отнета книжка
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: отнета книжка
Не е ли кофти за тия, които се пращат?
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
До автора на темата:
Колега в новия ти акт /този който си сканирал/ пише ,че си представил пред полицая който те е проверявал цитирам "Наказателно постановление номер "...еди кой си?Я сега поизясни малко какво точно си му представил на въпросния служител?
1.Акта който ти е за предното нарушение и с който са ти отнели синия талон с изтекъл едномесечен период от съставянето му или ....?
2.Наказателното постановление което си ходил до гишето в кат и са ти го връчили с което ти налагат някаква административна глоба?
До колегата който каза,че има промяна в закона с който могат да ти отнемат книжката ако имаш неплатени актове...
Възможно ли е да се каже от кога точно е тази промяна и да се цитира точно члена с който е въведена същата?
Колега в новия ти акт /този който си сканирал/ пише ,че си представил пред полицая който те е проверявал цитирам "Наказателно постановление номер "...еди кой си?Я сега поизясни малко какво точно си му представил на въпросния служител?
1.Акта който ти е за предното нарушение и с който са ти отнели синия талон с изтекъл едномесечен период от съставянето му или ....?
2.Наказателното постановление което си ходил до гишето в кат и са ти го връчили с което ти налагат някаква административна глоба?
До колегата който каза,че има промяна в закона с който могат да ти отнемат книжката ако имаш неплатени актове...
Възможно ли е да се каже от кога точно е тази промяна и да се цитира точно члена с който е въведена същата?
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
didkoltd написа:До автора на темата:
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Това е хубаво уточнение остава и някой да цитира точно члена с който дават право на служителя да отнема СУМПС !
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
didkoltd написа:Това е хубаво уточнение остава и някой да цитира точно члена с който дават право на служителя да отнема СУМПС !
1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
............
д) (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който управлява моторно превозно средство в
нарушение на разпоредбата на чл. 157, ал. 8 - до заплащане на дължимата глоба;
......................
Кой може да ви отнеме свидетелството?
Чл. 172. (1) Принудителните административни мерки по чл. 171, т. 1, 2, 4 и т. 5,
буква "а" се прилагат с мотивирана заповед от ръководителите на службите за контрол
по този закон съобразно тяхната компетентност.
чл. 157 (8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега тези текстове са от 2007 година !
Днес случайно говорих с катаджия ,който ми обясни ,че на пътя Сумпс могат да отнемат само при отчетен алкохол!За липса на точки те няма как да знаят освен ако не направят справка ,но това пък може да стане ако са те спрели в района в който се води водача.Тоест ако книжката ти е издадена в София ,а те спират в друг град няма как да направят тази справка или поне не се занимават.Освен това за каквото и друго нарушение освен за алкохол нямат право да взимат книжката,ако все пак имат основание да го направят трябва да те придружат до районното където началника извършва процедурата!
Днес случайно говорих с катаджия ,който ми обясни ,че на пътя Сумпс могат да отнемат само при отчетен алкохол!За липса на точки те няма как да знаят освен ако не направят справка ,но това пък може да стане ако са те спрели в района в който се води водача.Тоест ако книжката ти е издадена в София ,а те спират в друг град няма как да направят тази справка или поне не се занимават.Освен това за каквото и друго нарушение освен за алкохол нямат право да взимат книжката,ако все пак имат основание да го направят трябва да те придружат до районното където началника извършва процедурата!
- AuDi_RuLzz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="didkoltd"][/quote]
По твоя край може и така да е.Тук в София изгърмя адски много народ точно по тая схема
По твоя край може и така да е.Тук в София изгърмя адски много народ точно по тая схема

