Проблем с данък МПС , 50% катализатор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Проблем с данък МПС , 50% катализатор

Мнениеот gr_kanev » Пет 30 мар 2012 18:58

drago_tr написа:Аз когато си подавах декларацията и го питах ония маймун зад гишето дали да пиша че колата ми е с катализатор с идеята че ако е с такъв, данъка да ми е по-малък...обаче онзи ми отговори че дори и да пиша и да не пиша че има катализатор...данъка ще си ми е все същия. :banghead:

При теб е друго - ти си над 74 кВт.

Потребителски аватар
poliboy
Автомобил: VW Lupo
Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
Контакти:

Мнениеот poliboy » Съб 21 апр 2012 13:36

И аз имам същия пронлем. Миналата година когато жената подаваше данъчната декларация и казали че и трябва бележка за катализатора, иначе не го признавали. Днеска звъннах в Технотест и човека ми каза че щом е дизел колата в БГ, не познавал някой да може да издаде документ за годност на катализатор. Каза ми че ако предишният собственик имал намален данък за катализатора да съм пробвал с нея бележка, което не ми звучи сериозно. Замислям се дали в сервизите където монтират катализаторите не могат да ми дадат една бележка че са ми "монтирали нов" и с нея вече няма къде да бягат данъчните, въпроса дали в сервиза ще се навият :005:

vw101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw101 » Съб 21 апр 2012 14:45

В сервиза ще се навият,но в данъчното може пак да се заядат,че признават само Технотест :banghead:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 21 апр 2012 14:54

Колега регистрирах моята кола в даначното, писах че колата има действащ катализатор! И ония от даначното ми каза "Очтиво" че трябва бележка за това, без нея неможе да пише че има действащ катализатор! Казах му че бившият собственик има бележка и плаща намален данък! И се направи че не ме е чул, явно така им изнася, реших да не се занимавам с тях. След 2 месеца имах работа до КАТ и там имам едно другарче и го питах, какво може да направим за бележка за катализатора, и ми каза да не се занимавам, че когато минавам преглед ще почнат да се заяждат за катализатора, защото колата е на години и все някога ще се прецака катализатора, и затова ми каза по-добре да га нямаш тази бележка! И видях че не става работа и се отказах, та колегата по-добре да не се занимава, ако освен данъка не му е 100 лева и с бележката ще плаща 20 лева! Тогава си заслужава!

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 21 апр 2012 15:56

Какво има общо данъчни с преглед МПС.Данъка е 70 лв 35 по добре звучи.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Съб 21 апр 2012 16:21

И в община Казанлък е така от няколко години.Пишеш си в декларацията ,че имаш катализатор и в няколко дневен срок трябва да се занесе бележка от оторизиран сервиз който се намира в СБА и чак тогава данъка се смята наполовина ако не се занесе такава бележка си смятат все едно колата е без катализатор!

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Съб 21 апр 2012 16:55

my heart iS iCe написа:Колега регистрирах моята кола в даначното, писах че колата има действащ катализатор! И ония от даначното ми каза "Очтиво" че трябва бележка за това, без нея неможе да пише че има действащ катализатор! Казах му че бившият собственик има бележка и плаща намален данък! И се направи че не ме е чул, явно така им изнася, реших да не се занимавам с тях. След 2 месеца имах работа до КАТ и там имам едно другарче и го питах, какво може да направим за бележка за катализатора, и ми каза да не се занимавам, че когато минавам преглед ще почнат да се заяждат за катализатора, защото колата е на години и все някога ще се прецака катализатора, и затова ми каза по-добре да га нямаш тази бележка! И видях че не става работа и се отказах, та колегата по-добре да не се занимава, ако освен данъка не му е 100 лева и с бележката ще плаща 20 лева! Тогава си заслужава!

:shock
Колега какво заяждане какви 5 лева??
Когато аз взех моята кола отидох до ДАП...там дето правят прегледи и казах на човека "искам бележка за даначно че имам катализатор".
След 10 минути вече имах бележката,струваше ми 5лв.
Данъка ми падна от 55.хх на 24.хх
От тогава насам съм минал 3 технически прегледа и на нито един от тях не са гъкнали за катализатор,а го нямаше и на 3те прегледа.

Потребителски аватар
poliboy
Контакти:

Мнениеот poliboy » Съб 21 апр 2012 22:42

didkoltd написа:И в община Казанлък е така от няколко години.Пишеш си в декларацията ,че имаш катализатор и в няколко дневен срок трябва да се занесе бележка от оторизиран сервиз който се намира в СБА и чак тогава данъка се смята наполовина ако не се занесе такава бележка си смятат все едно колата е без катализатор!

