Зимни гуми Kleber - измама...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Re: Зимни гуми Kleber - измама...

Мнениеот dlug » Пон 14 яну 2013 21:26

Soze13 написа:
golfer написа:дооообре.... mhihi mhihi mhihi
Гледам "чуваш" ги нещата mhihi , я ми кажи кой каучук е по-мек, този за зимна или този за лятна гума?

Колега Созе, недей да твърдиш с такава сигурност подобни невярни твърдения (да не кажа глупости)
Гумите вече имат означение за шум, можеш да ги сравниш лесно
И понеже ще почнеш да се подхилкваш ехидно си направих труда да ги намеря вместо теб за да не се излагаш повече (дори избрах зимна гума номер едно в момента)
http://medina-med.com/shop/?action=view ... uctId=6256
http://medina-med.com/shop/?action=view ... uctId=6175
не ми благодари :)

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Пон 14 яну 2013 23:38

Колега, въпросът ми е съвсем прост и нямаше нужда от толкова старание от твоя страна, освен ако не си го разбрал. Пет пари не давам за линковете, защото ако се заиграем по темата, ще отнесем 3-4 страници за глупости.
Та да си повторя въпроса. Кой каучук е по-мек, този за зимни, или този за летни гуми... и да, прав си, подхилвам се, защото е смешно. Не съм предполагал , че на такъв елементарен и за децата въпрос, ще има глупави отговори...или в случая никакви май.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 14 яну 2013 23:50

Той каучука си е все толкова мек и зима и лете и секогиш! Като знаеш кажи коя смес за какво е? По-мек и по-твърд каучук - глупотевини колега, глупотевини пишеш!!!

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Вто 15 яну 2013 0:12

dlug написа: (дори избрах зимна гума номер едно в момента)

Зимния Континентал е N1 няколко години вече ,ама те си знаят Мишлейн та Мишлейн
а по темата:
От няколко години карам с летен Клебер ,а тази зима и със зимен и съм с ного добри впечатления от марката.

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Вто 15 яну 2013 1:01

Ба маа му, да няма някаква сбирка на ...айде да не казвам. Естествено, че гумите се правят от смес колега, като казвам каучук е за да не изпадам в излишни детаили.
От чист каучук гума не става mhihi . Ако ти си го разбрал наскоро и те кефи прозрението ти, бих разбрал ентусиазма ти да ми "натриеш" носа mhihi .
Както и да е, очертава се състезание по глупави забележки и аз няма да участвам. Вярвам, че хора с IQ над 35 са разбрали какво исках да попитам.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 15 яну 2013 7:49

За да ти отговоря направо-зимните гуми са по-меки. А това няма нищо общо с шума. Шуменето на гумите се получава от ламелите на грайфера. Но ти си мелиш едно и също...

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Вто 15 яну 2013 9:42

Темата ми, кой знае защо тръгна в посока - "Мишлен - The Best!" и "Каучук - шум."
Та да се изкажа и аз по новите теми - познавам недоволни от Мишлен, познавам и доволни, които са повече. Но в случая възмущението ми е от политиката на дъщерната фирма Kleber, която си позволява да пуска в производство стара шарка под ново име, като шарката не фигурира на сайта й. Както и от представителите им, на които не им пука от това.
Относно каучука - ясно е, че шумът не е показател за качеството на каучука, особено при големите фирми. Или поне, че шумът се обуслявя не само от това, дали каучукът е мек или твърд.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 15 яну 2013 9:46

Всички очакваме с нетърпение лекцията от специалиста по шумни гуми - колегата с 13-ка в ника!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 яну 2013 12:39

Има един модел на Ласса с доволно мек "каучук", а са си доволно шумни. Действително и според мен мекотата на материала съвсем не определя шумна ли е една гума или не (в смисъл не зависи само от него де). :screwy

Последна промяна от stefan4o на Вто 15 яну 2013 13:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Вто 15 яну 2013 12:46

Аз имам и LASSA меки са и са супер за зимата но се износват за 1 най много 2 сезона.И за високи скорости не ставан иначе в града са Н-1

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 15 яну 2013 13:04

Soze13 написа:Ба маа му, да няма някаква сбирка на ...айде да не казвам. Естествено, че гумите се правят от смес колега, като казвам каучук е за да не изпадам в излишни детаили.
От чист каучук гума не става mhihi . Ако ти си го разбрал наскоро и те кефи прозрението ти, бих разбрал ентусиазма ти да ми "натриеш" носа mhihi .
Както и да е, очертава се състезание по глупави забележки и аз няма да участвам. Вярвам, че хора с IQ над 35 са разбрали какво исках да попитам.