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм чувал да се пишат закони за различните общини.Според мен това е поредното своеволие на униформените!
- bace_go6o
- Автомобил: lek
- Двигател: AFN 97
didkoltd написа:... че на пътя Сумпс могат да отнемат само при отчетен алкохол!
В това нещо те подкрепям!
Изчети всичко колега, ще ти бъде от полза...
Аз ще изкажа също становището си по темата, защото имам богат опит във спирането от полицаи! Също така имам и няколко (6-7) акта, които не съм плащал.
Пичага ( автора ) бъди сигурен, че са ти взели книжката да се направят на страшни! Те не могат да ти пипнат книжката! При положение, че ти караш с акт ( който акт трае 1 месец след написването му, след това можеш да ходиш в КАТ и да го презаверяваш, презавериш ли го става наказателно постановление, което трае още 1 месец, след това можеш пак да го презавериш [при добра воля на дебелата крава която стои на гишето] повечето нацупени лелки не го правят) след като ти им покажеш този акт/НП, ти показваш, че просто нямаш талон! Вече, АКО е изтекъл този акт/НП може да ти напише фиш, че си без контролен талон ( в случая си с голем контролен талон, демек акт [както се шегуват куките]) и точка. Но, след като са те спипали в нарушение и тръгват да ти пишат акт, при положение че имаш вече такъв, той просто трябва да си напише новия акт и да ти вземе стария, връща ти книжката, дава си ти новия акт и ти продължаваш 1 месец да караш с новия акт.
След месец, или може и по-малко ( зависи от това дали ти се разкарва след 20-я ден до КАТ да проверяваш дали ти е излезнало становище) отиваш в КАТ, правят ти проверка, и изнервената госпожа която чака да и дойде обедната/следобедната почивка ти казва какви актове, фишове и т.н. имаш. Дава ти наказателни постановления за актовете, тези наказателни постановления се водят глобите които трябва да платиш за да ти върнат контролния талон.
Повярвай ми, че за 3 месеца и 15 нарушения да направиш ( катастрофа, неправилно паркиране, превишена, невключени светлини, телефон и т.н.) катаджията не може да ти вземе книжката на пътя!
Той като ти напраска няколко акта, тези актове се завеждат в системата на КАТ, и там им показва, че ти имаш доста глобички които не са чистени и ти пращат призовка за отнемане на СУМПС и подлежиш на санкция лишаване от СУМПС за период от време! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ СИ ПЛАТИШ ГЛОБИТЕ НА МОМЕНТА В КОЙТО СЕ ЯВИШ ВЪВ КАТ!!! Не слушай какво ти приказват колегите. Аз имам още 1 месец за да отида да си взема книжката. Онази патка ми каза изрично че и на момента да си платя всички глоби, аз просто трябва да изтърпя тази занкция ...
Вече друг е въпроса ако баща ти се познава с началника на КАТ, който да си затвори очичките за тази занкция и да ти върнат книжката моментално след плащането ..
Надявам се да съм ти бил полезен..

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ей големи разбирачи, големо нещо...
В закона пише, че МОЖЕ, пише ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ, ама пак се намира кой да обясни според него как е
В закона пише, че МОЖЕ, пише ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ, ама пак се намира кой да обясни според него как е

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и какво пише
не знаех, че катаджията на пътя е от ръководителите на службата и че пише на място мотивирана заповед
Чл. 172. (1) Принудителните административни мерки по чл. 171, т. 1, 2, 4 и т. 5,
буква "а" се прилагат с мотивирана заповед от ръководителите на службите за контрол
не знаех, че катаджията на пътя е от ръководителите на службата и че пише на място мотивирана заповед
- bace_go6o
- Автомобил: lek
- Двигател: AFN 97
Май на колегата не му е станало ясно, че в закона са написани две думички "ръководители" и "компетентност".. 

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
iceto написа:и какво пишеЧл. 172. (1) Принудителните административни мерки по чл. 171, т. 1, 2, 4 и т. 5,
Опресни си закона

Чл. 172. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) Принудителните административни мерки по чл. 171, т. 1, 2, 4, т. 5, буква "а" и т. 6 се прилагат с мотивирана заповед от ръководителите на службите за контрол по този закон съобразно тяхната компетентност или от оправомощени от тях длъжностни лица.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да си видял някъде редовия катаджия да подписва НП - само началника - той е оправомощения. Ръководителя на служба КАТ е нейде в София и дава права на местните шефове да подписват.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Началник на кое да е РПУ е оправомощен да подпише такава заповед. Види се, с изменението на закона от 2010-та е оправомощен да оправомощава други длъжностни лица. Улични катаджии ако щеш. Мотивирана заповед ще да рече вътре да пише името на нарушителя и причините за отнемане на документа.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”