Има ли полиция в БГ?
- varkulaka
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Има ли полиция в БГ?
pakumba написа:varkulaka написа:Колега виждам че ги разбираш нещата , обясни ми тогава как може да се открие нещо което не е регистрирано. А именно когато си купиш една прима карта която се продава на всеки ъгъл в почти всеки магазин. По принцип полицията могат да те засекат чрез ИМЕА който има всеки телефон и по номера на картата в него , разбира се ако не е прима.Защото както твоя , моя и на останалите имаме сключени договори с Мтел , Глобол или Вивател и имат данни за лицето което използва даден номер.
мислиш ли, че "органите на реда" по целия свят не са сетили какво ще стане като пуснат тези анонимните карти? милиш ли, че не са измислили решение на проблема отпреди да излязат на пазара въобще? няма скрито-покрито, най-лесно е да си текат записите на всичките ни тел разговори/както и става/ всичко се записва и уж имаш би кънект ама нали още на първия ден якой ще ти ззвънне и ще каже "добър ден, Иван Иванов ли сте"? и ти дааааааа. така че огромен процент от ваучеровите карти не са анонимни, ако са използвани само 1 с цел е друго нещо. там обаче вече идва техниката, която може да те засече. абе въобще не мислете, че не могат да ви хванат. баща ми е бил кмет навремто на около 100 000 град,някъде около 80-те год. и още тогава в полията е имало цели стени с екрани на камерите в целия град. естествено не се е знаело от всички това. смятайте сега какво е.
Колкото си искат да послушват и да записват разговорите като не те знаят кой си какав е смисъла. А да не говорим , че има вече и телефони за еднократна употреба говориш и хвърляш, ти ако можеш го проследи .
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Има ли полиция в БГ?
Audi_RS* написа:Колега според мен разсъжденията са ти абсолютно грешни! Не знам на колко си години,но съм сигурен че си слушал за "едно време"...
Само вмятам: работил съм в "онова време"

Audi_RS* написа:...как е нямало такива измами,убийства и прочие,от там им идва доверието!Живляи са във времена в които не ги е притеснявало че няма да имат за хляб и че като отидат за хляб може да ги оберат,убият,блъснат...
Е тука твойте разсъжденията са ти абсолютно грешни!
По "онова време" нямаше такава гластност както сега, от там обикновенните хора си мислеха, че живеят по-спокойно.
Но в действителнос не беше така. Имаше тъй наречената "малка" и "голяма" правда

То не са бомбени атентати, убийства (криминални, не битови) икономически измами и далавери. Знам всички тези неща защото работата ми позволяваше да ги знам

Audi_RS* написа:...А един човек вече на такава възраст трудно ще се промени.... замисли се и от тази гледна точка..
Адаптирането към дадена среда е много важно нещо за уцеляването даже на животинските видове!!! Иначе, Дарвин: Естествен подбор

п.п. Сещам се за една метафора: Който в "онова време"караше Волга, сега кара Мерцедес, който Лада сега VW, а който ЗАЗ сега ходи пеша

