Може ли да се оправи - ударен Голф 2

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Re: Може ли да се оправи - ударен Голф 2

Мнениеот kristian91pk » Съб 05 май 2012 19:03

Първо, не бях аз виновен(тоест баща ми, защото произшествието стана при него),просто някои хора като си купят БМВ и си мислят че са хванали господ за оная работа и могат да отнемат предимство.

Второ, двигателя е на няма и 30 километра от основен ремонт(ей за това ми е най-мъка)

Трето, вратата се отваря със шутове.

Четвърто, айде стига с тоя Перник бе :Mr Green Fun

Пето, какво ше кажете за четвъртото :mrgreen: ?

Пари за изпъване няма да давам, връзвам я с едно 10 метрово въже за стълба пред нас, газ колко може назад и колко се изпъне, ако изобщо ще я правиме де...

По принцип с тая кола имаме дълга изтория и много спомени, за това ми е мъчно за нея, но пък в крайна сметка сега мога да си взема колата която харесвам от хлапе.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 05 май 2012 19:18

Едва ли ще намериш някой само да я боядиса за 200лв. Разбира се, че може да се оправи, ама те и другите са го казали преди мен - Зависи колко е сантименталната стойност. И на мен ми се ревеше, като подкарах предишния си голф през средата с ъглошлайфа, ама просто нямаше начин.
ПП със сегашния си голф съм блъскал две коли отстрани и двата пъти по тяхна вина и ми платиха без проблем.

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Съб 05 май 2012 19:21

При всички случаи ще вземеш добри пари от ГО на виновния, вероятно застрахователят ще я пише тоталка, а общата оценка ще е около 800лв. От тая сума ще вземеш 75%, т.е. около 600лв., а колата я бракуваш и остава за теб. Продаваш я на части и си докарваш още 300-400лв. Колкото и да ти е любима тази кола, все пак е на 30г., а времето не прощава. Затова си запази хубавите спомени, но с получените пари и като добавиш още известна сума си търси нещо по-ново. :012:

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Съб 05 май 2012 20:05

Абе като се замисля колкото хубави, толкова и лоши спомени има.3 пъти се удара(и нито веднъж не бях аз водача :mrgreen: ), 1 път се пали, веднъж щях да скоча в едно дере с нея.Имам чувството че тая кола е прокълната :screwy , но си ми е любимец.Ще видя какво ще стане след огледа, и ще се решава дали ще се прави или отива за претопяване.

Потребителски аватар
1637
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1637 » Съб 05 май 2012 22:38

kristian91pk написа:Абе като се замисля колкото хубави, толкова и лоши спомени има.3 пъти се удара(и нито веднъж не бях аз водача :mrgreen: ), 1 път се пали, веднъж щях да скоча в едно дере с нея.Имам чувството че тая кола е прокълната :screwy , но си ми е любимец.Ще видя какво ще стане след огледа, и ще се решава дали ще се прави или отива за претопяване.

Братче,като те чета все едно аз пиша :bowdown :mrgreen: За спомените и аз като почнах да се замислям с предишната ми приятелка..ми те лошите надделяват :twisted: .Веднъж ме окради,веднъж искаше с ножа да ме заколи,мисля веднъж поне ми е изневерявала и то със сестра си.Накрая си намерих друга приятелка и не че съм по-рахат откъм спокойствие,но поне даде кинти и си купих една Вектра с която твоите ядове са 1/10 от моите,които изпитвам всекидневно с нея :banghead:.А Голфчето ти,ако хубаво се вгледаш колко измъчено гледа със счупените си фарове в някои от снимките,ще се откажеш да го правиш :Mr Green Fun .Вземи си щетата от ГО както казват колегите и си купи и ти БМВ.

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Съб 05 май 2012 23:01

1637 написа:Вземи си щетата от ГО както казват колегите и си купи и ти БМВ.

Никога, може дебилизма да се предава от собственик на собственик.
ПП-само една снимка, как изглеждаше преди
Изображение

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 май 2012 6:17

За теб може да е много красив, но за мен е съвсем обикновен голф с боядисани брони и махнати странични лайсни. Т.е. не виждам нещо специално по външния вид на тая кола, което би ме накарало да я забележа или да се обърна след нея :wink:

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Нед 06 май 2012 12:09

Яд ме е за купето, повечето от неговите набори отдавна бяха съсипани, а той си беше перфектен само боя му трябваше...Здраве да е, следващата е наред.

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Пон 07 май 2012 13:31

Колеги, да не отварям нова тема за глупости, та ще питам в тази.До колко време след произшествието трябва да се отиде в застрахователната компания?Че при мен положението е малко сложно...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 07 май 2012 14:17

Срока май беше 3 месеца, ама ....
Ако не сте се обадили в КАТ още на местопроизшествието е много вероятно да пиеш една студен вода.
Какво му е сложното при теб?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 07 май 2012 14:29

Току-що говорих с моя застраховател, една седмица, или 7 работни дни, не разбрах точно. Миналата година мой съсед изгоря така със закъснение за заявка прд застраховател. Достатъчно е да отидеш с протокола и застраховката при застрахователя на твоя човек.

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Пон 07 май 2012 19:27

kristian91pk написа:До колко време след произшествието трябва да се отиде в застрахователната компания?Че при мен положението е малко сложно...

Вариантите след ПТП са два:
1. Ако и двете МПС-та са в движение и няма пострадали хора или щети на трети лица, както и ако единият от участниците се признае за виновен, се попълва двустранен протокол за ПТП, който ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се регистрира в КАТ.
2. Ако някое МПС не е в движение и/или има пострадали хора, както и щети на трети лица, се вика на момента КАТ, който изготвя протокол, в който се определя кой е виновния за ПТП, на когото се пише и акт.
Ако не си спазил т.1 или т.2, наистина имаш проблем и не чакай пари от ГО на виновния.
Ако обаче си изпълнил тези условия, в срок от три дни отиваш на оглед при застрахователя на виновния и завеждаш щета. Можеш да извикаш вещо лице на оглед при теб на място, ако колата не е в движение.
Дано нещата при теб да са наред и да си получиш парите. Срокът за получаване на обезщетението е 2 седмици след извършване на огледа и представяне на необходимите документи.
Успех! :beer

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Вто 08 май 2012 14:56

Когато стана птп-то викнаха кат, издадоха протокол, и с този протокол отидох при застрахователя на човека който беше виновен.Дойде вещо лице на оглед, и взе протокола като ми каза да я разглобя да я снима и отвътре.Лошото при мен е че ми трябва шофьорската книжка на баща ми, а той е в Хасково за доста време.А и не мога да отсъствам от работа повече...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 08 май 2012 19:22

Най-добре да питаш самия застраховател, сигурно има вариант баща ти да си занесе книжката във хасковския офис на застрахователя или нещо от този род.
Обади се на застахователя и питай. Първия път като си ходил баща ти не беше ли с теб? Трябвало е направо той да отиде.
Моя голф се води на майка ми. Като се блъснах последния път само аз ходих до застрахователя, просто ми казаха, че трябва да им занеса и номера на банковата сметка на майка ми за да и преведат парите. Нея не са я търсили за нищо.

Потребителски аватар
kristian91pk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian91pk » Вто 08 май 2012 20:01

Мерси колега, утре ще им звънна да ги питам.Когато ходих при застрахователя, бях сам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”