Относно забраната за ксенона
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Re: Относно забраната за ксенона
Те китайците не са виновни,че някои сънародници са прости.Китайските ксенони светят прилично с лупи 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Въпроса не е дали светят хубаво или не, а че са дразнещи и заслепяваш.
- YordanGergov
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEE
То и за 1000 лв да вземеш ксенон като го сложиш в рефлектор все тая. Проблема не е какъв е ксенона, а в какво е монтиран.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Има доста заводски ксенони в рефлекторни фарове
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Колегиалност и толерантност на пътя у нас отдавна няма почва...
- YordanGergov
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEE
IRRITATING написа:Има доста заводски ксенони в рефлекторни фарове
Е тука става въпрос за aftermarket дет се вика. Нещата са малко по-различни предполагам

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
IRRITATING написа:Има доста заводски ксенони в рефлекторни фарове
Може ли да ми изброиш поне 5, за които се сещаш?
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
Re: Одг: Относно забраната за ксенона
Благовест написа:Колегиалност и толерантност на пътя у нас отдавна няма почва...
сщо е и при нaс, aмa aз сaм вгрaдил лупи сaс ксенон, и нямa проблем. Нaйхубaво е 5000к светлинa, a 4300к се виждa кaто хaлогени крушки, aл много поубaво и няaмaш проблем с полиция

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
stefan4o написа:IRRITATING написа:Има доста заводски ксенони в рефлекторни фарове
Може ли да ми изброиш поне 5, за които се сещаш?
Мерцедес-Бенц предимно монтирал оргинален ксенон на рефлекторен фар..
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Последно видях някакво доста ново Волво Рено Лагуна също е с ксенон в рефлекторен фар
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
IRRITATING написа:някакво доста ново Волво Рено Лагуна също е с ксенон в рефлекторен фар
Не ги е срам !!

п.п. Ксенон без лупа ,дори и фабричен , си е кофти работа за отсрешния водач , спор няма ! Аз за това махнах мойте и си карам с архаичните крушки с жичка

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Оксиженистите стават все повече! Кола няма, ксенон сложил на нея
Забрана и да има, няма кой да я спазва!
Не им обръщайте внимание и това е! Конфликти по улиците, полза няма! Само избиване на комплекси!
Имам един познат със джета със ксенон, на обик. фарове, е на него не му пука, че заслепява, нали той вижда !
Един път се возих с неговата кола, то тия фарове осветяват и къщите, хората стават и си мислят, че е съмнало и отиват на работа

Забрана и да има, няма кой да я спазва!
Не им обръщайте внимание и това е! Конфликти по улиците, полза няма! Само избиване на комплекси!
Имам един познат със джета със ксенон, на обик. фарове, е на него не му пука, че заслепява, нали той вижда !
Един път се возих с неговата кола, то тия фарове осветяват и къщите, хората стават и си мислят, че е съмнало и отиват на работа

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Карах един ситроен като грацка кола саксо 2003 година взех го почти нов дет се вика на 2 години беше !
От 2007 някаде си купих ксенон за луди пари по това време от тоя форум от колега в платените обяви имаше ... и така от 2007 до 2012 я карах с биксенон колицата и ако трябва да съм честен ксеноно наистина свети повече при
добро регулиране на фаровете не заслепява но задължително след слагането и трябва да има регулиране
защото са с по особени цокли и ... Много често съм забелязвал коли с не регулирани фарове сложени ксенон така заслепяват страшно ако си срещу тая светлина оставш без очи
От 2007 някаде си купих ксенон за луди пари по това време от тоя форум от колега в платените обяви имаше ... и така от 2007 до 2012 я карах с биксенон колицата и ако трябва да съм честен ксеноно наистина свети повече при
добро регулиране на фаровете не заслепява но задължително след слагането и трябва да има регулиране
защото са с по особени цокли и ... Много често съм забелязвал коли с не регулирани фарове сложени ксенон така заслепяват страшно ако си срещу тая светлина оставш без очи

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
при добре регулирани фарове ксенона не е проблем. но за целта трябва да се кара по пътища. но тук в България нямаме и 1 километър напълно прав път. всички са накъдрени като на стар дядо ...... и всички с ксенон заслепяват и самолетите дори 

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Афтермаркет ксенон да се монтира качествено (с отделна 0) и да се следи поведението му. Поради такъв ксенонов кит в продължение на няколко месеца имах премигване на лампата на акумулатора (на таблото) на празни обороти. Колата ми е Ауди А4 2003 г. Проблемът го имаше както на запалени светлини, така и без да пуснати. Смених реле регулатор на алтернатора, защото мислех, че е от него. Не се оправи проблема. Точно смятах да свалям целия алтернатор, за да търсим причината вече в него, когато реших първо да откача тотално целия ксенонов комплект. Проблемът изчезна. Може и да е бил някой баласт (сдал багажа), но си минах на хубави Н7. Комплекта беше Луксима Слим.
Миналата седмица след 10 дни ползване на китайски ксенон (чисто нов с гаранция, но неизвестна за мен фирма) изгоря целия алтернатор на Ауди А4 В7 2005. Даже нямаше симптомите с премигването на лампата както при мен. Директно светна и дотам. Оказа се, че е повлякъл и моторчето на чистачките.
Миналата седмица след 10 дни ползване на китайски ксенон (чисто нов с гаранция, но неизвестна за мен фирма) изгоря целия алтернатор на Ауди А4 В7 2005. Даже нямаше симптомите с премигването на лампата както при мен. Директно светна и дотам. Оказа се, че е повлякъл и моторчето на чистачките.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”