гладни години лоша работа