Крадат ли се все още коли???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 25 яну 2007 16:38

Добре де, кво излиза - тряя да карам кола достатъчно стара за да не я гепят, но и не толко стара, че да я броят за олдтаймер....начи нещо от сорта на 1984 примерно...всичко друго се крада така ли?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 25 яну 2007 16:48

buFka написа:Добре де, кво излиза - тряя да карам кола достатъчно стара за да не я гепят, но и не толко стара, че да я броят за олдтаймер....начи нещо от сорта на 1984 примерно...всичко друго се крада така ли?
абе не се шашкай :wink: няма случауйни работи :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 25 яну 2007 16:49

buFka написа:Добре де, кво излиза - тряя да карам кола достатъчно стара за да не я гепят, но и не толко стара, че да я броят за олдтаймер....начи нещо от сорта на 1984 примерно...всичко друго се крада така ли?

Мисля че пак няма да е добре - заради краденето за части (струва ми се ще са сравнително рядко срещани). Абе винаги си вътре - както и да го погледнеш. Отделно че за толкова стара кола те цакат откъм данъци (по белия свят, но не и у нас) - безопасност, екология, и т.н.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 25 яну 2007 16:54

Абе"Колкото повече мърдаш толкова повече ти влиза :lol: :cry: "

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 25 яну 2007 21:51

аз мойта от 2 години не съм я заключвал. Не ми работи ключалката на шофиорската, а и невиждам смисъл да я правя.

Тази седмица пък са опитвали да я отварят в Пловдив над джумаята. Бях нахвърлил някакви багажерии отзад. Гледам задния прозорец напънат и свален 3-4 см и от там вдигнали пъпката за да отключат ! Ама ще ми отключат дръшките ! :lol: палеца отвън ми е строшен и тази врата няма отваряне !!! :lol:

Последна промяна от Stoi на Чет 25 яну 2007 22:09, променено общо 1 път.

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Чет 25 яну 2007 22:07

Прочетох внимателно темата и коментарите. Поне двама експерти в застраховането твърдят, че не се плаща при грабеж. В документите на Армеец и Булстрад за каско обаче е написано точно обратното. :shock Аз ли нещо не разбирам или има уловка. Бихте ли пояснили. :roll: Иначе за GPS съм съгласен, че не трябва да е от широкоразпространените иначе се деблокира за минути, но поставен от специалист, мооже да донесе доста изненади за крадците. Затова и според мен засрахователите се интересуват има ли такъв монтиран. :wink:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 25 яну 2007 23:12

Stoi написа:аз мойта от 2 години не съм я заключвал. Не ми работи ключалката на шофиорската, а и невиждам смисъл да я правя.

Тази седмица пък са опитвали да я отварят в Пловдив над джумаята. Бях нахвърлил някакви багажерии отзад. Гледам задния прозорец напънат и свален 3-4 см и от там вдигнали пъпката за да отключат ! Ама ще ми отключат дръшките ! :lol: палеца отвън ми е строшен и тази врата няма отваряне !!! :lol:

Миналата година бях 15-тина дена в Свиленград. Колкото пъти минех през техния квартал "Гебран" винаги се чудех на факта, че там не си заключваха автомобилите. В предвид на написаното мога да твърдя, което е породено не само от това мое наблюдение, а и от коментари с много хора, че не всеки автомобил се краде. В смисъл не се краде автомобила на всеки срещнат собственик.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 26 яну 2007 9:06

4ep написа:Прочетох внимателно темата и коментарите. Поне двама експерти в застраховането твърдят, че не се плаща при грабеж. В документите на Армеец и Булстрад за каско обаче е написано точно обратното. :shock Аз ли нещо не разбирам или има уловка. Бихте ли пояснили. :roll: Иначе за GPS съм съгласен, че не трябва да е от широкоразпространените иначе се деблокира за минути, но поставен от специалист, мооже да донесе доста изненади за крадците. Затова и според мен засрахователите се интересуват има ли такъв монтиран. :wink:
не знам случай на кола отнета при грабеж със ключа на таблото и колата да е запалена :D а застрахователя си иска комплекта ключове който е описан в каското :wink:
нещо като "създаване на предпоставка за гражеж" :D

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 26 яну 2007 9:33

Andrian_VT написа:Миналата година бях 15-тина дена в Свиленград. Колкото пъти минех през техния квартал "Гебран" винаги се чудех на факта, че там не си заключваха автомобилите. В предвид на написаното мога да твърдя, което е породено не само от това мое наблюдение, а и от коментари с много хора, че не всеки автомобил се краде. В смисъл не се краде автомобила на всеки срещнат собственик.
там мога да ти кажа че ако те пипнат да гепиш каквото и да е,направо ти чупят ръцете.Да не ти обяснявам случая с турците дето избягват да спират да спят в града mhihi mhihi mhihi ,и предполагам знаеш що няма турци там mhihi mhihi mhihi :a boi de

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 26 яну 2007 9:58

4ep написа:Прочетох внимателно темата и коментарите. Поне двама експерти в застраховането твърдят, че не се плаща при грабеж. В документите на Армеец и Булстрад за каско обаче е написано точно обратното. :shock Аз ли нещо не разбирам или има уловка. Бихте ли пояснили. :roll: . :wink:

Да се опитам да го кажа по-ясно: Кражба чрез взлом и грабеж се плащат!Обаче при грабежа застрахователите имат възможност да шикалкавят :twisted: Задължение на застрахования е да докаже причините за събитието!И тоя с жипката трябва да ги убеди съобразно българското законодателство, че са му взели освен ключовете и талона по време на грабежа...

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 10:35

k22 написа:В тая връзка имайте в предвид следното:
При непредставяне на всички ключове или талон на колата Застрахователя има право да откаже плащане!(Това го пише в Общите условия към застраховката)

Къде е описано кой колко ключа има ? при мен не пише такова нещо ?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 26 яну 2007 10:39

kristian112 написа:Къде е описано кой колко ключа има ? при мен не пише такова нещо ?

Или не си чел внимателно, или не ти е читаво Каско-то - при всяко Каско се пише колко ключа има колата, колко от тях са оригинални, и т.н.
Всъщност, какво ти е Каско-то - т.нар. пълно, включва ли и кражба ?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 26 яну 2007 10:43

gr_kanev написа:
kristian112 написа:Къде е описано кой колко ключа има ? при мен не пише такова нещо ?

Или не си чел внимателно, или не ти е читаво Каско-то - при всяко Каско се пише колко ключа има колата, колко от тях са оригинални, и т.н.
и ако ключа ти е "менте" и не си го заявил сам че е менте! а застрахователя е писал "оригинал" пак могат да откажат плащане :wink:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 26 яну 2007 11:22

santo_trafficante написа:
gr_kanev написа:

и ако ключа ти е "менте" и не си го заявил сам че е менте! а застрахователя е писал "оригинал" пак могат да откажат плащане :wink:

Е, това е нещо ново за мен. Значи има и такива Зстрахователи дето ти описват и ключовете (не само бройката):shock
Хмм, много са се наплашили горките :twisted:

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 11:26

Значи така.
Каското е пълно.В себе си имам само копие на застрахователната полица.Не съм го правил лично аз и оригинала на полицата е някъде в касата на баща ми.в колата бяха оставили само едно копие и винаги като съм имал щета с това копие съм ходил на оглед и друго не ми е трябвало.В тази полица не пише нищо за ключове ?!?!
какви други документи би трябвало да имам освен полицата за пълно каско ?!?! Благодаря предварително !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”