Ремарке от половин кола!!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Ремарке от половин кола!!
Някой знае ли точно понятието "туристическо ремарке" дали включва вариант да е със стъкла ,таван и задна врата .Думата ми е дали въобще някъде е описано какво точно представлява "туристическо ремарке".. или си има малко "свободно тълкуване"..Инак си е идея да купя едно ремарке за 150 кинта заради документа... 

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
До преди 3-4 години един мой познат произвеждаше ремаркета в гоаража си.
Имаше си ден от месеца в който се регистрираха такива ремаркета в КАТ ,с пресъствие на съответните специалисти,
Ако ремаркето отговаря на на опредилени критерий -минава ...
Не вярвам законите да са се променили толова дръстично.
Но в Абсурдистан всичко е възможно.
Имаше си ден от месеца в който се регистрираха такива ремаркета в КАТ ,с пресъствие на съответните специалисти,
Ако ремаркето отговаря на на опредилени критерий -минава ...
Не вярвам законите да са се променили толова дръстично.
Но в Абсурдистан всичко е възможно.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
аз притежавам колесар за лодката ми , който сто процента е самоделен, но беше трудно регистриран още 2002
Сега доколкото знам и аз е невъзможно да се регистрира такова ремарке. Друг е въпроса че номера на рамата е набит от Технотест и отоговаря на номера в талона, и смятам че не би трябвало да е проблем да го преправя , по посочения вариант. Естественно ще трябва да му запазя и цвета, щото и това си го пише в талона.

- Огито Ангелов
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AFT
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
а ето и от пасат 
p.s. сега видях, че колегата Емо Йорданов вече е постнал тази снимка. оставям и моята, щот е от друг ъгъл...

p.s. сега видях, че колегата Емо Йорданов вече е постнал тази снимка. оставям и моята, щот е от друг ъгъл...
Идеята е чудесна и много атрактивна така си помислих и аз когато преди година реших да си направя такова.За жалост се оказа че ремаркето трябва да премине преглед (тиат) който за мой късмет се намира в нашия град.След посещение при тях се оказа че не може да се озакони и регистрира.В техните изисквания за ремакета има нещо което не може да се спази а точно да не прилича на кола.Оправданието беше че така ще лъже задно стоящият че пред него има 1-кола а всъщност са 2-коли.
- mccoy
Bandit написа:Оправданието беше че така ще лъже задно стоящият че пред него има 1-кола а всъщност са 2-коли.

- vesko_sr
- Автомобил: vw passat b4
- Двигател: ADZ 1995
Bandit написа:Оправданието беше че така ще лъже задно стоящият че пред него има 1-кола а всъщност са 2-коли.
Е за ТИР-овете може, а за колите не може. Да им лепнат и на тях една лепенка "Long vehicle" и готово. Верно Булгаристан

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Имах задница от един Голф двойка , но така и неможах да осъществя тази идея . Виждал съм само едно ремарке от половин кола и изглеждаше добре , макар и да не съм го заглеждал .
Идеята е найстина добра и не съм забелязал да е нашумяла в страната ни !
Преди около две години съм се интересувал относно регистрацията на такъв вид ремарке , и не беше голяма зайгравка .
Ако не се лъжа , може и номера за селскостопанските машини да сложат - малко тракторче , каруца .
- за каруцата ми потвърдиха , че може , но това беше преди две години , сега незнам как е ...
п.с. В града има едно такова ремарке , ще направя снимка , когато го видя
Идеята е найстина добра и не съм забелязал да е нашумяла в страната ни !
Преди около две години съм се интересувал относно регистрацията на такъв вид ремарке , и не беше голяма зайгравка .
Ако не се лъжа , може и номера за селскостопанските машини да сложат - малко тракторче , каруца .
- за каруцата ми потвърдиха , че може , но това беше преди две години , сега незнам как е ...
п.с. В града има едно такова ремарке , ще направя снимка , когато го видя

Bandit написа:.Оправданието беше че така ще лъже задно стоящият че пред него има 1-кола а всъщност са 2-коли.
личи си ако се загледаш понеже номера на ремаркето завършва с буква " Е "
от сорта на А жжжж ЕА ; А жжжж ЕЕ ; А жжжж ЕМ и т.н. докато при колите няма буква Е в края на номера

mccoy написа:Bandit написа:Оправданието беше че така ще лъже задно стоящият че пред него има 1-кола а всъщност са 2-коли.
.....Булгаристан......
Според мен тези ремаркета наистина могат да излъжат водача отзад при изпреварване....А и синята композиция на практика от два пасата В5 ми изглежда опасна ....
Натоварването на задния мост на теглещата кола е голямо, дори и да няма багаж в "ремаркето"
То по тази логика всеки да прави квито си иска опасни но събиращи маалата неща ...Не ми изглежда сериозно това ...
В Германия ако ги карат явно минават през драконовски прегледи ...и въпреки това ми изглежда странно всеки да влачи каквато си иска и каквото е заварил в гаража ...
- mccoy
JC написа:Според мен тези ремаркета наистина могат да излъжат водача отзад.....................
Според мен само един тъпанар може да предприеме изпреварване без да се е обедил какво точно ще изпреварва
Във всички мои постове по-горе съм споменал че самоделное ремаркета тябва да отговарят на определени изисквания за безопастност както си беше до преди няколко години и след съответния техно тест им се разрешаваше ба се движат по хубавите ни пътища ,а сега се правим на по-католици от папата или пък се опитваме да защитаваме нечий Интереси
mccoy написа:JC написа:Според мен тези ремаркета наистина могат да излъжат водача отзад.....................
Според мен само един тъпанар може да предприеме изпреварване без да се е обедил какво точно ще изпреварва
Във всички мои постове по-горе съм споменал че самоделное ремаркета тябва да отговарят на определени изисквания за безопастност както си беше до преди няколко години и след съответния техно тест им се разрешаваше ба се движат по хубавите ни пътища ,а сега се правим на по-католици от папата или пък се опитваме да защитаваме нечий Интереси
Никой не защитавам колега, мнението ми е, че тези ремаркета и изобщо ситуацията около тях е доста спорна ....
А и да влачиш 2/3 от теглото на кола комби на теглича отзад ми изглежда странно, с изключение на некоя съботно-неделна гЪзарийка ....
Не го обръщай на политика само

Иначе тъпанари много

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”