Би ли пояснил защо смяташ така?К.Одаджийски написа:... Та в общи линии мисля че за гуми на не двигателния мост си стават
Мнения за пренарязани гуми.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнения за пренарязани гуми.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ами и аз съм карал едно лято 5-7 хиляди км с такива гуми на задницата на пасата, нямаше им нищо, а и като казах че стават не означава че препоръчвам горещо.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Може би е добре да уточниш, че става въпрос за твоята кола, която е с предно предаване? Дали важи същото за кола със задно предаване - да сложиш "кофти" гуми на предните/незадвижващите колела? Аз съм 4х4, според теб, мога ли да сложа "кофти" гуми на недвигателния мост - и като нямам такъв, значи не мога изобщо? Дали не е по-важно дали ги слагаш отзад или отпред, а не толкова кой ти е задвижващият мост?
Тъпо е да правиш генерални заключения, гледайки от собствената си малка камбанарийка. Някой ден мнението ще бъде прочетено от някой, който не кара Пасат, Голф или изобщо кола с предно ... нима тогава ще кажеш "Ми да е чел от началото темата и да се е досетил, че говоря конкретно за моя Пасат?
Тъпо е да правиш генерални заключения, гледайки от собствената си малка камбанарийка. Някой ден мнението ще бъде прочетено от някой, който не кара Пасат, Голф или изобщо кола с предно ... нима тогава ще кажеш "Ми да е чел от началото темата и да се е досетил, че говоря конкретно за моя Пасат?
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Вместо да си гледаме квалификацията в Китай си приказваме Фафли в момента. Ти като нещо те интересува жизнено и го намериш в отговор на трета страница от тема, не я ли преглеждаш темата да видиш за какво става въпрос!? Аз в това си мнения да взема да напиша "Който прочете това да сложи въже на полюлея и да се обеси" и след 2 години ти като го прочетеш вземеш да се обесиш примерно! Ти специално като имаш 4х4 си купувай по 4 нови гуми за да нямаш ядове и толкоз. И споменах недвигателен мост поради това, че вече 3 лета карам все със зимни гуми и тия които са на въпросния мост почти не се износват спрямо теглителния. За да го обясня простакоустойчиво за четящите това след години. На моя пасат с предно предаване, задните гуми почти не износват спрямо предните, но на братчеда на мерцедеса който е със задно предаване задните гуми стават на галош, при предните износването е пренебрежително.
Айде да гледам, че Маса остана на 16-то място в Q-2
Айде да гледам, че Маса остана на 16-то място в Q-2

- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Така е,
да четат както трябва и да слагат където преценят.
Пише си го...
Ти Маса ами виж Фетел ко са умота...
да четат както трябва и да слагат където преценят.
Пише си го...
К.Одаджийски написа:... Та в общи линии мисля че за гуми на не двигателния мост си стават
Ти Маса ами виж Фетел ко са умота...

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема на тези гуми не е, че са износени, а че има голяма вероятност да гръмнат в движение. Затова не трябва да се слагат отпред в никакъв случай. А бързото износване на двигателните гуми няма никаква връзка с темата. Дори е по добре да се износят по-бързо тези галоши за да заминат по-бързо на боклука.
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Проблема на тези гуми не е, че са износени, а че има голяма вероятност да гръмнат в движение. Затова не трябва да се слагат отпред в никакъв случай. А бързото износване на двигателните гуми няма никаква връзка с темата. Дори е по добре да се износят по-бързо тези галоши за да заминат по-бързо на боклука.
Най-накрая се включи нормално интелигентен човек.Колкото до вас двамата, за които няма значение какво точно е написано и кой как ще го тълкува ... думите ви са достатъчен показател за интелекта ви. Щом като квалификацията е по-важна от това, дали някой малоумен ще се подведе по думите ви и ще се пребие като му се спука предна гума в движение ...

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Aма няма ли кой да напище,че слоят в който са изляни грайферите има различни качества от подлежащите слоеве.Щом грайферът е износен максимално вече има слой с други характеристики и пренарязването му не подобрява сцеплението просто защото материята вече има други качества.
Аколкото до "двигателния мост"...не сте ли виждали как при спиране(особено при спускане) кола с предно предаване се завърта заради това,че задните гуми са галоши?
Аколкото до "двигателния мост"...не сте ли виждали как при спиране(особено при спускане) кола с предно предаване се завърта заради това,че задните гуми са галоши?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На гуми, които стават за пренарязване требе да пише REGROOVABLE.Аз такива за лека кола още не съм виждал... 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Едно време , т.е. преди повече от 20г. това нарязване на грайфери се правеше на всякъде . Занасяш си галоша на майстора и после вземаш "чисто нова" гума . Не зная каква криза е сега , но тогава нямаше гуми въобще , ни нови , ни втора употреба , ни пък някой е знаел какво е DOT , нито пък на някоя "видинка" е било посочено такова нещо
! Та тогава съм карал на Москвича такива гуми , и то основно на задвижващите колела , зимата нямат грешка
.
Но тогава колите се караха с 90 -100 км/ч , а сега с такава скорост караме до шестата секунда
.
Но тогава колите се караха с 90 -100 км/ч , а сега с такава скорост караме до шестата секунда
.
Последна промяна от milmar на Съб 14 апр 2012 15:32, променено общо 1 път.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Едно време и аз съм я правил тази простотия .Ходих при някакъв в Аксаково и той ми ги прави ,ама както каза колегата по горе ,нямаше гуми тогава.Правех го ако те спре полицай да мине номера ,като гумата дава представа за по голям грайфер.А иначе заблуждаваш себе си ,гумата отънява и шанса да гръмне даже от камъче е доста голяма.Ама това преди 20 години,сега за нищо на света не бих сложил такива гуми!А бе гумата е сигорноста ви бе Хора!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”