Камера от автопатрул ?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Камера от автопатрул ?
Имам си една мечта да мина покрай такива партизани ама да возя нещо тежко и държавно. Да ги подмина и после скришом да се върна и да им го посадя на тавана.
-
- Автомобил: mazda 323 f 2003g.
- Двигател:
Спазвайте си ограниченията и няма да имате проблеми. Като ще караш рали отивай ставай пилот. Като ще си участник в движението ще си караш нормално и няма да застрашаваш здравето и живота на нормалните хора.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Актовете от мобилни камери в патрулни коли не са законосъобразни.
Справка тук:
viewtopic.php?f=59&t=145445&start=150
Отделно, че и образецът на електронния фиш е "лееко" объркан, та и той не е законосъобразен, понеже не е посочен в него начинът, по който може да бъде обжалван.
Та така...
Справка тук:
viewtopic.php?f=59&t=145445&start=150
Отделно, че и образецът на електронния фиш е "лееко" объркан, та и той не е законосъобразен, понеже не е посочен в него начинът, по който може да бъде обжалван.
Та така...
- bqlovento
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hristakis написа:аз имам следния вьпрос!един познат ми каза за вьпросните патрулки с камери вьтре,че могат да снимат (и да те засичат с превишена скорост) самокогато идваш срещу камерата,а ако си с превишена скорост обаче в грьб не могат да те засекат и снимат!някой компетентен ще се изкаже ли?!
Технически могат,но го правят само в гръб,защото пo закон фишовете важат ако са направени снимките в отсъствието на водача.Снимката отзад означава,че не са могли да те спрат и са ти снимали гърба,защото си отминавал,т.е. те е нямало и не е имало как да те спрат.Това се прави за да не отпадат фишовете в съда.Отделно повечето фишове са до 50лв. пак заради закона,защото не може да се обжалват.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
bqlovento написа:...Отделно повечето фишове са до 50лв. пак заради закона,защото не може да се обжалват.
Гордея се с професионализма на българската полиция!

ай сега малко да си сверим часовниците:
http://www.constcourt.bg/Pages/Document ... px?ID=1600
- vasstop
- Гадфадъ'
- Контакти:
Нямам бутон Likegolfer написа:Гордея се с професионализма на българската полиция!![]()

Да уточним и да го има за историята:
РЕШЕНИЕ № 1
София, 1 март 2012 г.
по конституционно дело № 10 от 2011 г., съдия докладчик Красен Стойчев
(Обн., ДВ, бр. 20 от 09.03.2012 г.)
...
РЕШИ:
Обявява за противоконституционен чл. 189, ал. 13 от Закона за движението по пътищата (обн., ДВ, бр.20 от 5 март 1999 г., посл. изм., ДВ, бр.19 от 8 юни 2011 г.).
Председател: Евгени Танчев
hristakis написа:аз имам следния вьпрос!един познат ми каза за вьпросните патрулки с камери вьтре,че могат да снимат (и да те засичат с превишена скорост) самокогато идваш срещу камерата,а ако си с превишена скорост обаче в грьб не могат да те засекат и снимат!някой компетентен ще се изкаже ли?!
Такава хубава снимка имам в гръб от патрулка,която беше спряла на 50м от знака за ограничение,че въобще недей
да се чудиш

-
- Автомобил:
- Двигател:
vasstop написа:Нямам бутон Likegolfer написа:Гордея се с професионализма на българската полиция!![]()
Да уточним и да го има за историята:
РЕШЕНИЕ № 1
София, 1 март 2012 г.
по конституционно дело № 10 от 2011 г., съдия докладчик Красен Стойчев
(Обн., ДВ, бр. 20 от 09.03.2012 г.)
...
РЕШИ:
Обявява за противоконституционен чл. 189, ал. 13 от Закона за движението по пътищата (обн., ДВ, бр.20 от 5 март 1999 г., посл. изм., ДВ, бр.19 от 8 юни 2011 г.).
Председател: Евгени Танчев
т.е. ако ми дойде писмо с снимка да подам молба ли ? Защото моят случай е подобен.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Контакти:
Да, аз бих обжалвал.
Нов хит е поставянето на камерата на задния капак на Опела. Гледах отпред просто "гол" патрул, ускориш и отзад... Усмивка, моля!
-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Като видя подобни теми и не знам какво ми става...Нали всички ревем, че няма закони в тази държава или, че не се спазват,когато обаче се отнася за другите, но не и за нас. Тук е голямо геройство да минем покрай ограничение 60км/ч със скорост 120км/ч и да си бием в гърдите, че сме минали метър или да се чудим - хванаха ли ни или не?. Е на такива пък казвам аз, не само да ги снимат патрулките ами и на публично място снимките им да сложат. Щото такива идиоти зачернят семейства и после не само техните снимки стоят по некролозите, а и на много невинни хора, които си спазват правилата и законите!!!
- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм че трябва да има контрол на пътя за да няма смърт и осакатени ,НО законите да не важат само за простосмъртните но и за ония мекерета дето ни управляват.И може ли някой да ми каже каква е тая свинщина наречена депутатски имунитет.докога ще има в таз държава двоен стандарт.А и злоупотребата на униформените когато не е премахнат някой знак с ограничение 40 заради поредния скапан ремонт и те като партизани застанали на гъоме и паднахте ли ми простосмъртни....Бегом марш да плащате глоби да има кво да се краде.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Тези камери до каква дистанция снимат?
Добре,че вчера беше един колега да ми светне с дълги иначе отнасях цветуща снимка по всяка вероятност на Тракията от мобилна камера...
Има наистина Колеги сред водачите!

Добре,че вчера беше един колега да ми светне с дълги иначе отнасях цветуща снимка по всяка вероятност на Тракията от мобилна камера...

Има наистина Колеги сред водачите!
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
varna написа:Спазвайте си ограниченията и няма да имате проблеми. Като ще караш рали отивай ставай пилот. Като ще си участник в движението ще си караш нормално и няма да застрашаваш здравето и живота на нормалните хора.
Не разбрах ценното ти мнение какво общо има с темата?
Отделно винагу съм се чудел каква е целта да се гради някакъв виртуален високоморален имидж.
-
- Автомобил: mazda 323 f 2003g.
- Двигател:
Ценното ми мнение се гради на това,че всякакви псевдосъстезатели почернят хиляди семейства всяка година. Като си толкова ербап да караш с превишена скорост ще си понесеш наказанието и другия път ще се замислиш. Не ти пожелавам ти или твой близък да пострада, но явно чак тогава ще се замислиш.
"Отделно винагу съм се чудел каква е целта да се гради някакъв виртуален високоморален имидж."
Никакъв имидж не гоня, изказвам си съвсем нормално мнението. Дори да не ти харесва.
"Отделно винагу съм се чудел каква е целта да се гради някакъв виртуален високоморален имидж."
Никакъв имидж не гоня, изказвам си съвсем нормално мнението. Дори да не ти харесва.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”