колега теорията ти е грешна. твърдостта на гумата е само един от факторите за шума на дадена гума.
доста по-важна е шарката, размерите, оплетката, структурата и тн.

и недей да подскачаш като ощипана госпожица

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Вто 15 яну 2013 13:53

Еиий, пак се отплеснахте от основната идея на темата.
Към автора :
dlug написа:възмущението ми е от политиката на дъщерната фирма Kleber, която си позволява да пуска в производство стара шарка под ново име, като шарката не фигурира на сайта й. Както и от представителите им, на които не им пука от това.

Напълно съм съгласен с теб, че не е редно, но кво да се прави, ей на позволяват си тази "волност". Дори да приемем, че в новия модел са подобрили смеската, а от там и представянето на гумата (в което малко се съмнявам, ама знае ли човек), което би им дало основание да го представят като нов модел, а в малките размери са запазили старият грайфер, но с новата смеска (примерно защото при този размер стария дава по-добри резултати от новия - това само примерно, евентуално!), би следвало да излиза снимка на гума с конкретната шарка според размера. За жалост са си направили углуша (м/у другото на сайта на Гуми 1 за този размер излиза снимка на двете шарки, но без пояснение що са снимани две различни гуми, но пак е нещо).
Сега имаш няколко варианта : Ако ти се занимава, да пишеш до европейската и българската комисия за защита на потребителите, за подвеждаща информация; Да кажеш "майната му" и повече да не купуваш техни продукти; Да кажеш "майната му" и пак да ползваш техни продукти, ако си доволен и можеш да преглътнеш този неприятен случай. :D

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Вто 15 яну 2013 16:47

Asko VW написа:Ако ти се занимава, да пишеш до европейската и българската комисия за защита на потребителите, за подвеждаща информация:D

Занимава ми се... :)

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Вто 15 яну 2013 19:02

До колегата, който е повдигнал темата искам да му кажа,че снимката на гумата, която си е харесал е 15 цола,а на 13 и е съвсем различна както и на 14...То е фирмена политика и е нормално сами да си преценяват технологично каква шарка да бъде за различния клас гуми спрямо цолажа(тоест пряката зависимост между тегло и сцепление на кв.сантиметър)Именно за това явно производителите са преценили ,че за 13 цола не е необходимо да се сменя шарката с нова.Аз лично не харесвам шарката на зимните Клебер макар да съм фен на марката и за това съм минал на друга марка зимни гуми.Не мисля ,че марката Клебер са измамници ни най малко, ако погледнеш и летните им гуми има разлика и между тях на 13,14 и 15 цола ако не ти допада не си вземай макар за гуми от среден клас за мен на са най-добрите и ги ползвам неспирно от 6 години(сменил съм 5 чифта)!Друг е въпроса ,че си се подвел по снимката и много странно как се купуват гуми по интернет по снимка ,без да се интересуваш от изгледа им на живо и мекотата на каучука както и мненията на други колеги от форумите!А по повод на оспамената тема искам да попитам колегата с 13-ката къде прочете че шумната гума означава ниско качество на каучука и да "бегаме" от такива гуми?Ами ако го прочетат в офроуд форума ще го наредят както си знаят ,защото джипките им са на големи квадрати за да "орат" по черно с тях....Иска ми се да му насоча мисълта да не обижда съворумците, които са на различно мнение от неговото(сиреч не са го разбрали)да са тъпи и с ниско IQ...!!!Колега има различни гуми за различно предназначение!"Тихи" гуми за икономичност и високи скорости има и гуми които са за по ниски скорости за да "драпат" и да можеш да си ги караш по по-тежки терени(руснаците са най добри в това),не че не могат да се карат с висока скорост ,разбира се за това си има индекси и на гумата си я пише ,но се усеща шум и дискомфорт и сцеплението се намаля заради увеличеното разстояние между ламелите с цел по голямо изхвърляне на материала от пътя.За това си има тестове и колегата ти посочи линкове и тези тестове не са направени с цел само реклама, а да се ориентират потребителите каква гума искат да си купят спрямо целта им на ползване и качеството и цена ...
Приятна вечер! heavy metal zork heavy metal zork heavy metal zork

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 15 яну 2013 22:05

Soze13 написа:Ба маа му, да няма някаква сбирка на ...айде да не казвам. Естествено, че гумите се правят от смес колега, като казвам каучук е за да не изпадам в излишни детаили.

Прозрението ми дойде още като бях на десет лета, но това не е важно. Освен всичките глупусти дето написа не пишеш и точно - каучук или смес - кое е подробност и кое е точно. Или за тебе си е все тая, като дупка и отвор :D :D :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”