didkoltd написа:И в община Казанлък е така от няколко години.Пишеш си в декларацията ,че имаш катализатор и в няколко дневен срок трябва да се занесе бележка от оторизиран сервиз който се намира в СБА и чак тогава данъка се смята наполовина ако не се занесе такава бележка си смятат все едно колата е без катализатор!
На баща ми когато си регистрира Шкодето в Казанлък, не са му искали бележката въпреки че е дал 15лв за нея, незнай как му я изкарал човека ЗА ДИЗЕЛ. То щеше и на мен да ми изкара ама ми каза че са ги вързали само за данъчното на община Казанлък. За същия двигател (1.4 ТДИ ПД) там данъка му е на 50% по-малко от моя, вярно че колата е с 3 години по-нова, но това едва ли е от голямо значение.
А и да се знае, ако някой не е разбрал от Технотест човека ми каза че за дизелов двигател няма кой да ти издаде легитимна бележка в БГ. Аз като отидох в данъчното и обясних на служителката че това с бележката дето го искат няма как да стане, и тря след малко тюхкане ми вика: "-Ами на нас ни искат да има някакъв документ да приложим, да удостоверява, че на колата има монтиран катализатор." Аз и казах че след 2000г всички коли излизат фабрично с катализатор! и тя пак: "-Ами да де ама пак да се приложи от вносителя бележка и ще го оправим", а после допълни "-Ама трябва колата да отговаря на минимум Евро2, иначе за Евро1 не се признава"
Та сега ще видя да си търся такава бележка ако не искат много пари за нея де!
Някой ако си е вадил може да сподели колко са го изръсили