Въпросният Опел го отписах миналото лято (Юни или Юли) и ме накараха да попълня ето такава декларациа :
но е възможно това да е приумица на Столична община.
Ето какво е записано в ЗМДТ : Чл. 54, ал. 4 : При прекратяване на регистрация на превозно средство данъчно задълженото лице представя документ от компетентен орган.
Няма изискване за декларация или срок за подаване на такава, а ако няма срок, не би трябвало да има и глоба за неспасването му.
Това при положение, че местната администрация не е въвела допълнителни условия/ред, със своя наредба или заповед - явно в различните общини реда е различен.
Между другото в данъчното от което току що взех горната декларация казаха, че ги приемат и от друго лице без да искат пълномощно, но не гарантират, че и в другите поделения е същото.

Глоба за неотписано МПС от данъчното
- lub4eto
- Автомобил: Сеат Алхамбра 1
- Двигател: ADY 1996г
Re: Глоба за неотписано МПС от данЪчното
само да споделя за глобата,гарантирам,че ако не отпишеш колата във данъчното има глоба и то не малка......баща ми имаше пасат и го продаде през 2010г след което забрави да я отчисли но във същото време я отписа във КАТ тъй като тя отиде за отпадък и през миналата година дойде писмо от данъчното,че не е платил данъка,и познайте глобата и всичко беше 250лв
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Asko VW написа:Като вече казах, нещата стават бавно, за сега се работи по това в София, скоро и в други градое :D :D
Но реално няма значение в кой град кога ще стане (сле 1 или 5 години) в момента в който системата заработи, тя ще подаде инфо за датата на регистрацията в КАТ и дължимият данък ще се начисли от тази дата.
Дръжки - не могат да ти искат данък с давност повече от 5 г. - отказваш да платиш за тези години, които са над 5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Asko VW написа:Хора, не си правете експерименти с нерегистрация в данъчното, в момента тече процес на свързване на системите на КАТ и данъчните (става бавничко, както всичко в нашата държава) и куките почват да подават инфо към общините за регистрираните на тяхана територия автомобили. Много скоро тези с нерегистрирани автомобили ще почнат да получават писма за дължима глоба + данък за периода за който не е платен. Примката се затяга !
Колега как според теб МВР ще даде на някой да им рови в системата?
За мене това е напълно невъзможно.Единствения вариант да хванат някой ,че не си е зачислил колата е като искат инфо от МВР,ама да им ровят в базата данни не смятам ,че е възможно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имал пари - дал - като е будала ...lub4eto написа:само да споделя за глобата,гарантирам,че ако не отпишеш колата във данъчното има глоба и то не малка......баща ми имаше пасат и го продаде през 2010г след което забрави да я отчисли но във същото време я отписа във КАТ тъй като тя отиде за отпадък и през миналата година дойде писмо от данъчното,че не е платил данъка,и познайте глобата и всичко беше 250лв

Срок за отписване няма. Съответно няма на какво основание да бъде глобен. И на мен се опитаха да ми въртят разни номера, но познай дали минаха. Какичката в общината се опита да ми обясни как в програмата им излизало незнамквоси, отговорих, че тяхната програма не ме интересува и съм чел преди малко какво пише в закона - срок за отписване НЯМА. Ама можело така човек след 10г да иде да си отпише в колата, отговорих, че щом законът го позволява - МОЖЕ и предложих да си ходя и да ида пак след 1-2 години. Помърмори си, прие ми документите и се разделихме доволни - поне половината от нас.

Как гарантираш, че има глоба? Дай да видим какво пише в акта, с който са го глобили баща ти! Аз гарантирам с каса бира, че срок няма.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
150 кс написа:Asko VW написа:Хора, не си правете експерименти с нерегистрация в данъчното, в момента тече процес на свързване на системите на КАТ и данъчните (става бавничко, както всичко в нашата държава) и куките почват да подават инфо към общините за регистрираните на тяхана територия автомобили. Много скоро тези с нерегистрирани автомобили ще почнат да получават писма за дължима глоба + данък за периода за който не е платен. Примката се затяга !
За мене това е напълно невъзможно.Единствения вариант да хванат някой ,че не си е зачислил колата е като искат инфо от МВР,ама да им ровят в базата данни не смятам ,че е възможно.
Тук не става въпрос за ровене в базата на КАТ, а за периодично подаване на информация от тях към данъчните по електронен път.
Опитах се да отправя колегиално предупреждение за да не изреве някой в бъдеще, ако не искате да да му обърнете внимание или считате, че греша и не желаете да си регистрирате колите, това си е ваша работа, мен не ме бърка, пълнолетни сте, можете сами да си прецените

