Питане за бензин Н 92
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
orgasmatron написа:мда спирането на А92 от производство е кофти новина за мен, пасата си го карам само с 92, няма смисъл да му сипвам 95 хем по скъпо хем ефект никакъв (при мен) а сега лукойл ми го набутват един такъв четвъртит
Наистина е малко гадна новината

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Miloslav Ivanov написа:Малеее , аз си мислех че само бащата кара с 92, а то колко народ се извъдихте .... не знам аз на ГолфУ никога не съм му давал 92, но на Клиото от време на време го помирисваше и сега само с такова се пълни рендето че то и 86 да му сипа на 1.2 кяра е един и същ, само дет гори повече...
Ами вземи му сипи един път та да съм спокоен че още един ще го е яд на ЛУК-ОЙЛ че го спират,понеже разликата между 92 и 95 е само в цената.
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
аз се ядосвам и за друго - по спецификация на моя двигател му дават да работи какъвто и да е бензин над 91 октана, най добре 92, с 95 колата нито върви по бързо нито харчи по малко, даже обратното - факт, не искам да се впускам в излишни спорове и дискусии но при мен осезаема разлика няма нито с 95 нито с 98. За чий чеп ми е сега да сипвам 95, за да пълня гушата на разни търговци.
сега гледам и ценовата листа на лукойл и разликата в цените на едро на 92 и 95 е 2(две) стотинки на литър. Нещо по бензиностанциите не е така, но тайничко се надявам да свалят цената на 95.
и чета статията и ми се набива това че спират производството само за страната, щото лукойл ги влече много екологията, значи ли това че ще си произвждат и изнасят и съответно ужасно замърсяват разни съседни и не толкова съседни нам държави.
сега гледам и ценовата листа на лукойл и разликата в цените на едро на 92 и 95 е 2(две) стотинки на литър. Нещо по бензиностанциите не е така, но тайничко се надявам да свалят цената на 95.
и чета статията и ми се набива това че спират производството само за страната, щото лукойл ги влече много екологията, значи ли това че ще си произвждат и изнасят и съответно ужасно замърсяват разни съседни и не толкова съседни нам държави.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
По принцип няма начин с 92 да върви по-добре от 95.Просто ако не е настроена/чрез ключе,даване на аванс или автоматично от детонационен датчик при новите/разликата няма как да се усети.Иначе с наще горива всичко е възможно
Принципно идеята на по голямото число е бензина да има по-малка склонност към детонации и от там възможност да му дадеш по-голям аванс което съответно повишава КПД-то на мотора,а от там по-малак разход и повече вървеж.Ако не можеш да настроиш колата единственото нещо което осещаш спо висок пклас бензин е малко по-мека работа на мотора.

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
bomber написа:...А и имам съмнения,че на някай бензиностанции сипват 92 и 95 от една цистерна и следователно е един и същ.Но щом от догодина го спират няма какво да се чудя дали ще ми се скапе мотора
Ако те съмнява,че правят такива магарии можеш да ги изловиш.Сипи в пластмасова туба-нали знаеш какви са на цвят-92 е синьозелен,95 е прозрачен с леко червен оттеньк.На мен лично не ми се вярва да лъжат така

- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
kav4o написа:Ако те съмнява,че правят такива магарии можеш да ги изловиш.Сипи в пластмасова туба-нали знаеш какви са на цвят-92 е синьозелен,95 е прозрачен с леко червен оттеньк.На мен лично не ми се вярва да лъжат така![]()
Ами аз съм се заглеждал през бензиновият филтър прозрачен е и разлика в цвета на 92 и 95 не намирам.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”