съвет за акумулатор монбат formula 75ah.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Re: съвет за акумулатор монбат formula 75ah.

Мнениеот kikogsxr » Пет 10 фев 2012 11:49

Колега вземай Монбата и не се замисляй въобще, аз карах такъв 1г. на старото венто, после го дадох на бащата на джетата и 2,5 години не мърда(само веднъж е зареждан тая година - ама виж какви температури са)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 10 фев 2012 11:55

За последен път купих Монбат преди 10 години - изкарах с него 6 зими и преди 7мата го откраднаха, оттогава карам със стари акумулатори да не ме е яд като ги откраднат (само един ми откраднаха оттогава, после взех драстични мерки за да си опазвам акуто)
Ако се поддържа добре и Монбат са отлични акумулатори.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 10 фев 2012 12:39

doaiena написа:
mely написа:
doaiena написа:
Не на турското!

А можеш ли да обясниш -защо.Обоснови се .Само да не е това което предполагам че има правила във форума..
Приказвал съм с човек вносител на акумулатори и ходил да види на място завода и да договаря за внос.Меко казано беше шашнат от завода .И изобщо не са го допуснали до производството да погледне.
Винаги съм казвал и пак ще го кажа....по добре турско от колкото китайско или no name което е пак китайско.
Руснаците да не са по прости от нас че внасят от Турция.Що не внасят искра и монбат - никъде не ги видях в класациите им ,а имаше доста акумулатори неизвестни на нас.Ще намеря къде един руснак казава В Сибир няма Varta няма Bosch - само MUTLU

По никнейма мога да съдя защо така реагираш!
Също в разрез с правилата е пропагандата и агитацията, която ти така ясно показваш, обвързаността си със мотлу, говориш ми за листи с класации, приятели в завода итн, накрая сравняваш мотлу със бош и варта!
Момчето пита за БЪЛГАРСКИ акумулатори МОНБАТ!

А до колкото до избора дали китайско или турско избора си е твой, добре, че нямаме китайци във форума, защото, ако и те скокнат да защитават родното, ще стане страшно!

mhihi mhihi mhihi Много ми е интересно кво разбра от ника ми ама само да ти кажа ,че нямам нищо общо с тази етническа група - във форума има хора които ме познават и могат да потвърдят.Още по малко познавам човек от завода.Изказах мнение ,защото докато си купя акумулатор аз също доста мислих.И след приказки с приятели и доста четене из форумите достигнах до извода ,че Мотлу са сериозни акумулатори.Същото го твърдят и водачи на тирове които карат с такива акумулатори .
Аз повече български акумулатор не слагам.Вярно ,че всичко е до късмет ама моя...Единия Искра си отиде на 2 г и 1месец .Пробвах и Монбат - спомина се на 2г и 3 месеца.Ама като казвам умират....без никакви предварителни признаци.Оставяш колата и след 10 минути се опитваш да запалиш ама нц.
Специално за теб ...Милен - mely

Последна промяна от mely на Пет 10 фев 2012 14:48, променено общо 1 път.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пет 10 фев 2012 14:46

Хайде без глупости,човека пита за мнение и всеки си казва какво мисли.Моята кола дойде от швейцария с 12 годишен френски акумулатор.При положение,че мога да си купя някакъв западен ток за по 3 лева на ампер,що да давам по 2,50 за български.Ако бяха по 1 лв ампера да-после да не те е яд.Още повече,че не съм чувал да са си сменили технологията в самия завод.Независимо какви нови шарени лепенки лепят и какви имена слагат.Сега се сетих,че тогава и гаранцията им беше малка,нищо общо с другите.Технологиите се раазвиват на вън,що да не са хубави и турските батерии след като имат лиценз и за Бош.И изпарители правят и свещи...Това е моето мнение.Като ще давам половин запата за ток,ще е качествен.Купувам евтини части но с акумулатори и гуми компромиси не правя.

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Пет 10 фев 2012 15:07

пичове взех монбат,надявам се да изкара гаранцията и те-така.

