Идеята е именно да се замислиш дали наистина ти е толкова важно
Синята и зелени зони и как правозащитните органи спят!
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Синята и зелени зони и как правозащитните органи спят!
А какъв е смисъла, ак овсеки може да си го позволява?
Ако е - ще си платиш колкото е нужно 
ами точно тук е другия проблем, който може би и 0001 се опитва да зачекне. Каквото и да си говорим и да гледаме как е на Запад, на всички ни е ясно, че София не е като средно-статистическа ЕУ столица. Дори като областен център не е. Тези градове са структурирали и развивали своята инфраструктура в продължение на години, без значение от кметове и политици, имало е ясно изразен дългосрочен план. Така са се появили сити-та, административни зони и тн. Докато тук при нас всичко е правено на парче. Цяла София е жилищна зона, без част от жълтите павета. Така че защо в една жилищна зона общинските блага са безплатни, в друга трябва да си плащаш. Това не е ли дискриминация ? Ако се обяви, така и така, решили сме да правим сити и нещата тук ще станат еди кви са, всеки живеещ в тази зона ще си прецени дългосрочно кво да прави и дали да си плаща. А докато наште хора, гледат от днес за утре, квото могат да гепат сега, да го гепат, правят некви фирми от сорта на Паркинги и гаражи с некви набързо скалъпени правила буквално за 1-2 месеца, и всичко за некви бързи кинти ... някой знае ли каква е дългосрочната политика на общината по този въпрос ? дългосрочно значи нещо от 10 години нататък, не до изборите ...
Община София - цепи,лепи,вулканизира е положението.
Община София - цепи,лепи,вулканизира е положението.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пак сме видяла жабата, че подковали, вола и тя вдигнала крак.
Кви такси бе "бате", ние нЕаме тротоари, нЕаме улиц, джасам се в една всяка вечер на завоя, пред нас НА центъра, ма иначе е зона.
Трагедията ни е пълна. Чист център, ми да го почистят с приходите от Паркинг и Гаражи, бе. Къде са тия пари? Някой, некъв отчет - нищо - само гушене.
ПС Платил съм си, вече.
Кви такси бе "бате", ние нЕаме тротоари, нЕаме улиц, джасам се в една всяка вечер на завоя, пред нас НА центъра, ма иначе е зона.
Трагедията ни е пълна. Чист център, ми да го почистят с приходите от Паркинг и Гаражи, бе. Къде са тия пари? Някой, некъв отчет - нищо - само гушене.
ПС Платил съм си, вече.
- Haralampi
Хора... искате всичко наведнъж да стане - е нЕма как да стане! Все от някъде трябва да се почне! Ето сега ще има пари за поддръжка, а по тротоарите няма да има нужда да се спира и няма да са минирани и нацепени и окаляни
Виена също е колкото административен, толкова и жилищен. Ама пак е скъпо да се живее/паркира в центъра. За това тенденцията е да се живее "у Перник" и да не се завираш в града, ако не се налага. А ако се налага - плащаш.
Все повече се забавлявам когато чета теми тук. Когато ни изнася да кажем "това е наща държава..." и "кога ще стане като на запад" - го правим. А когато обаче се въведе нещо като на запад обаче не ни отърва "ма то при нас не е като на запад, то не може да се сравнява"

Виена също е колкото административен, толкова и жилищен. Ама пак е скъпо да се живее/паркира в центъра. За това тенденцията е да се живее "у Перник" и да не се завираш в града, ако не се налага. А ако се налага - плащаш.
Все повече се забавлявам когато чета теми тук. Когато ни изнася да кажем "това е наща държава..." и "кога ще стане като на запад" - го правим. А когато обаче се въведе нещо като на запад обаче не ни отърва "ма то при нас не е като на запад, то не може да се сравнява"

-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ти сериозно ли сравняваш Виена със София и австрийските управници със софийските
Нищо няма да се подобри а само едни хора ще станат по богати
Нищо няма да се подобри а само едни хора ще станат по богати- Haralampi
Напротив - ето вече центъра почна да се изпразва, как да не се променя 
точно така, все от некъде треа да се почне, но който е почнал отзад напред, обикновено не стига до никъде.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не казвам, че всичко е мед и масло ...
