Всъщност ако аз стоя вътре в колата, която се намира на синя зона, желанието на някой друг да заплати за да паркира с нищо не превъзхожда моето незаплащане. Не и до моментът, в който аз не напусна автомобила, след което той се води паркиран, а не в престой.
За съжаление гражданското самосъзнание не е нещо измеримо и не е нещо, което може да се вземе предвид, колкото и да ни се иска.
Та накратко - границата не е тънка, понеже е установена с правило.
А това, че правилата са лоши, неясни, нелогични е друга тема. И аз мисля, че престоят трябва да се заплаща, но както е уредено в момента - и аз не заплащам, когато ми се наложи просто да изчакам в колата.
blinder написа:escrime написа:Иначе казано - къде пише, че престой се заплаща?
А къде пише, че
престой, не се заплаща ?
Просто си представи да си виновен, до доказване на противното. Т.е. ако не е изречно упоменато, че се заплаща, защо да е логично да се заплаща?
Ljubon, влизаш в прекалено конкретен пример. На всяко правило може да се намери вратичка и да се експлоатира. По същия начин такава мелодраматична история мога да спретна за секунди, че не място ами колата си да отстъпи някой...
Чоплим правилото както е дадено в момента, а не как би трябвало да е или как се тълкува в някои ситуации, нали?