Последствията от зимата и спортното окачване!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Re: Последствията от зимата и спортното окачване!

Мнениеот Exell » Нед 19 фев 2012 19:16

Окачването ми не знам какво е ,като цяло колата е ниска (така си я закупих) , та ето последствията от едно излизане преди 2-3 дни.
Изображение

В коловозите се счупиха и двете половинки на ножа (имам нов , но ще изчакам да се разкара снега). Миналата зима същото , за 1 месец зимата счупих и двете части. Странното е , че на по-топло време ножа задира доста често в бордюри и няма проблеми , но като е минус градуси става като камък и при най-лекият допир със снега се чупи .
Иначе на нормалното дерене по праговете не му обръщам внимание . Мисля да не я карам , докато не се стопи снега.

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Нед 19 фев 2012 22:54

карам трета зима с ниска кола всяка година едно и също ножа първи пада за моя радост и тая година само се откачи без да се счупи ,кората под мотора се откача и тя е здрава за сега лекичко и бавничко и се свиква :banana

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Нед 19 фев 2012 23:37

Exell написа:Окачването ми не знам какво е ,като цяло колата е ниска (така си я закупих) , та ето последствията от едно излизане преди 2-3 дни.
Изображение

В коловозите се счупиха и двете половинки на ножа (имам нов , но ще изчакам да се разкара снега). Миналата зима същото , за 1 месец зимата счупих и двете части. Странното е , че на по-топло време ножа задира доста често в бордюри и няма проблеми , но като е минус градуси става като камък и при най-лекият допир със снега се чупи .
Иначе на нормалното дерене по праговете не му обръщам внимание . Мисля да не я карам , докато не се стопи снега.

при вас добре че само ножа се счупва
пак при пасат б3 ножа незнам от какъв материал е но абсолютно нищо не му става но за наше щастие се счупва основата на което се държи и ако има видийки както при мен към решетката и то се чупи
пак и вече без видийки ми увисва ножа което ме дразни много
ако всяка зима ще се повтори същото мисля във бъдеще да зема за 1-2 бона една нива да съм спокоен :roll:

Потребителски аватар
napu6en_marmot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот napu6en_marmot » Сря 22 фев 2012 0:46

Също свиквай с набран сняг в калниците , че нали при спортното няма този ход на гумата нагоре надолу и снега се събира и замръзва и става много кофти номер

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Сря 22 фев 2012 20:55

Наскоро се наложи да бутаме един голф и въпреки,че беше махнал ножа и колата е със зимни гуми,се наложи доста бутане ... Според мен това е минуса,ако всичко си беше разчистено ,нямаше да има никакви проблеми (но не разчистват за жалост ) .

пп.И аз съм чул,че на Б 3-ката много се чупят ножовете .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”