Защо са ни фарове след като не светят където трябва?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Чет 30 ное 2006 13:32

musura написа:и аз съм кандидат за шофьорските, иначе за комп. са пълна безмислица!

Това не е вярно. Лично на мен ми влияят много добре очилата за комп. Ти да не би да си на ЛЦД (не на ЛСД, ми на мониторче с течен кристал ;-) ) и затова да не усещаш разликата?
Иначе моите като ги купувах ми ги рекламираха, че са подходящи и за нощно шофиране. Не съм ги пробвал (няколко пъти съм се псувал, че съм ги забравял), но мисля, че ще има ефект, защото са антирефлексни и ще отразяват част от светлината.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 30 ное 2006 14:08

Тези, жълтите, и сега ги има по оптиките. Че и фасон си имат.
Ама аз така или иначе ми се налага да нося цайси... нови, само за кола не ми се купуват, а 2 чифта един връз друг не става! Много шават!

Потребителски аватар
Cnupo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cnupo » Чет 30 ное 2006 20:07

Леле, то това с включването на светлината за мъгла, при ясно време, е любимото на народа. Трябва да карам на 10 метра от такива, че да не ми дразнят очите. Интересното, е че като започнаха мъглите, тогава започна да ми прави впечатление, колко много хора карат така и на нормално време, може би просто са забравили, че са го пуснали.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 30 ное 2006 22:25

Абе Спиро да не би на Ладата ти да са регулирани фаровете?
Извинявай ама е крайно време да спрат от движение тези таралясници - Лади ,Москвичи, Пушеци / Варбург, Трабант/ и Еко Камаз, Еко Газ 53, Еко Зил, Еко Икарус , Еко Чавдар , Еко ИФа и други.
Нищо лично но тези допотопни возила трябва да отидат за скрап.
1 свестен автомобил няма от тях дори и Самарите и те са в кюпа.Все нещо не им е наред - я светлини, я изгорели газове , я спирачки , я външен вид.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Чет 30 ное 2006 22:34

Нямам нищо против тези марки коли. Даже много ми харесва да видя някоя стегната такава. Ако минават по редовен начин на техническия преглед, ще се отсеят, ама...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 30 ное 2006 22:40

лично аз също нямам нищо напреки на тези возила, стига да са технически изправни :idea:

По принцип ВАЗ 2101 е класика в жанра и много съм се кефил на пипнати такива :) а и няколко години съм карал такава и имам добри спомени от нея

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пет 01 дек 2006 1:29

Пичове, очилата са свършили :? . Ще има пак във вторник. Нямаше дори да снимам за да ви ги пусна. Моя приятел предложи да ходим до колата му да снимам неговите, но предпочитам да изчакам :oops: . Ако някой е спешен, сори. Иначе иска да му плащам веднага каквото взема така, че надявам се като кажете да сте сериозни за да не се заимам за 100 години напред с очила :ihaaaaa щото не ми е такъв бизнеса :D

wotson
Автомобил: vw touran
Двигател: BKD 2006
Контакти:

Мнениеот wotson » Пет 01 дек 2006 2:53

е като са свършили 6те поиз4акаме малко :wink:
за такива глезотийки си заслужава 4акането

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Пет 01 дек 2006 11:44

Писна ми от тези безотговорни мърляшки изпълнения, толкова ли немогат да се погрижат барем да светят както трябва! Аман от НЛО-та дет вика Вили

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Пет 01 дек 2006 19:40

Eто ви линк към фарозащитните очила. Последните на страницата:
http://huntshop.ru/products/340
А тези са на моя приятел които снимах при него. Извинявам се за лошото качество на снимките :oops: .
Антифар
Изображение
Антифар
Изображение
Антифар
Изображение
За компютър
Изображение
Опаковки
Изображение

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 01 дек 2006 21:46

Леле тази вечер 1 Тир ме заслепи на крайезерният път. Не стига , че кара на дълги и халогенни , ами и на допълнителни 4 поен фара над кабината. Ега ти идиотщината - важното е на него да му е светло.

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Нед 10 дек 2006 2:50

Пичове, очилата ги бива. Не са някакви супер маркови, но за тези пари вършат перфектна работа. Нямат някакви диоптри и изкривявания и най-важното е, че се кара супер комфортно с тях. Забелязах, че дори забравям да превключа на къси при разминаване защото като ми светнат дълги, не ми пречат :lol: . Особено добри излязоха в мъглата. Не се вижда много по-далече, но въобще не те дразнят твойте собствени фарове.
Тези за компютър също ги бива. Жената каза, че вече не я болят очите вечер като гледа телевизия след работа.
Забелязах и един недостатък. Не се забелязват белите ми крушки на фаровете +30% светлина на Осрам. Всичко се вижда в жълто.
Смятам, че не е необходимо да карам постоянно с тях, но това е една от добрите ми инвестиции. Ако има навити да пишат и ще поръчам и за вас. Тези които се навиха, ако искат все още, да ми пратят на ЛС данните си за да ги пусна с куриер или както им е удобно.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 10 дек 2006 9:42

Давам заявка за 1бр. "Антифар" очила.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 10 дек 2006 10:50

Е то предполагам(по-точно-сигурен съм) че антифар очила=рамки със стъкла с антирефлексно покритие, които могат да се поръчат в във всяка оптика.
Аз имам такива за компютъра и като че ли помагат... :lol: а може и да е внушение или просто свикване.
А иначе карането с очила и то особенно от време на време не е за всеки,аз лично даже не слагам и слънчеви защото имам чувството че ми ограничават полезрението :oops: ...предполагам пак внушение но е факт.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 10 дек 2006 11:22

аз имам същите очила /или поне на външен вид са същите/ и да ви кажа чесно не ми се струват много полезни....наистина насрешните фарове ги виждаш в жълъто, и намаляват заслепяването, но също така се намалява осветената зона и на моите фарове.все едно крушките ми са осрам -30% mhihi
иначе за мъгла помагат понеже са жълти.

едит: само да допълня че горната част на стъклата е направена така, че когато някой кара на дълги, да си наведеш малко главата и да гледаш през тази по-тъмна част.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”