мислите ли че маслата в България са ни качествени.........

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
rpm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Истинско ли?

Мнениеот rpm » Чет 07 дек 2006 6:19

Всичко е рециклаж в БГ за да ти го дадът на цена 5-7 лв направи си сметка какво е след като петрола на световният пазар е скъп :roll: има едно само истинско ,но няма да ти кажа сам тябва да се сетиш защото ще бъде реклама :idea:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 07 дек 2006 8:57

Аз си карам Миксера с полусинтетика Kuttenkeuler Galaxis Extra 2 втора година и съм много доволен. Туба от 5 литра ми излизаше под 40 лева, сега гледам малко е поскъпнало. Та не си струва да рискуваш с наливно. :wink:
@musura - не си съвсем прав братче, аз преди 2-3 години като ми предстоеше покупка на телевизор знаеш ли какво ми направи впечатление - модела, който го имаше в Техномаркет (един Samsung Plano) липсваше по западните сайтове на Samsung - имаше го само в www.samsung.ru. Това нещо да ти говори? :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 07 дек 2006 9:04

musura написа:Колега Rabbit_TDI, как пък го разбра това за техниката? И за коя техника става въпрос? Мислиш ли, че примерно Intel разделят продуктите си на такива за западния свят и за източния? А за Африка к'во карат?
:idea:

Именно за Интел е точно така :!: При компютърните части това е най-осезаемо.Един приятел учи нещо за компютърен техник в Германия и бачка там-та точно той ми е разправял нещата как се маркират като качество и т.н.-ама историята е дълга и я има обсъждана в доста хардуерни форуми и книги.Преди месец аз си изпатих/казвам го съвсем сериозно/ от въпросните Интел и въпросното "по-специално" качество за БГ-само да ти кажа ,че равносметката беше ,че срещу 300 лв. минах от Целерон на 2 на Целерон на 3 и смених кутията/като през това време се бях запътил към Пентиум 2.8 800 шина и 1мб кеш който се оказа с лек дефект и не можех да си върша работата с него/.Също така преди време когато беше модата на разкодираните телефони от чужбина сме сравнявали две еднакви Нокйй едната купена в БГ другата от Холандия-разликата беше именно в материалите-на холандската копчутата още като ги натиснеш имаш съвсем друг усет :cry: Примерите в тая посока са безброй-не казвам ,че всички фирми го правят и за всичко ,но това нещо е факт и основно сме си виновни ние като пазар-просто българина е тарикат и търси евтиното за което си пати :cry:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 07 дек 2006 20:18

musura написа:какво е казал Моканина

Ами Моканина е казал "Боже, колко мъка има по тоя свяр!"

Последна промяна от musura на Чет 07 дек 2006 21:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 07 дек 2006 20:53

Тва не го разбрах :dontknow: ??

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пет 08 дек 2006 0:46

Какви са ни маслата?
Есо, Елф, Мотул, Тотал, Мобил и др. В България караме МАРКИ а не масла.
Станах в последно време свидетел как на западни автомобили наливат български масла. Пасат Б3-от 3г. е в България и само с М10Д се кара. До сега не е бутан двигателя и няма признаци да бъде бутан. Сеат Толедо-от 2 години се кара с М10Д. Също няма признаци за нужда от ремонт. А същевременно автомобили карани с "големи марки масла" за същия период от време са вече за ремот.
Какви масла караме? Защо автомобили карани с най-скапаните масла работят по-добре от автомобили с най-добрите марки?
Отговора е един-всичко е ментак, с качество около М10Д. Иначе и аз съм сред самозалъгващите се-позвам МАРКИ.
Вие какво мислете?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 08 дек 2006 0:50

Това за М10Д май вече е прекалено.Няма кой да си кара колата с такова.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пет 08 дек 2006 0:55

Вяравай ми - ИМА. Видял съм го. Изненадата беше голяма. Но въпросите после още по-големи.

rpm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rpm » Пет 08 дек 2006 8:56

A чули ли сте нещо за Lucas Magnum 15w40 с двоен пробег това е масло и за дизел и за бензин става и пази от сухото запалване:idea:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 08 дек 2006 9:09

Ами аз лично на универсални масла за дизел и бензин и газ не вярвам :wink:

L-M
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L-M » Пет 08 дек 2006 9:34

rpm написа:A чули ли сте нещо за Lucas Magnum 15w40 с двоен пробег това е масло и за дизел и за бензин става и пази от сухото запалване:idea:

А какво значи двоен пробег? Бих казал, че е по-скоро рекламен трик, почти всички масла на сериозните фирми имат по-голям пробег от указаните 10000-12000хил. Но при пробега на едно масло освен всички други фактори определяща е и околната среда, запрашеност и замърсеност на въздуха, качества на горивото и т.н.
Не всичко е с качеството на М10Д, друг е въпросът че на много от хората не им се плаща за по-доброто, редовно идват клиенти с доста прилични коли, с идеята че смяна на маслото и консумативите ще им излезе не повече от 50,00лв. :shock търсят ако може маслото да му излезе 20,00лв. е не се получава.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 08 дек 2006 9:35

не :lol:

L-M
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L-M » Пет 08 дек 2006 9:37

Plamen_VR6 написа:не :lol:

Защо?

rpm
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rpm » Съб 09 дек 2006 7:14

Kaкто знаете маслото се змърсява от лошите горива,а в БГ всички знаем какви са,на това масло му дават двоен пробег защото в него има компоненти и добавки които задържат повече замарсители от всяко друго минерално масло,не се дават точно километри,а ти дават двоино повече защото всеки двигател е с различно топлинно число!За рекламният трик е на кой както му изнася на тубата си пише LONG DRAIN което значи по-дълаг интервал при източване!:idea:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 09 дек 2006 11:36

Имам позната, инженер-технолог по козметичните продукти, тя веднъж ми каза че някакъв крем Нивеа,който се продава в германия бил от 27 съставки, а същия крем продаван в българия бил от 15 съставки, но почти на половин цена....същото е със праховете за пране, компютрите,автомобилите /имам предвид нови/, и защо по дяволите си мислите че не е така и с маслата...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”