ЗДвП въпрос

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Re: ЗДвП въпрос

Мнениеот CoZmO » Чет 04 окт 2012 15:21

Ето го конкретния случай: http://www.listovki-kat.com/zdp-chapter_2_5

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 04 окт 2012 15:49

CoZmO написа:Ето го конкретния случай: http://www.listovki-kat.com/zdp-chapter_2_5

ЗДвП написа:(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.

Примерно на втората снимка синята кола си стои в лентата...

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 04 окт 2012 15:54

LILO&STICH написа:След това си се водиш като завиващ надясно mhihi ако не си пуснал мигача за наляво :mrgreen:
А и си длъжен да пропуснеш тези които са за надясно към макдонълдса :Mr Green Fun

А след като се водя завиващ на дясно и съм в най-дясната лента не виждам кой трябва да пропусна след като съседната, лява не мен лента, е за направо :P Който иска да се престроява да се съобразява с мен :Mr Green Fun
Абе проектанта си е за *****.

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Чет 04 окт 2012 16:06

Ixidor написа:
CoZmO написа:Ето го конкретния случай: http://www.listovki-kat.com/zdp-chapter_2_5

ЗДвП написа:(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.

Примерно на втората снимка синята кола си стои в лентата...

Ако питаш мен и тия дет са писали закона са за :beat_butt2 . Защото според мен, това на втората снимка не се счита за лента. Това си е отбивка набивка кой как иска си я нарича. Както и да е, явно не съм достатъчно компетентен, ще трябва някой по-знаещ да се включи. Моето мнение съм го казал... :beer

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 04 окт 2012 16:19

тук при нас положението с пътната маркировка и изобщо спазването и си е трагично. Това от примера би следвало да е лента и там важат правилата за смяна на лентата. Скоростната лента (или лента за ускоряване, щото скоростна май казват на най-лявата магистрална лента) за включване към друг път, трябва да е дълга поне няколко стотин метра (според зависи от пътя в който се включваш), винаги свършва и се включва към основното трасе, дори веднага след нея да има друго отклонение за излизане от магистралата, двата захода трябва да са отделени с маркировка забраняваща преминаването на коли (страничното рае).

просто пример на принципа: /не намерих по-ясен/

Изображение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”