поздрави на всички и много безаварийни километри. :applause:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 10 фев 2012 15:12

kraskko написа:пичове взех монбат

:да: :patriot

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 10 фев 2012 15:23

И аз взех такъв,само че 64 ah за малката ни кола.....вече месец и половина колата се кара всеки ден на къси разтояния,температурите ги виждате сега,по Плевенско е все -15,20'C и засега няма признаци на отслабване.....окото свети зелено като на Годзила :D Е.....не залагам на 100 % в качеството му,но все пак говорим и за цена,нали...?Ако изкара 3 зими-к'во повече му трябва на човек :lol: (майтапя се) :да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 10 фев 2012 15:46

Окото не свети. Това е едно зелено гумено топченце, което според гъстотата на електролита си избира къде да стои, респективно според гъстотата на електролита се вижда и различен цвят отгоре. Стотици примери има как след като се зареди акумулатор с черно "око", той работи безотказно дълго време. Просто така е устроено, че когато всичко е наред, топчето стои в средата и изглежда зелено.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пет 10 фев 2012 15:57

joromnt написа:Окото не свети. Това е едно зелено гумено топченце, което според гъстотата на електролита си избира къде да стои, респективно според гъстотата на електролита се вижда и различен цвят отгоре. Стотици примери има как след като се зареди акумулатор с черно "око", той работи безотказно дълго време. Просто така е устроено, че когато всичко е наред, топчето стои в средата и изглежда зелено.

Благодаря за разясняването и се извинявам за моето невежество относно "светлината" на очите.Смятам,че всеки който не влиза в детайли и не чете м/у редовете е разбрал какво съм имал в предвит :да: Та да се поправя:въпреки всичко топчето ми стои в зелената част и отразява зелена светлина,но Не свети.... :beer

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 10 фев 2012 16:03

Изображение

Относно индикацията на акумулатора т. нар. "око" . Това е елекриково на цвят / в повечето случаи зелено/ топче с диаметър около 3-4 мм с определен хим. състав и с тегло такова , че при плътност на електролита над 1,23 изплува на повърхноста на клетката. Това топче се движи по "направляващи"
така , че ако плътността падне под 1,23 да не се вижда . "Окото" става черно което е знак за поизтощен акумулатор - ниска плътност. При зелено око не винаги означава , че акумулатора е 100% в изправност:
- защото окото е само за клетката в която е поставено, което означава , че другите клетки може да не са добре - да са поизсъхнали и тъй нататък.
- когато акумулатор "умре" геройски означава , че плътността му е около 1,27 примерно , окото съответно е зелено защото следи плътносттта , но при натоварване с вилка в продължение на около 10 сек. напрежението пада под 9,00 V.
източник : http://www.nissanbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=13293

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Пет 10 фев 2012 16:16

Моят опит с Монбат е доста неприятен. 62аh 540A на 70А алтернатор - един върнах в гаранция на година и нещо, новият ме изкара едвам едвам 3 год и нещо и замина, като съм го зареждал много пъти. Става въпрос за 1.8 бензин със скромана музичка около 800вата. Колко въм ги псувал тези Монбат и колко пъти съм бутал колата не е истина. Сега съм с 100аh Mutlu и 120А алтернатор. Първите впечатление са доста добри - при -15С, като колата е стояла няколко дни завъртя като при +30С.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 10 фев 2012 16:29

wassilzaza написа:Става въпрос за 1.8 бензин със скромана музичка около 800вата.

Тази "скромна" музичка ще умори всеки акумулатор. :012:

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 10 фев 2012 18:58

Пробвах и Монбат - спомина се на 2г и 3 месеца.Ама като казвам умират....без никакви предварителни признаци.Оставяш колата и след 10 минути се опитваш да запалиш ама нъц
+1Сутринта на 01.02 запали без проблем на -18.10ч я оставих пред офиса на Кукуш,в 15ч. нееема ниикой.Пак съм с Монбат де :oops: при -19 не ми се обикаляше много.

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Пет 10 фев 2012 19:55

днес след покупката на акумулатора,говорих с един бивш работник на МОНБАТ.обясних му за какво става на въпрос и отговора беше следния.
"може да изкара 5г. а може и 5месеца."накратко ми разясни технологията на монтаж и какво се слага в акумулатора,и каво трябва да се слага.най-негативно се изказа за плочите(оловните клетки),че били сечени от оловна ламарина която е по-тънка от обикновено има шупли и често окъсяват,и батерийката death !!!към лафа Жена и Кола са на КЪСМЕТ.добави и акумулатор МОНБАТ :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 10 фев 2012 20:58

Zdravko Zankov написа:Пробвах и Монбат - спомина се на 2г и 3 месеца.Ама като казвам умират....без никакви предварителни признаци.Оставяш колата и след 10 минути се опитваш да запалиш ама нъц
+1Сутринта на 01.02 запали без проблем на -18.10ч я оставих пред офиса на Кукуш,в 15ч. нееема ниикой.Пак съм с Монбат де :oops: при -19 не ми се обикаляше много.

Ама си упорит - признавам :063:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”