Нова секира за младите шофьори
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нова секира за младите шофьори
Има статистики,наблюдения и преценки с годините от както съществуват автомобилите и хората!Топлата вода,няма да се открие с тази тема!А секирата след малко ще дойде 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
onazi написа:.. които сме под 30 години и плащаме някакви ужасяващи суми..
Ще бъдете образовани, ерудирани, преуспяващи и високоплатени..

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Хаха е ако годините определяха това колко добър шофьор си .. Пълни простотии
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бутнт ,бунт това мога да кажа !!! надявам се всички млади хора на да се дигнем на бунт няма как да стане този претендент !!!!!!!!!!!!!!!!

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И застрахователите са хора и трябва от някъде да се избие спада на застраховките каско 

- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
Ще е глупаво и ако го обвържат с книжката. Защото ако в едно семейство има 1 кола е глупаво двама души да плащат, за да я карат примерно.
Другата огромна глупост е че вече от 6 години и половина имам книжка, нямам провинения и щом съм под 30 години идва голямата секира - Е не е ли глупаво?
Първите 2 години си застраховах колата в ДЗИ, но на третата ЗАГУБИХА един лоялен им клиент с нечовешките си тарифи. Иначе и досега щях да се застраховам към тях.
Има го и момента, че като имаш книжка не значи че си активен шофьор... Както бях аз първите няколко години след като я изкарах в техникума. Където пък инструктора ме поряза и съкращаваше наполовина часовете за кормуване и си взимаше гориво... Но живи и здрави да сме ме научи на някои основни неща и като взех колата сам научих останалото с практика.
А май вече след 6 години без нарушение(документирано) май вече мога да си извадя от КАТ златен талон. То е ясно че всеки е нарушавал правилата, а когато са ме хващали е било за дребни неща и в предвид на чистото ми досие само са ме предупреждавали.
А другото, което се надявам е както досега не всички фирми да ни цакат с тези нечовешки суми и някой да се научи да гледа колко време си шофьор и колко ПТП и нарушения имаш. И тези които нямат да бъдат поощрявани с по-ниски суми за плащане.
Другата огромна глупост е че вече от 6 години и половина имам книжка, нямам провинения и щом съм под 30 години идва голямата секира - Е не е ли глупаво?
Първите 2 години си застраховах колата в ДЗИ, но на третата ЗАГУБИХА един лоялен им клиент с нечовешките си тарифи. Иначе и досега щях да се застраховам към тях.
Има го и момента, че като имаш книжка не значи че си активен шофьор... Както бях аз първите няколко години след като я изкарах в техникума. Където пък инструктора ме поряза и съкращаваше наполовина часовете за кормуване и си взимаше гориво... Но живи и здрави да сме ме научи на някои основни неща и като взех колата сам научих останалото с практика.
А май вече след 6 години без нарушение(документирано) май вече мога да си извадя от КАТ златен талон. То е ясно че всеки е нарушавал правилата, а когато са ме хващали е било за дребни неща и в предвид на чистото ми досие само са ме предупреждавали.
А другото, което се надявам е както досега не всички фирми да ни цакат с тези нечовешки суми и някой да се научи да гледа колко време си шофьор и колко ПТП и нарушения имаш. И тези които нямат да бъдат поощрявани с по-ниски суми за плащане.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Поредната БГ простотия
Така, както ще слагаме всички под 30 години под общ знаменател, така трябва да се сложат и всичко под общ знаменател в управлението - а именно че всички са еднакви, Доган, Станишев, Бойко, Костов - всички са един дол дренки
Не че не са де, ама
Проблема не се решава с това, тъй като винаги има вратички и българина ще ги открие (прехвърляне на автомобила на баба си
), тук си трябват ЗАКОНИ и който не ги спазва да си плаща като поп
Който неможе да кара и прави нарушения, да плаща по 2 - 3 палки глоба и отделно и книжката да му се отнема а не като направи нарушение и на другия ден - хоп отново в колата
Примерче: Забранено е да се кара пиян
Един познат се качи пиян и удари кола. Последиците са 3 месеца без книжка и 20 000лв. разходи по ремонта на ударената кола - това е иск от застрахователя, тъй като е имало алкохол.
Нека измислят сериозни глоби за нарушителите, а не да слагат всички под общ знаменател, ама НЕ, така по лесно се събират пари
Познайте какъв процент отива в сметките на този, който стои зад тази гениална идея
Добре че съм на 30 иначе баба ми щеше да си има Голф 2 на нейно име
За сведение: Никога съм нямал нито едно произшествие от както съм взел книжка

Проблема не се решава с това, тъй като винаги има вратички и българина ще ги открие (прехвърляне на автомобила на баба си

Примерче: Забранено е да се кара пиян

Нека измислят сериозни глоби за нарушителите, а не да слагат всички под общ знаменател, ама НЕ, така по лесно се събират пари

Добре че съм на 30 иначе баба ми щеше да си има Голф 2 на нейно име

За сведение: Никога съм нямал нито едно произшествие от както съм взел книжка

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Добре де, в белите държави как е застраховката? На каква база се смята? Не е ли опит+произшествия?
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Абсолютна глупост.Аз сьм на 28 и имам книжка от 10 години,не се смятам за млад шофер.Като се вyрна в Бг ще си прехврьрля колата на бащата,ебаси скапаните управляващи само гледат от каде да цицат пари.Да ме хванат за шнура
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
RANOPILE написа:Другата огромна глупост е че вече от 6 години и половина имам книжка, нямам провинения и щом съм под 30 години идва голямата секира - Е не е ли глупаво?

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Беше казано някъде, по съвсем друга тема, но ми хареса много:
"Каквото и да ви говорят, знайте че става дума за пари!"
"Каквото и да ви говорят, знайте че става дума за пари!"

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
От тая промяна най-много май ще спечелят нотариусите, така като гледам

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Aprilia написа:От тая промяна най-много май ще спечелят нотариусите, така като гледам![]()

- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
и тоя закон не е измислен както трябва всичко се прави на половина,както всички закони в последно време.Предния месец приеха които е с Б кат.си сменя книжката на 10год. а които е с Ц и нагоре на 5 год. и каде е логиката аз инам почти всички категорий от повече от 15 год. но не работя като шофиор.Карам голф3 до работа и обратно,съседката ми с Б кат.кара спринтер и вози работници,сега аз трябва да си сменям книжката на 5 год. а тя на 10год.Аз ли съм по опасен на пътя или тя.Всички закони се правят да влизат повече пари в хазната,а дали са смислени няма значение.
- byi
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AHF
stefan4o написа:Добре де, в белите държави как е застраховката? На каква база се смята? Не е ли опит+произшествия?
В "белите държави" (Англия имам предвид) се застрахова шофьора. Ако имаш една кола и искаш да я карат двама или трима човека(жена, деца, братя..) застраховаш всеки един от тях, съответно и цената на застраховката става друга x2, x3...Наште застраховки са горе-долу добре за стандарта ни..Мое мнение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”