Мнения за испанско масло Cepsa/Цепса?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мнения за испанско масло Cepsa/Цепса?
Щом се използва и във Формула 1, значи трябва да е прилично.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
gen&ko написа:и и и спри малко научната фантастика.Ако имаш нещо да казваш на колегата за маслото,нека го чуем.
Вярно Лем ми идва в повече

Купил го е да си го кара със здраве и газ . до новото ..
kiril_bulgaria написа:Колеги, това измислено масло няма ли го в листа на одобрените масла на VW, става за смазване на колелата на каруцата; Вижте тук одобреният лист:
viewtopic.php?f=17&t=217699
Това бях писал на руснаците:
Что вам скажет продаввец или механик продающий вам масло - сами понимаете тут опять же бизнес (а многие делают это искренне отдоброго сердца)
Характеристика двигателное масло дается по усредненным параметрам в то время как пробой по одному из них может оказаться смертельным.
Пример:
Вот и выходит, что например Mobil 1 Rally Formula проходило тестирование - все хорошо по ряду показателей превосходит класс SJ - но по нескольким - пробой. Беда? Да- нет. Пока инженеры думают как их исправить, торговцы пишут на упаковке превосходит SJ и готово - сбыт обеспечен.
Торговцы пишут на упаковке:
превосходит класс ...
выполняет требования...
рекомендуется
соответствует требованиям спецификаций
Концерн Volkswagen разработал нормы качества масел, используемых в автомобилях Volkswagen, Audi, Seat, Skoda. В документации к каждому автомобилю указываются, какие нормы качества масла применимы для мотора данного автомобиля
Что Вам надо - approved VAG oil specifications.
Ето для Вас right oil for your VAG engine.
Ето списък с одобрените масла: http://home.comcast.net/~popov1/vwoil.pdf
На втора страница, под Кастрол...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
То добре,ама някой да преведе за какво става дума,че виждам само вискозитет 5w.После някой да ми обясни в Америка има ли двигател като на автора на темата 90 коня,или съм се заблудил че там са бая по мощни.Или всъщност този списък нас със старите трошки въобще не ни хваща,а е за магазински колици.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото, показано от колегата е CEPSA STAR 10W-40
Маслото, одобрено от VW 501.01 e CEPSA STAR syn 5W-40
Това са две различни масла, с различни добавки, с различни характеристики.Правете разлика.
За маслото CEPSA STAR 10W-40 пише, че покрива (но не е одобрено) VW 501.01/505.00. Но го няма в листа, показан от колегата, за одобрените масла. И отново се връщаме на написаното:
превосходит класс ...
выполняет требования...
рекомендуется....
соответствует требованиям спецификаций....
Маслото, одобрено от VW 501.01 e CEPSA STAR syn 5W-40
Това са две различни масла, с различни добавки, с различни характеристики.Правете разлика.
За маслото CEPSA STAR 10W-40 пише, че покрива (но не е одобрено) VW 501.01/505.00. Но го няма в листа, показан от колегата, за одобрените масла. И отново се връщаме на написаното:
превосходит класс ...
выполняет требования...
рекомендуется....
соответствует требованиям спецификаций....
Колега, това, което съм дал като линк е от 2006 г. Пасатът на колегата nokiangage е 91 г. Все си мисля, че няма да има проблем... Още повече одобрените масла са "одобрени" главно заради ПД технологията, там е по-опасно с маслата.
ОК, сега няма да се караме. Нито съм на далавера от похвалата, нито ти зависиш от това, дали някой ще си купи Сепса. Аз казвам мой впечатления за маслото, което колегата е показал на снимката.
П.П. Сега забелязах, че линкът за 502.00 нормата. Ще потърся по-пълрн списък на одобрените масла. Имаше го някъде и не мога да го намеря и това си е...
ОК, сега няма да се караме. Нито съм на далавера от похвалата, нито ти зависиш от това, дали някой ще си купи Сепса. Аз казвам мой впечатления за маслото, което колегата е показал на снимката.
П.П. Сега забелязах, че линкът за 502.00 нормата. Ще потърся по-пълрн списък на одобрените масла. Имаше го някъде и не мога да го намеря и това си е...
Последна промяна от sam_boha на Пет 02 мар 2012 9:33, променено общо 1 път.
- Iezekil
за тази цена бих го пробвал на пасата на жената...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тук, на стр.2, има линк за одобреният лист за 2010г
viewtopic.php?f=17&t=217699&start=15
Специално за маслото, което дискутираме CEPSA STAR 10W-40:
Volkswagen 501.01/505.00 Approved Oils 2010
http://www.my-gti.com/2530/
И въобще това CEPSA не мога да я намеря в никои лист за 2010.
Аз, най-малко ме интерисува това масло. Всеки от нас си има религия към маслата, специално в България. Аз съм си избрал масло, с което карам автомобилите и то отговаря на спецификацията на VW за 2010г.
viewtopic.php?f=17&t=217699&start=15
Специално за маслото, което дискутираме CEPSA STAR 10W-40:
Volkswagen 501.01/505.00 Approved Oils 2010
http://www.my-gti.com/2530/
И въобще това CEPSA не мога да я намеря в никои лист за 2010.
Аз, най-малко ме интерисува това масло. Всеки от нас си има религия към маслата, специално в България. Аз съм си избрал масло, с което карам автомобилите и то отговаря на спецификацията на VW за 2010г.
- Iezekil
то и моето Q8 го няма,ама си карам...
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Vettel написа:Щом се използва и във Формула 1, значи трябва да е прилично.
Това , което ще купиш от магазина дали ще е със същото качество -

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Ами да споделя вече мнение както е редно, тъй като направих онзи ден съвсем малко над 10,000 километра с това масло 10w40 само на газ предимно извънградско (от общия пробег около 85%) и на този етап съм доволен, дори си поръчах още една туба 4 л. да се сменя маслото пак с такова.
На този етап съм доволен от него, тези дни един или два пъти примерно от 15 паления чух повдигачите да се обаждат за по 1-2 секунди на палене при по-студено от нормалното за този месец време, но млъкват веднга и цвета не е катран черен, което може да се дължи на по-щадящото за маслото гориво, което ползвам и пробега извън града. Живи и здрави да сме при другата смяна пак ще пиша... 

- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Хубавото е че това масло няма менте.Познавам се с вносителя за България Диан Димитров,и съм го наливал веднъж доста отдавна на бензинова кола.Нямам много впечатления защото карах 2000км и я продадох,но за парите си ...сигурно става 

- nokiangage
- Контакти:
Да се върна на обещанието ми и да споделя впечатления след няколко смени - вече 2 години/смени направих с въпросното масло и сега пак си взех 4 литра туба за 29 лева с отстъпката. Наближила е смяната и вече ако не я паля 4/5 дена почукват повдигачите за секунди и после млъкват, но това ми се е случвало със всяко едно масло при наближаваща смяна и ниски температури преди зимата, дори и когато ползвах Yacco за 60/70 лева за 4 литра. Ще кача снимки какво масло изиза след пробег от 10,000 километра.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Доливаш ли за този пробег ? 

- nokiangage
- Контакти:
Не съм доливал за последните две смени, преди седмица гледах щеката и си беше на средата на индикатора. Но пък да си призная и не напъвам колата изобщо - извънградско обичайно се кара на около 2000/2500 оборота, тоест в диапазона 80/100 км/ч. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”