Рекламация на акумулатор монбат 72амперчаса

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Рекламация на акумулатор монбат 72амперчаса

Мнениеот kris11 » Пон 29 юли 2013 8:59

stoqn_g60 написа:Спри със сарказмът,въобще ползвал ли си такъв?Аз винаги бих заложил на Монбат-и

Късметлия голям.
1 бр.Монбат едва си изкара гаранция от 2г и прекъсна вътрешна връзка /На Алфа 15/
2 бр. -купен около 2 месеца по-късно не изкара и 1 година -рекламация, сменен уж с нов и той едва дотътри до края на гаранцията /Голф 3 АЕЕ - чакмак-лете зиме пали от четвърт оборот/.
И 2 та автомобила се караха всеки ден, а зиамния период имаше дозареждане на акумулатора на 2 месеца.
Доста време по-рано -от първите им бройки /. не помня годината още първата година даде фира -вътрешна връзка/.
Е как да заложа пак на такава боклучива марка??

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Рекламация на акумулатор монбат 72амперчаса

Мнениеот radi_nrj » Пон 29 юли 2013 9:41

Поне има избор. Писал съм и пак ще повторя, всеки уважаваш себеси производител на акумулатори си слага 2% гаранционни рекламации като таргет, нашите ги покриват тия 2% много добре.

В белите страни сменят акумулатори на 3 години по презумпция (е не всички, и там има не бели хора). Знам много добре колко кофти нещо е производството на акумулатори и ти гарантирам, че дървото може да го гризнеш с всяка марка акумулатор. Аз ползвам акумулатори Монбат защото официалния представител за София ми е на близо и от тая ги купувам 100% пресни не залежали акумулатори. Имал съм един случай както при теб да изкара гаранцията едвам-едвам имал съм и все още имам такива на по 4 години без забележки.

Нашите правят по 3'000'000 батерии годишно, сметни 2% на три милиона и ще разбереш колко много акумулатори индустрията счита за абсолютно нормално да се развалят в периода от 2 години.

Това за късмета си важи на 100% тук без значение марката. Няма тенология, по която да се конструира акумулатор така, че да се разваля точно като му изтече гаранцията и да е финансово оправдана.

Ето тук имам много готина статистика за повредите на нови коли и една от основните е акумулатора:
http://econ.bg/%D0%A4%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%8F-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0_l.a_i.431820_at.18.html

За сведение Монбат не продава акумулатори за първо вграждане въпреки, че GM се натискаха да ги зареждаме.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”