На баща ми когато си регистрира Шкодето в Казанлък, не са му искали бележката въпреки че е дал 15лв за нея, незнай как му я изкарал човека ЗА ДИЗЕЛ. То щеше и на мен да ми изкара ама ми каза че са ги вързали само за данъчното на община Казанлък. За същия двигател (1.4 ТДИ ПД) там данъка му е на 50% по-малко от моя, вярно че колата е с 3 години по-нова, но това едва ли е от голямо значение.
А и да се знае, ако някой не е разбрал от Технотест човека ми каза че за дизелов двигател няма кой да ти издаде легитимна бележка в БГ. Аз като отидох в данъчното и обясних на служителката че това с бележката дето го искат няма как да стане, и тря след малко тюхкане ми вика: "-Ами на нас ни искат да има някакъв документ да приложим, да удостоверява, че на колата има монтиран катализатор." Аз и казах че след 2000г всички коли излизат фабрично с катализатор! и тя пак: "-Ами да де ама пак да се приложи от вносителя бележка и ще го оправим", а после допълни "-Ама трябва колата да отговаря на минимум Евро2, иначе за Евро1 не се признава"
Та сега ще видя да си търся такава бележка ако не искат много пари за нея де!
Някой ако си е вадил може да сподели колко са го изръсили :bishop

gin_tonic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gin_tonic » Пет 27 апр 2012 21:37

Здравеите,от вчера сьм се сбльскал с даньчните които не искат да признаят на жена ми тоиотата 2006 г която е с ЕВРО4 и ме пращат единият пьт на технотест ,после да имало вписано в талона че е с катализатор общо взето и те не са наясно какво трябва да е .Днес им извадих от представителството на Тоиота че колата е с Евро 4 и че е с КАТАЛИЗАТОР и представих бележката и казаха ми че не ставало сега искат да пишело от днешна дата ми го сервираха че искат да е запидсано в големият талон а аз минах вече КАТ и няма как да стане освен да вадя друг талон но си мисля че следващият пьт и дори това да ми напишат в талона ще ми искат катализатора в даначното да го видят на гишето .Писна ми от простотията в тази дьржава .Извинявам се за тона и арогантното ми отношение спрямо оправляващите но си имам основание да сьм бесен.Даите идеи как да с епреборим с глупоста .

Потребителски аватар
poliboy
Контакти:

Мнениеот poliboy » Съб 28 апр 2012 20:21

И аз си извадих бележка за моята, че е с Евро 3, ама да видим какво ще стане. По-принцип жената ми каза че достатъчно ама да видим като ида др. седмица да я нося. Дал съм 30лв за нея, а ще ми свали данъка с 15-20лв, като се замисли човек дали си заслужава цялата разправия, ако една кола я караме до 4-5г и я продаваме? :dummy:

gin_tonic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gin_tonic » Нед 29 апр 2012 12:28

В сряда отново ще отида и ще искам среща с шефа им пьк да видим какво ще стане и ще пиша .

Потребителски аватар
poliboy
Контакти:

Мнениеот poliboy » Нед 13 май 2012 20:08

В петък ходих да се разправям с ония пачи, щото не признаха и тая бележка сега, като ходи жената, след като предния път едната от пачите ми каза че ставала. Та отивам аз, и гледам че тая с която говорих предния път я нямаше, та нямаше кой да направя на 2ст. че ме накара да дам 30лв за тоя дето вее! та след всички разправии от рода - че в декларацията не пише, че се изисква документ доказващ наличието на катализатор (пише само има/няма), ми казаха че в декларацията не е отразено, но в закона било писано, и че те работели по закона.... бла бла...
И накрая едната се зачете в един от многото листове на вратата и ми показа въпросната бележка която им вършела работа и която ги оправдавала при евентуална проверка. Въпросната бележка я снимах и ще се опитам да я кача тука, тя е извадена от СБА СФ на Филип Кутев, и ако ми я бяха показали преди месец щяха да ми спестят време и пари! Все пак не бързам да се радвам докато не видя какво ще ми кажата от СБА и к'ви пари ще ми искат за бележката, щото ако и те искат 30лв за такава ще им тегля една ....
бележката: Изображение

ПП: Днеска се обадих в пункта на г-н Георкиев и човека ми каза, че ми трябва големия талон и да ида с колата 10лв струвал прегледа.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 15 май 2012 11:03

Купих си колата, минах преглед в КАТ-Габрово и я регистрирах, след това отидох до пунк за ГТП и ги накарах да ми издадът бележка че колата е с работещ катализатор.
Хората там я замериха и издадоха бележка с подпис и печат че колата има работещ катализатор, след това в данъчното с въпросната бележка за вписване на автомобила и плащане на годишен данък!
И така, автомобил 1.8 74kw. 101к.с. 2000г. = 24.50лв. годишен данък.
Това е в град Севлиево :D

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Вто 15 май 2012 12:29

Преди 10 дена си регистрирах колата в данъчното в Стара Загора.Срока ми беше до 19.05.Попълних си декларацията , жената ми каза,че е готово вкарала ми е данните и да отида на касата.Платих 32 лв за колата от гаража.66kw с катализатор.Бележки не са ми искали.Обаче друго ми стана странно преди 5 год като си регистрирах 3-ката защо ми е останал спомен,че като е нов внос няма данък.А сега ми искаха :beat_butt2

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 15 май 2012 15:04

ДАНЧО написа:Преди 10 дена си регистрирах колата в данъчното в Стара Загора.Срока ми беше до 19.05.Попълних си декларацията , жената ми каза,че е готово вкарала ми е данните и да отида на касата.Платих 32 лв за колата от гаража.66kw с катализатор.Бележки не са ми искали.Обаче друго ми стана странно преди 5 год като си регистрирах 3-ката защо ми е останал спомен,че като е нов внос няма данък.А сега ми искаха :beat_butt2

Платил си си данъка за тази година от датата на закупуване който би трябвало да е 19.03 до края на годината.За твоята кола за една година данъка ти е 40 лв и 10 ст,естествено щом покупката е март ти хващат и март да плащаш тоест си платил 32 лв от март до декември тази година включително!Като ти навърши колата 14 години данъка ти ще стане 26 лв и 73 ст!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”