вземете си записвайте номерата на коли от вашия град които карат с предни затъмнени стъкла и ако ви спрат ако се заядат пишете жалба до началника на полицията а не до прекия началник на куката в която опоменавате номерата които сте записали те са задължени от закона да проверят дадените автомобили независимо чия собственност са и да вземат съответните мерки
това ми го каза висшестоящ полицай и веднъж ми се е налагало да използвам няколко от номерата които имам записани вследствие на което господата милиционери вече карат без фолио на предните стъкла
Затъмнени стъкла на автомобили?
- vodkoleq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Затъмнени стъкла на автомобили?
утре-другиден ще ги потърся с фотото и ще ги пратя на господарите и на бтв да видят че и аз съм човек
осебо на един които ми писа 100 лв акт без основание ....
осебо на един които ми писа 100 лв акт без основание ....
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
С предните тъмни особено ако нямаш познати куки си е проблем, аз отнесох 2 акта по 20 лева вече
Отдавна колата не се спира от движение защото хората му хванаха цаката, не всяка кука може да те спре от движение, трябва да има заповед от шеф на РПУ или нещо такова а те нямат и пишат акт за нарушение чл.105 от здп, мен са ми писали 2 пъти по тоя член и 2-та пъти по 20 лева
Отдавна колата не се спира от движение защото хората му хванаха цаката, не всяка кука може да те спре от движение, трябва да има заповед от шеф на РПУ или нещо такова а те нямат и пишат акт за нарушение чл.105 от здп, мен са ми писали 2 пъти по тоя член и 2-та пъти по 20 лева

- p.kolev
- Автомобил:
- Двигател:
Да, ако не си знаеш правата обаче и куката ти каже, че те спира от движение и си готов. За това трябва човек да си знае правата при такива ситуации. Ето и един клип, в който полицаите станаха малко смешни http://vbox7.com/play:b9c152c6 
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Вълков написа:Доколкото съм информиран задните + големия заден имаш право при наличието на странични огледала...
Точно големия заден нямаш право по закон,на моята кола беше затъмнен и така дойде отвън,в КАТ ме накараха да го отлепя когато я регистрирвах..
- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не си прав колега, ако имаш странични огледала можеш и с кашон да го закриеш задния прозорец.
При новите коли като си поръчваш екстрата тонирани стъкла ти затъмняват задните странични+задния прозорец, е как минават през КАТ тогава? Друг е въпроса от кой толкова ще се криете
При новите коли като си поръчваш екстрата тонирани стъкла ти затъмняват задните странични+задния прозорец, е как минават през КАТ тогава? Друг е въпроса от кой толкова ще се криете
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Абе аз не съм прав,то е ясно ама ти казвам,накараха ме да отлепя фолиото на задния прозорец в КАТ,иначе не влизам на канала,разбираш ли?Не знам кое къде го пише черно на бяло,а кола с едно огледало не съм виждал от соца на сам.Да не говорим,че ако ще се заяждат може да искат 2 странични като за каравана,да имаш голяям ъгъл на зад.
Иначе да,моето фолио беше тъмно и вечер много зор се караше на зад при някои ситуации
Иначе да,моето фолио беше тъмно и вечер много зор се караше на зад при някои ситуации
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
За седан правят повече проблеми, защото не било отваряща се врата, в което не виждам никаква логика. Както ще виждам в комби така ще виждам и в седан. 

-
kraskko
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
днес върнаха от гтп един комшия заради затъмнен заден джам.естесвено мина на друг пункт но с голям зор,затяга се положението с джамците.- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
задните странични и задния прозорец ако имаш странични огледала може ако искаш да си ги минеш с блажна боя информацията е от кат софия от вчера,накараха ме да махна фолиото на предните но не и на задните така че на задните може да правите каквото искате
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
kraskko написа::horror: днес върнаха от гтп един комшия заради затъмнен заден джам.естесвено мина на друг пункт но с голям зор,затяга се положението с джамците.
Май някой иска да му се строши главата. Аман от тъпанари - има си го записано в закона задни странични + заден са разрешени при наличие на 2 огледала. Или искат пари на ръка - ако мине номера.
Ни при регистрация , ни при спиранеза проверка някой ми е правил въпрос за затъмнениете прозорци - фабрично са си такива . нека някой има късмет да обели дум = ще му излезе през носа, няма да оставя въпроса така. Пиша си нимера на значки, снемам и , ако трябва до н-к на КАТ или до ДАИ
-
DundyTheCroc
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Интересното е, че задния прозорец нищо не е казано, т.е. би следвало да е разрешено, което за мен не е правилно де...
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
прозрачността им.
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
DundyTheCroc написа:Интересното е, че задния прозорец нищо не е казано, т.е. би следвало да е разрешено, което за мен не е правилно де...
прозрачността им.
При Хетчбека и комбито багажника се води 3/5-та задна врата така че за хетч и комби е разрешено за седана е малко спорна работата
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”