Крадат ли се все още коли???
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
buFka написа:Добре де, кво излиза - тряя да карам кола достатъчно стара за да не я гепят, но и не толко стара, че да я броят за олдтаймер....начи нещо от сорта на 1984 примерно...всичко друго се крада така ли?
Мисля че пак няма да е добре - заради краденето за части (струва ми се ще са сравнително рядко срещани). Абе винаги си вътре - както и да го погледнеш. Отделно че за толкова стара кола те цакат откъм данъци (по белия свят, но не и у нас) - безопасност, екология, и т.н.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
аз мойта от 2 години не съм я заключвал. Не ми работи ключалката на шофиорската, а и невиждам смисъл да я правя.
Тази седмица пък са опитвали да я отварят в Пловдив над джумаята. Бях нахвърлил някакви багажерии отзад. Гледам задния прозорец напънат и свален 3-4 см и от там вдигнали пъпката за да отключат ! Ама ще ми отключат дръшките !
палеца отвън ми е строшен и тази врата няма отваряне !!! 
Тази седмица пък са опитвали да я отварят в Пловдив над джумаята. Бях нахвърлил някакви багажерии отзад. Гледам задния прозорец напънат и свален 3-4 см и от там вдигнали пъпката за да отключат ! Ама ще ми отключат дръшките !

Последна промяна от Stoi на Чет 25 яну 2007 22:09, променено общо 1 път.
Прочетох внимателно темата и коментарите. Поне двама експерти в застраховането твърдят, че не се плаща при грабеж. В документите на Армеец и Булстрад за каско обаче е написано точно обратното.
Аз ли нещо не разбирам или има уловка. Бихте ли пояснили.
Иначе за GPS съм съгласен, че не трябва да е от широкоразпространените иначе се деблокира за минути, но поставен от специалист, мооже да донесе доста изненади за крадците. Затова и според мен засрахователите се интересуват има ли такъв монтиран. 

Stoi написа:аз мойта от 2 години не съм я заключвал. Не ми работи ключалката на шофиорската, а и невиждам смисъл да я правя.
Тази седмица пък са опитвали да я отварят в Пловдив над джумаята. Бях нахвърлил някакви багажерии отзад. Гледам задния прозорец напънат и свален 3-4 см и от там вдигнали пъпката за да отключат ! Ама ще ми отключат дръшките !палеца отвън ми е строшен и тази врата няма отваряне !!!
Миналата година бях 15-тина дена в Свиленград. Колкото пъти минех през техния квартал "Гебран" винаги се чудех на факта, че там не си заключваха автомобилите. В предвид на написаното мога да твърдя, което е породено не само от това мое наблюдение, а и от коментари с много хора, че не всеки автомобил се краде. В смисъл не се краде автомобила на всеки срещнат собственик.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
не знам случай на кола отнета при грабеж със ключа на таблото и колата да е запалена4ep написа:Прочетох внимателно темата и коментарите. Поне двама експерти в застраховането твърдят, че не се плаща при грабеж. В документите на Армеец и Булстрад за каско обаче е написано точно обратното.Аз ли нещо не разбирам или има уловка. Бихте ли пояснили.
Иначе за GPS съм съгласен, че не трябва да е от широкоразпространените иначе се деблокира за минути, но поставен от специалист, мооже да донесе доста изненади за крадците. Затова и според мен засрахователите се интересуват има ли такъв монтиран.

нещо като "създаване на предпоставка за гражеж"

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
там мога да ти кажа че ако те пипнат да гепиш каквото и да е,направо ти чупят ръцете.Да не ти обяснявам случая с турците дето избягват да спират да спят в градаAndrian_VT написа:Миналата година бях 15-тина дена в Свиленград. Колкото пъти минех през техния квартал "Гебран" винаги се чудех на факта, че там не си заключваха автомобилите. В предвид на написаното мога да твърдя, което е породено не само от това мое наблюдение, а и от коментари с много хора, че не всеки автомобил се краде. В смисъл не се краде автомобила на всеки срещнат собственик.

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
4ep написа:Прочетох внимателно темата и коментарите. Поне двама експерти в застраховането твърдят, че не се плаща при грабеж. В документите на Армеец и Булстрад за каско обаче е написано точно обратното.Аз ли нещо не разбирам или има уловка. Бихте ли пояснили.
.
Да се опитам да го кажа по-ясно: Кражба чрез взлом и грабеж се плащат!Обаче при грабежа застрахователите имат възможност да шикалкавят

-
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
и ако ключа ти е "менте" и не си го заявил сам че е менте! а застрахователя е писал "оригинал" пак могат да откажат плащанеgr_kanev написа:kristian112 написа:Къде е описано кой колко ключа има ? при мен не пише такова нещо ?
Или не си чел внимателно, или не ти е читаво Каско-то - при всяко Каско се пише колко ключа има колата, колко от тях са оригинални, и т.н.
Всъщност, какво ти е Каско-то - т.нар. пълно, включва ли и кражба ?

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
santo_trafficante написа:и ако ключа ти е "менте" и не си го заявил сам че е менте! а застрахователя е писал "оригинал" пак могат да откажат плащанеgr_kanev написа:kristian112 написа:Къде е описано кой колко ключа има ? при мен не пише такова нещо ?
Или не си чел внимателно, или не ти е читаво Каско-то - при всяко Каско се пише колко ключа има колата, колко от тях са оригинални, и т.н.
Всъщност, какво ти е Каско-то - т.нар. пълно, включва ли и кражба ?
Е, това е нещо ново за мен. Значи има и такива Зстрахователи дето ти описват и ключовете (не само бройката):shock
Хмм, много са се наплашили горките

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи така.
Каското е пълно.В себе си имам само копие на застрахователната полица.Не съм го правил лично аз и оригинала на полицата е някъде в касата на баща ми.в колата бяха оставили само едно копие и винаги като съм имал щета с това копие съм ходил на оглед и друго не ми е трябвало.В тази полица не пише нищо за ключове ?!?!
какви други документи би трябвало да имам освен полицата за пълно каско ?!?! Благодаря предварително !
Каското е пълно.В себе си имам само копие на застрахователната полица.Не съм го правил лично аз и оригинала на полицата е някъде в касата на баща ми.в колата бяха оставили само едно копие и винаги като съм имал щета с това копие съм ходил на оглед и друго не ми е трябвало.В тази полица не пише нищо за ключове ?!?!
какви други документи би трябвало да имам освен полицата за пълно каско ?!?! Благодаря предварително !
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”