Колко струва гаражна клетка ? (Бетон)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
KENTAWAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KENTAWAR » Вто 30 яну 2007 10:40

онзи ден си купих от Изгрев за 650 лева метална от черна ламарина и грундирана в червено (грунда е такъв). засега още си седи пред блока ама тия дни очаквам включване от общината да ми пишат глобата и да е узаконявам. иначе ми казаха с поцинкована ламарина ако е тавана е 700лв.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 30 яну 2007 10:54

в стария ми квартал преди години вдигнаха всички клетки около блоковете за норматив, с куки без куки по тях ... там където живеят нашите сега, се направи друго ... блока се хваща и загражда с разрешение от общината околоблоковото пространство, след това пак с разрешение се иска изграждането на временна или паянтова постройка и се правят гаражни клетки, даже първо бяха клетките, после оградата. Така че провери първо как стоят нещата и тогава прави нещо, във всяка община нещата са специфични май :)
В кой квартал си ?

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 30 яну 2007 11:01

kentawar написа:онзи ден си купих от Изгрев за 650 лева метална от черна ламарина и грундирана в червено (грунда е такъв). засега още си седи пред блока ама тия дни очаквам включване от общината да ми пишат глобата и да е узаконявам. иначе ми казаха с поцинкована ламарина ако е тавана е 700лв.

Такава клетка не е ли много паянтава. Наскоро имаше доста силен вятър :roll:
В Пловдив е 22 лева такса всеки месец, в София 100% ще е по-скъпо + СОТ (около 10 лева) :arrow: По-добре да си държиш колата на охраням паркинг, не смятам и самата клетка. При нас закрития мисля, че беше 50 лв.

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Вто 30 яну 2007 12:39

скоро ми предлагаха бетонна клетка за 1300 лв. с включен транспорт

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 30 яну 2007 12:55

Предполагам общината вдига клетките когато някой хубавец е купил земята под тях и иска да я застрои.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 30 яну 2007 15:49

dobrinb написа:
bomber написа:При мен тук в илинден ги дигнаха повечето.

И аз съм в Илинден, пък как не са вдигнали нито една?

Съседе :) аз съм точно зад Арената и около блока ми имаше три,сега вече няма и помен от тях.Ти явно си между Стамболииски и Т.Александров и там наистина има много и никои не ги бара.

Последна промяна от bomber на Вто 30 яну 2007 15:50, променено общо 1 път.

KENTAWAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KENTAWAR » Вто 30 яну 2007 15:49

Такава клетка не е ли много паянтава.

Ами не е много аз иначе имам доста машинкии още същия ден е заземена здраво за бетонните плочи под нея на самия паркинг с около 10 бр ф8 арматури и здраво заварка. Иначе като конструкция е бива де не е някво паянте седи още :)

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 30 яну 2007 20:27

Иначе като конструкция е бива де не е някво паянте седи още Smile

а бе то за седене - седи , ама аз когато се качих на един такъв без малко не слезнах със "све" покрив ... оказа се , че бай Мангау ( егати и заварчика) работи с винкел 25Х25 и то в редките случаи , когато няма как да мине само с носещата способност на ламарината..... а бе направо са за космическата програма на Асвалтова база , където масата , знаете ,има голямо значение :D

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 30 яну 2007 20:36

bomber написа:Съседе :) аз съм точно зад Арената и около блока ми имаше три,сега вече няма и помен от тях.Ти явно си между Стамболииски и Т.Александров и там наистина има много и никои не ги бара.

Знаеш ли каква е основната разлика - твоята част на Илинден се води към Район "Илинден", а там където аз живея - към Район "Красна поляна". Най-вероятно от това идва цялата разлика :wink:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 30 яну 2007 21:13

Най-вероятно това ще да е причината.

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 31 яну 2007 11:04

sashobas написа:Цената на нова клетка със врата и поставяне за тяхна сметка в Търговище е 1700лв.