- lub4eto
- Автомобил: Сеат Алхамбра 1
- Двигател: ADY 1996г
myrshavija написа:Имал пари - дал - като е будала ...lub4eto написа:само да споделя за глобата,гарантирам,че ако не отпишеш колата във данъчното има глоба и то не малка......баща ми имаше пасат и го продаде през 2010г след което забрави да я отчисли но във същото време я отписа във КАТ тъй като тя отиде за отпадък и през миналата година дойде писмо от данъчното,че не е платил данъка,и познайте глобата и всичко беше 250лв![]()
Срок за отписване няма. Съответно няма на какво основание да бъде глобен. И на мен се опитаха да ми въртят разни номера, но познай дали минаха. Какичката в общината се опита да ми обясни как в програмата им излизало незнамквоси, отговорих, че тяхната програма не ме интересува и съм чел преди малко какво пише в закона - срок за отписване НЯМА. Ама можело така човек след 10г да иде да си отпише в колата, отговорих, че щом законът го позволява - МОЖЕ и предложих да си ходя и да ида пак след 1-2 години. Помърмори си, прие ми документите и се разделихме доволни - поне половината от нас.
Как гарантираш, че има глоба? Дай да видим какво пише в акта, с който са го глобили баща ти! Аз гарантирам с каса бира, че срок няма.
значи,дойде писмо от общината,че има кола на негово име и не си е платил данъкът за предходната година,и след като отиде във данъчното му казаха,че има глоба и тая глоба се трупа,няма никакви актове.....и трябва да се плати-може и на разрочено......как според теб ако не я отпишеш и ако не и плащаш данъци няма никой да те потърси,да не говорим,че ако пък отидеш да регистрираш друга кола и всичко ще излезе.............имам едно друго питане и реших да пиша тук.....ако вземеш кола със договор за покупко-продажба и я караш без да я прехвърлиш,какви ще са последствията,не я прехвърляш на твое име по ред причини.......
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има срок за вписване в общината. Съответно и глоби. Не съм се интересувал какви.
Срок за отписване НЯМА. Носиш договора за продажба на колата и НЕ ДЪЛЖИШ данък от датата на договора, даже и да си го занесъл 5-10г по-късно. Това е. Да си платиш данъка до датата, на която представяш договора и попълваш хартията за отписване е всичко друго, но не и задължително.
Срок за отписване НЯМА. Носиш договора за продажба на колата и НЕ ДЪЛЖИШ данък от датата на договора, даже и да си го занесъл 5-10г по-късно. Това е. Да си платиш данъка до датата, на която представяш договора и попълваш хартията за отписване е всичко друго, но не и задължително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Asko VW написа:150 кс написа:Asko VW написа:Хора, не си правете експерименти с нерегистрация в данъчното, в момента тече процес на свързване на системите на КАТ и данъчните (става бавничко, както всичко в нашата държава) и куките почват да подават инфо към общините за регистрираните на тяхана територия автомобили. Много скоро тези с нерегистрирани автомобили ще почнат да получават писма за дължима глоба + данък за периода за който не е платен. Примката се затяга !
Тук не става въпрос за ровене в базата на КАТ, а за периодично подаване на информация от тях към данъчните по електронен път.
Опитах се да отправя колегиално предупреждение за да не изреве някой в бъдеще, ако не искате да да му обърнете внимание или считате, че греша и не желаете да си регистрирате колите, това си е ваша работа, мен не ме бърка, пълнолетни сте, можете сами да си прецените
Колега целата ми не е да се дразня с някого,даже задължително всеки трябва да си е чист пред закона защото рано или късно всеки изяда дървото-държавата като има да взима си ги взема по един или друг начин, въпроса е ,че не виждам в близките 10г да осъществят връзка с тия компютри тип Правец с които работят
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Re: Глоба за неотписано МПС от данъчното
Не се успокоявайте че нямало да се свържат, щом стане въпрос за прибиране на пари, държавния апарат работи учудващо добре. Освен това в близко време ще спуснат някоя препоръка от Брюксел и гледай как козируваме и изпълняваме. Оправяйте си документите, регистрирайте или отписвайте докато може да се мине по-тънко, нещата само ще се затягат.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Re: Глоба за неотписано МПС от данъчното
те пък баси наглите станали, не стига, че данъка върви и на 2мата собственици (ако е записана от двамата) , ми и глоба искат да я отчислиш.....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”