Но това не означава, че не трябва да започнат да се случват нещата от някъде.
За мен беше ясно, че след като пуснат и втория лъч на метрото ще стане това със зоните.
Само за миг върнете лентата само 5 години назад и си помислете на какво приличаше София. А 10 години?
Нито имаше метро, дори и една спирка, нито имаше булеварди като света. Всички, ама абсолютно всички тротоари бяха заети от автомобили. Дупки нямаше, защото всичко беше една голяма дупка, тук - там имаше асфалт.
И на мен ми се иска нещата да стават по-бързо ... Уви, такива са ни географските ширини ...
И защо да се почва отзад напред. Според мен приходите винаги трябва да изпреварват разходите, не може да стане обратно.
Но това не означава, че не трябва да започнат да се случват нещата от някъде.
За мен беше ясно, че след като пуснат и втория лъч на метрото ще стане това със зоните.
Само за миг върнете лентата само 5 години назад и си помислете на какво приличаше София. А 10 години?
Нито имаше метро, дори и една спирка, нито имаше булеварди като света. Всички, ама абсолютно всички тротоари бяха заети от автомобили. Дупки нямаше, защото всичко беше една голяма дупка, тук - там имаше асфалт.
И на мен ми се иска нещата да стават по-бързо ... Уви, такива са ни географските ширини ...
И защо да се почва отзад напред. Според мен приходите винаги трябва да изпреварват разходите, не може да стане обратно.
в кой бизнес приходите изпреварват разходите
напротив, за да получиш, трябва да дадеш. И то не псевдо ПР акции, а нещо конкретно и качествено, щото нито прословутите велопътеки са в ред, нито другите подобрения (скоро имаше репортаж и по тв). Това не е даване, а схема за многократно източване.
И това с връщането изобщо не го приемам за довод, а преди 20-25 години как беше в София - три пъти по-уредено и спокйно, ама какво от това, защо изобщо сравняваме с това ?!
И това с връщането изобщо не го приемам за довод, а преди 20-25 години как беше в София - три пъти по-уредено и спокйно, ама какво от това, защо изобщо сравняваме с това ?!
- Haralampi
Има метро - сега инвестицията ще се възвръща чрез паркинг такси!
Ето пример за дал-взел!
А като даваш пример преди 20-30 години дали знаеш, че тогава трудничко се идваше в София ако не си родом от тук
Нищо против пак да е така, ама ще пропищят още повече "столичани"
Все от някъде трябва да се почне както казаха и колегите. И всяка промяна е в ощърб на някого, това е неизбежно. Важното е да е в полза на обществтото като цяло а не на всяка индивидуална персона
Едно облекчаване на трафика и града като цяло Е в полза на оществото!
Ето пример за дал-взел!
А като даваш пример преди 20-30 години дали знаеш, че тогава трудничко се идваше в София ако не си родом от тук
Все от някъде трябва да се почне както казаха и колегите. И всяка промяна е в ощърб на някого, това е неизбежно. Важното е да е в полза на обществтото като цяло а не на всяка индивидуална персона
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Основният проблем е, че никой не знае къде потъват парите от смс-и и талони, както и от скоби, репатрирани автомобили и т.н. Вторият е липсата на големи паркинги, където да си оставиш колата като имаш работа в града. Подземния при Метро е чудесен, но така си и стои празен. Спокойно могат да вдигнат един многоетажен паркинг на мястото на комарника Ариана или на друго подходящо.
Иначе авторът е прав за некомпетентни и корумпирани чиновници, но просто в конкретния случай подкрепям и увеличената такса за синя зона.