Татко ми преси няколко дни си купи ,излезе му около 1800 лева със всичко.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колко струва гаражна клетка ? (Бетон)

Мнениеот dobrin » Сря 21 окт 2009 23:57

Малко стара тема, но ето какво пише в сайта на Столична община по въпроса:
Граждани поставят въпроси, свързани с незаконното монтиране на гаражни клетки на общински терени, представляващи зелени площи и междублокови пространства. Според чл.23, т.3 от Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на Столична община, приета от СОС, премахването на незаконно поставените съоръжения следва да се извърши от "определена по договор с кмета на София фирма или от районните служби на БКС, като дължимите суми се събират по реда на закона за държавните вземания".Тази наредба е приета във връзка с ЗТСУ и ППЗТСУ, впоследствие отменени със ЗУТ и се прилага дотолкова, доколкото не противоречи на ЗУТ.
В §2 от Допълнителните разпоредби на ЗУТ е предвидена възможност за общината да извършва принудително премахване на подобни обекти като въз основа на протокол за извършените разходи същата може да се снабди с изпълнителен лист за събиране на вземането по реда на чл.237, буква "з" от ГПК.
Гаражните клетки не представляват строежи по смисъла на ЗУТ, а са преместваеми съоръжения и да разрешат възникналите проблеми с тяхното поставяне и премахване са компетентни органите на Столична община.
След проучване на административната практика и нормативната уредба възникнаха въпроси относно това кой следва да издаде заповедта за премахване и как да същата да бъде изпълнена.
Районните администрации масово са възприели становището, че заповедите за премахване на незаконно поставени гаражни клетки и други преместваеми съоръжения следва да се издават от кметовете на райони, в този смисъл е и писмо - указание с изх. № РА -92-00-189 от 20.09.2002г. относно реда за премахване на преместваеми съоръжения на територията на Столична община на главния архитект.
След преглед на нормативната база, решенията на Столичния общински съвет и заповедите на кмета на Столична община във връзка с §1, ал.2 от ДР на ЗУТ , се установи, че правата за издаване на заповеди за премахване по реда на §2, ал.1 на ЗУТ са делегирани на Директора на "Дирекция контрол по строителството" - Решение № 5, т.28 по протокол № 27 от 27.07.2001г. на СОС и Заповед № РД -09-1335 от 24.09.2001г. на Кмета на Столична община.
Кметовете на райони по силата на предоставените им правомощия имат правата по §2, ал.1 от ДР на ЗУТ само да извършват работите по същата алинея за сметка на собствениците, които стопанисват и управляват имотите.
В изпълнение на последното районните администрации са изправени пред следните проблеми: как да обезпечат финансово мероприятията по премахването на незаконно поставените гаражни клетки, след като за осъществяване на същите е необходимо предвиждането на финансови средства по бюджетите им и провеждане на съответните процедури по възлагане на мероприятия по премахването, съгласно Закона за обществените поръчки; къде да съхраняват и как да охраняват демонтираните съоръжения. Изправени пред тези проблеми, районните администрации се опитват да ги решават чрез различни способи, използвайки лични и служебни контакти.
Естествено е при така описаната обстановка проблемът с премахването на незаконно поставените гаражни клетки да не може да бъде решен законосъобразно, предвид което се превърнал в нормално търпима практика на закононарушение.Това от своя страна води до оправданото недоволство на коректните граждани, които се оплакват от препречване на подходите към автобусни спирки, магазини, унищожаване на зеленината в междублоковите пространства.
За решаването на този проблем е необходим ясен регламент - определяне на терени специално за поставяне на гаражни клетки - срещу заплащане на наем, одобряване на схема за поставяне на същите от гл.архитект и терени, където да се складират поставените незаконно гаражни клетки, които да се освобождават след заплащане на определена глоба. Това може да се постигне чрез актуализация на Наредбата за реда и условия за поставяне на преместваеми съоръжения във връзка с чл.56, ал.2 от ЗУТ.

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Re:

Мнениеот Plehi » Чет 22 окт 2009 0:49

chefito написа:Пред нашия блок им режат вратите и ги взимат ;)

Абсолютна комедия...

От където дошло,там отишло.... Е,добре аз до колкото знам можеш да си платиш в общината за "парко място".Тогава какво му е нередното на това място да си сложиш клетка :roll: Или греша....

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Колко струва гаражна клетка ? (Бетон)

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 22 окт 2009 7:28

При мен в Люлин 3 е така:

наем-60лв.
купуване-2000лв.

Има колкото искаш :wink:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Matematiks » Чет 22 окт 2009 7:34

juve написа:
Иначе като конструкция е бива де не е някво паянте седи още Smile

а бе то за седене - седи , ама аз когато се качих на един такъв без малко не слезнах със "све" покрив ... оказа се , че бай Мангау ( егати и заварчика) работи с винкел 25Х25 и то в редките случаи , когато няма как да мине само с носещата способност на ламарината..... а бе направо са за космическата програма на Асвалтова база , където масата , знаете ,има голямо значение :D

Пичове Вие за 650 лева какво искате? :)
трябват поне 10 листа ламарина-300 лева са само там,и още 100-150 за профили,и боя...и то къде отиде :applause:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”