Какви са ми крушките на фаровете?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Съб 10 фев 2007 19:02

Тази крушка е H4, на моят Пасат В5 са пак две - една Н1 и една Н4, но тази определено е Н4!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 10 фев 2007 21:47

trunner написа:Тази крушка е H4, на моят Пасат В5 са пак две - една Н1 и една Н4, но тази определено е Н4!

Я интересно и къв е смисала да има от двата вида?Вероятно на дълги и двете работят като дълги :? Някой знае ли къде се слагат Н3 и Н7

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Съб 10 фев 2007 21:57

Rabbit_TDI написа:
trunner написа:Тази крушка е H4, на моят Пасат В5 са пак две - една Н1 и една Н4, но тази определено е Н4!

Я интересно и къв е смисала да има от двата вида?Вероятно на дълги и двете работят като дълги :? Някой знае ли къде се слагат Н3 и Н7

На аватара са ми късите като пусна дългите се включват тези кръглите от вътрешната страна но да се усилват и другите не съм забелязал :roll:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 11 фев 2007 10:56

На моя Пасат са Н1 и Н7.
А колегата дето е пуснал темата най-добре да иде до колата си, да извади една крушка, и да види какво пише на нея.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Нед 11 фев 2007 11:10

най-вераятно крушките са Н1 за късите и Н7 за дългите. най- добре виш в онлайн каталога на бош, че нещо ми прави някави чакмаци на мене. А за Н3 ги слагат там където не е нушно светлината да бъде лъч, на работните задни фарове на ССМ, например

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Какви са ми крушките на фаровете?!

Мнениеот joro_kem » Нед 11 фев 2007 17:20

oSViRePql написа:Става дума за Passat B4 и не мога да разбера какви са крушките(не съм разглобявал да видя) Късите са ми на една крушка а дългите на друга и се чудя колко H са :shock Благодаря предварително
крушките ти и за къси, и за дълги са Н1!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 11 фев 2007 23:46

teo_ss написа:най-вераятно крушките са Н1 за късите и Н7 за дългите. най- добре виш в онлайн каталога на бош, че нещо ми прави някави чакмаци на мене. А за Н3 ги слагат там където не е нушно светлината да бъде лъч, на работните задни фарове на ССМ, например

ССМ?

Потребителски аватар
marrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот marrs » Пон 12 фев 2007 10:55

Rabbit_TDI написа:

Н3 се слагат на халогени ( голф 3 ) , а Н7 на фаровете на по-новите модели коли (пасат 6 )

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 12 фев 2007 10:58

marrs написа:... а Н7 на фаровете на по-новите модели коли (пасат 6 )

Моят е Б5, ама също е с Н7 (както и по-горе писах) :wink:

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Вто 13 фев 2007 8:05

Rabbit_TDI написа:
teo_ss написа:най-вераятно крушките са Н1 за късите и Н7 за дългите. най- добре виш в онлайн каталога на бош, че нещо ми прави някави чакмаци на мене. А за Н3 ги слагат там където не е нушно светлината да бъде лъч, на работните задни фарове на ССМ, например

ССМ?

селскостопански машини (мноу дългу ве)
joro_kem, не че се заяждам ама ще ми обясниш ли как крушка с една светлине се ползва хем за къси хем за дълги?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 13 фев 2007 9:35

Ми аз съм така дълги и къси с H1.Просто рефлектора е направен по различен начин.Външните секции са по-големи и насочени на доли и на страни и правят къси.Вътрешните са кръгли като фенер.На мен ми се струват доста по-добра системата от едносекционен.Някой ако може да спедели и какво е предимството на Н7 за дълги пред Н1 и за фаровете с лупи при новите коли поне да разчоплим темата до край :lol:

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Вто 13 фев 2007 13:44

Rabbit_TDI написа:Ми аз съм така дълги и къси с H1.Просто рефлектора е направен по различен начин.Външните секции са по-големи и насочени на доли и на страни и правят къси.Вътрешните са кръгли като фенер.На мен ми се струват доста по-добра системата от едносекционен.Някой ако може да спедели и какво е предимството на Н7 за дълги пред Н1 и за фаровете с лупи при новите коли поне да разчоплим темата до край :lol:

и как става превключването от къси на дълги? Не мога да си го представя

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 13 фев 2007 13:49

Като си на къси светят само външните секции за къси.Като си на дълги светят вътрешните секции за дълги+късите също продължават да си светят.Ми загледай се на някой голф3 с двусекционен.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 13 фев 2007 21:11

teo_ss написа:joro_kem, не че се заяждам ама ще ми обясниш ли как крушка с една светлине се ползва хем за къси хем за дълги?
ще ти обясня, колега! просто фара има 2 /две/ отделни секции и 2 /два/ отделни рефлектора. всяка от крушките, предназначена за монтаж в този тип фар, е Н1. между другото и крушките на фаровете за мъгла (тези в бронята) са същия стандарт.
та всъщност всяка крушка си се използва за различно предназначение, т.е. не "хем за къси хем за дълги".

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Съб 24 мар 2007 23:51

Както каза колегата joro_kem крушки на късите и на дългите са H1 :) Днес се порових един час в фаровете и видях че са такива при което се изненадах защото за резервна имам H4 (така си дойде с колата) Тези дни ще ходя да търся някакви по добри H1-ци защото тези не ми харесат как светят нещо :roll: Неможах да видя колко W са. :?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”