ГО при изтекъл технически? Технически от чужбина валиден?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: ГО при изтекъл технически? Технически от чужбина валиден?

Мнениеот Aprilia » Съб 31 мар 2012 3:20

Haralampi написа:
Aprilia написа:застрахователите няма как да знаят дали имаш преглед или не

А дали е така? Нещата се променят - достъп до базата данни на КАТ и готово :idea:
Друг е въпроса ако трябва на теб да ти изплащат щети ти трябва преглед който е бил валиден към дата-та на птп-то :wink:

На кой му трябва? Кой ще ми иска преглед за да ми изплатят на мен щети причинени от друг? Говорим за чужбина! Там нито знаят, нито ги интересува дали има или няма български техн. преглед! Проблемът е в рамките на страната, т.е. когато се замеси българска застрахователна компания.

Ти говориш за чужбина, ама като колата е с БГ номер следователно е с БГ каско, демек за да ти платят щетите се обръщаш към бг каското. Ако нямаш каско се обръщаш към гражданската ти в БГ за да ти платят (ако винага е в другия) за да получиш пари ще трябва да имаш технически преглед. Вече ако се причинят жертви недай си Боже или много големи икономически щети (удариш бентли например) и бг застрахователя трябва да плати бентлито на компанията ищец бъде сигурен че ще те разнищят и ще разберат че нямаш преглед. Малко е ситуация ни така ни така, карай внимателно и това е :wink:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 31 мар 2012 10:59

За радост нямам опит с тия неща, ама не намирам никаква логика :D

Защо застрахователя ще ми иска технически, ако някой на мен ще ми изплаща щети (съответно по негова вина)??
В обратното има желязна логика - ако си причинил щети, за да се бръкне застрахователя ти, да поиска първо да види, че поне пред държавата си доказал технически изправен автомобил (т.е. не си толкова безотговорен че да караш неизправен автомобил, което може да е причината за инцидента).

Ами ако колата не е в движение, т.е. няма нужда от технически, но някоя блондинка ми вдлъбне вратата при паркиране? Какъв технически ще ми искат, като колата е била спряна някъде просто и щетите са по нейна вина?

Нещо ми обягва логиката...

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 31 мар 2012 15:40

Логика нелогика, аз казвам какво съм видял преживял и т.н Като ме удариха в Рим преди време другия беше виновен ама аз си търсих парите от мойта гражданска (нямах каско) можех да си търся парите и от италианския застраховател директно, само че адвокати простотии не ми се занимаваше за толкова лека щета. Когато отидох в мойта гражданска ми искаха талон за преглед, зелената карта и полицата както и 2-странния протокол. Пък дали е логично можеш да пробваш да спориш с тях mhihi
Ако имаш каско още по-зле талон за преглед ЗАДЪЛЖИТЕЛНО както и стикер, зимата ме удариха на паркинг в Италия (не беше известен извършителя) като звъннах на мобилна група ме питаха за номер полица на гражданска и на техн преглед mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 31 мар 2012 18:34

Aprilia написа:Логика нелогика, аз казвам какво съм видял преживял и т.н Като ме удариха в Рим преди време другия беше виновен ама аз си търсих парите от мойта гражданска (нямах каско) можех да си търся парите и от италианския застраховател директно, само че адвокати простотии не ми се занимаваше за толкова лека щета. Когато отидох в мойта гражданска ми искаха талон за преглед, зелената карта и полицата както и 2-странния протокол. Пък дали е логично можеш да пробваш да спориш с тях mhihi
Ако имаш каско още по-зле талон за преглед ЗАДЪЛЖИТЕЛНО както и стикер, зимата ме удариха на паркинг в Италия (не беше известен извършителя) като звъннах на мобилна група ме питаха за номер полица на гражданска и на техн преглед mhihi

А коя е застрахователната компания извършваща такива неконвенционални услуги по гражданска отговорност? :gruebel

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 31 мар 2012 19:04

icoico написа:
Aprilia написа:Логика нелогика, аз казвам какво съм видял преживял и т.н Като ме удариха в Рим преди време другия беше виновен ама аз си търсих парите от мойта гражданска (нямах каско) можех да си търся парите и от италианския застраховател директно, само че адвокати простотии не ми се занимаваше за толкова лека щета. Когато отидох в мойта гражданска ми искаха талон за преглед, зелената карта и полицата както и 2-странния протокол. Пък дали е логично можеш да пробваш да спориш с тях mhihi

А коя е застрахователната компания извършваща такива неконвенционални услуги по гражданска отговорност? :gruebel

Мисля че бях застрахован в Булстрад тогава, беше преди около 4г.
Отидох там където ми правиха граждаската в Пловдив при едно момиче в един от офисите тя пуска някви факсове караха ме да снимам колата пращахме снимки до Италия и след около 2 седмици получих пари по баков път :wink:
Вече кое конвенционално и кое не нали се сещаш колко ме брига при положение че си взех парите със сравнително малко разправии :Mr Green Fun

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 31 мар 2012 20:28

Aprilia написа:Мисля че бях застрахован в Булстрад тогава, беше преди около 4г.
Отидох там където ми правиха граждаската в Пловдив при едно момиче в един от офисите тя пуска някви факсове караха ме да снимам колата пращахме снимки до Италия и след около 2 седмици получих пари по баков път :wink:
Вече кое конвенционално и кое не нали се сещаш колко ме брига при положение че си взех парите със сравнително малко разправии :Mr Green Fun

Аха...ами напиши тогава "един мой човек в застрахователната компания ми свърши работа" преди някой недоразбрал да се юрне да си иска обезщетение от собствената гражданска отговорност :wink:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 31 мар 2012 20:53

И аз нещо не разбрах ама айде.

Може би колегата има предвид, че при инцидент в чужбина, собствената гражданска партнира за получаване на парите от чуждата.
Аз така разбрах, но дали това е правилния канал на нещата.... предпочитам да не разбирам от личен опит.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”