Иначе авторът е прав за некомпетентни и корумпирани чиновници, но просто в конкретния случай подкрепям и увеличената такса за синя зона.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И ся знаете ли кво стана между другото ... много ми е забавно.
Всичкото ЕН,В, А, РВ, и прочие столичани завзеха калното пространство зад съседния блок.
Яко офф роуд е положението, ся очаквам скоро да почне пукане на гуми, вдигане на чистачки, кривене на огледала.
Много яко стана. Иначе "маалата" беше спокойно местенце, ся и тука се вкара идеята да се увълчим здраво
Много готино всичко е изрядно сега. Регламентирахме двойно по-голяма лапачка и народа е спокоен и щастлив, защото управниците му уреждат спокойствие.
Овцата е хубаво животно ... не случайно често се превръща в прехрана ...
ПС Не бе, аз нямам против да има зона, ма защо аз да плащам след като имота ми е там и си е мой?
Чакам догодина такса въздух. И коментарчета, че плащам щото живея в центъра - ай сиктир. Мога да си го позволя - живея там и тва е. Ама некви пиявици от групата на герперите си прави сол-та*ак с народа.
Колко от тези, които пишете си купихте стикери за паркиране по местодомуване? Или повечето живеете около зоните?
Всичкото ЕН,В, А, РВ, и прочие столичани завзеха калното пространство зад съседния блок.
Яко офф роуд е положението, ся очаквам скоро да почне пукане на гуми, вдигане на чистачки, кривене на огледала.
Много яко стана. Иначе "маалата" беше спокойно местенце, ся и тука се вкара идеята да се увълчим здраво
Много готино всичко е изрядно сега. Регламентирахме двойно по-голяма лапачка и народа е спокоен и щастлив, защото управниците му уреждат спокойствие.
Овцата е хубаво животно ... не случайно често се превръща в прехрана ...
ПС Не бе, аз нямам против да има зона, ма защо аз да плащам след като имота ми е там и си е мой?
Чакам догодина такса въздух. И коментарчета, че плащам щото живея в центъра - ай сиктир. Мога да си го позволя - живея там и тва е. Ама некви пиявици от групата на герперите си прави сол-та*ак с народа.
Колко от тези, които пишете си купихте стикери за паркиране по местодомуване? Или повечето живеете около зоните?
-
myrshavija
- Автомобил:
- Двигател:
Чудя се коя дума е по-подходяща за това ти изказване - дали "глупаво" или "наивно". Вероятно и двете заедно пасват най-добре. Наистина ли си вярваш?Haralampi написа:Хора... искате всичко наведнъж да стане - е нЕма как да стане! Все от някъде трябва да се почне! Ето сега ще има пари за поддръжка, а по тротоарите няма да има нужда да се спира и няма да са минирани и нацепени и окаляни![]()
...
- Haralampi
Вярвам, че да опиташ нещо има по-голям шанс за успех от това да не опиташ с оправданието "еми кво да праим... те такава ни е държавата" и да продължиш да си пиеш ракийката в кварталното кафене насред чаршията, летящите найлонови пликчета, паркиралите коли насред калта и изхвърлените боклуци през балконите
В това вярвам.
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
myrshavija написа:Чудя се коя дума е по-подходяща за това ти изказване - дали "глупаво" или "наивно". Вероятно и двете заедно пасват най-добре. Наистина ли си вярваш?Haralampi написа:Хора... искате всичко наведнъж да стане - е нЕма как да стане! Все от някъде трябва да се почне! Ето сега ще има пари за поддръжка, а по тротоарите няма да има нужда да се спира и няма да са минирани и нацепени и окаляни![]()
...
Ок. Никога нищо няма да се промени към добро, постоянно ще живеем в калта и ще ни крадат. Такаче няма никакъв смисъл да се прави каквото и да е. Happy?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”