Последна промяна от tyo на Нед 31 дек 2006 17:33, променено общо 1 път.
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
Полиция, че няма, няма. Но много прост и наивен народ има!
Жал ми е за възрастната жена, но докато има прост народ, ще има и изманици!
Жал ми е за възрастната жена, но докато има прост народ, ще има и изманици!
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Имам приятел в един от мобилните оператори, та преди няколко години, се наложи на два пъти да ми помогне - първият път, откраднаха скъп апарат на мой познат. Обадих му се и ми каза в коя клетка се намира апарата - беше на 200 км. от града, където беше откраднат. После с някой лев на ръка на куките, веднага казаха адресите на двама-трима познайници на полицията, които живеят наоколо. После срещу още някой лев, две ченгета отидоха, звъннаха на адреса, пикльото като отвори врата му вкараха две тупалки и му казаха "Давай апарат еди-какъв-си-модел с еди-какъв-си-IMEI". Апаратчето беше донесено за 10 минути и всички си тръгнаха по живо по здраво.
Само да ви кажа, че абсолютно всички разговори се записват и се пазаят няколко дни, отделно полицията има нужната техника да локализира апарата много точно къде се намира. Просто не им се бачка, а престъпниците знаят, че ченгетата смятат това да ти откраднат 30-40 лева за "дребно престъпление" и именно заради това извършват такива "дребни престъпления" - защото практически са ненаказуеми!
Само да ви кажа, че абсолютно всички разговори се записват и се пазаят няколко дни, отделно полицията има нужната техника да локализира апарата много точно къде се намира. Просто не им се бачка, а престъпниците знаят, че ченгетата смятат това да ти откраднат 30-40 лева за "дребно престъпление" и именно заради това извършват такива "дребни престъпления" - защото практически са ненаказуеми!
- Dobermansp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:Само да ви кажа, че абсолютно всички разговори се записват и се пазаят няколко дни
Не съм съгласен с тебе... Единственото което могат да направят за разговорите е да видят определен телефон с коя карта се използва. Преди години бяха ми продали една 3310 и се оказа крадена. Аз си слагам моята мтел-ска карта(на сметка) и на другия ден дойде полиция и ми каза че телефона е краден разбира се показах им кой ми го е продал

кой го интересува какво право имали и нямали. няма такива филми, всичко се записва, ако не искате не използвайте гсм. нямали право, а като гръмне една бомба в метрото ни и те кво да се оправдаят, че нямали право да подслушват? всичко им е ясно на куките, не се залъгвайте. просто си имат причини да не правят нищо!
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Когато започнат да им плащат големи заплати, и когато вече в тази среда започнат да приемат хора, които искат да са полицаи, а не връзкари, тогава ще се оправят нещата. Всичко е възможно, просто някой с много мимиарди в банковата сметка не иска да се оправя нищо, за да може да си върти далаверите и това е.
А балъци винаги е имало и винаги ще има, кой я бие бабата през ръцете да хуква да купува ваучери? Ами тя не си ли познава близките, че няма да разбере, че се обажда друг човек
А балъци винаги е имало и винаги ще има, кой я бие бабата през ръцете да хуква да купува ваучери? Ами тя не си ли познава близките, че няма да разбере, че се обажда друг човек

- OldSchoolPassat
- Автомобил:
- Двигател:
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
tyo написа:VW_FEN написа:...когато вече в тази среда започнат да приемат хора, които искат да са полицаи, а не връзкари, тогава ще се оправят нещата...
Демек никога![]()
Има една приказка "Защо децата на Полковниците не стават Генерали? Защото Генералите също имат деца!"
Много добре казано!

Според мене навсякъде другаде си вършат работата, не само по Дискавъри

Но нека не си разваляме новогодишната нощ с простотий

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
roadrunner написа:musura написа:Само да ви кажа, че абсолютно всички разговори се записват и се пазаят няколко дни
Moжеш ли дадеш повече инфо за това, или просто е твое мнение? Особено ме интересува каква е законовата основа (ако има такава естествено)
Ами прочети закона за съобщенията. Предполагам че там ще са описани подробно какво включват изискванията към операторите. По принцип операторите са задължени по закон да записват разговорите, а не че те така са решили. Представи си каква и колко техника ти трябва, за да записваш по 3-4 милиона обаждания на ден?
Самото записване, не означава директно "посслушване" - има си съответна законова база, кой и при какви условия може да ползва записите. Само че, ако се замислиш, винаги има вътрешни хора, които имат достъп до тази база

Примерно чейнч-бюрата са задължени да имат камери за видеонаблюдение и да пазаят всички записи един месец назад. Това го знам, от приятели с обменни бюра.
Отделно самите оператори са задължени да имат свързаност на много ниско ниво с техника в полицията, която между другото, също се купува от операторите. Демек на полицията им е дадена техника за много милиони, за да може бързо да открие откраднатия GSM на някой посланик, но да сте чули на обикновен гражданин да са му открили откраднатия апарат?
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”