навремето в един филм скивах най-яката защита - волана се стега с крилчата гайка - като спреш си го отвиваш и си го носиш с тебе (кой чораджия ще си носи волан и гайка???)
ама дори и тогава... ако съм намислил да ти гепа колата давам 500 кинта на некой общински педерунгел с паяка да дойде да ти я вдигне и да ми я закара до гаража на вилата - там мога да си чопля имобилайзери и бастуни цел живот

Какво ви е мнението за бастуните за волана
- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хехе бастуните са хубаво нещо, преди няколко години една вечер на тъмно тръгнах с колата на баща ми барабар с бастуна
Вярно само от бордюра слязох де като го видях, ама можех бая да си откарам направо да речем и после да го махна. Така че ми се струва, че няма да е зле и воланът да не гледа направо като се забастунвате 

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За мен това са излишни осложнявания на живота! Каското ми прави живота много по спокоен от някакъв "бастун"! Мен лично повече ме притесняват кражбите на гуми, касетофони, стъкла, фарове, и каквото може. Даите да се опаковаме целите и тва е! На един комшия му гепиха фаровете на жигулата и той си взе нови и почна да си ги сваля и да слага некви работи на тяхно място. Ама човека така или иначе не я е карал от 5 години тая барака.
Аз не мога да си представя сутрин да слизам преди рабо0та, да махам бастун, да изклучвам антиайдука (така им викам на разните скрити копчета, дето по някога остават скрити и от тебе), да слагам панели на касетофона, да закачам кабели и ощюе не знам си какво.
Но какво да се прави............
Между другото на Пежото ми имаше копче дето прекъсва запалването, поставено фабрично, скрито, но понже го има на всички такива пежа и всеки го знае каде е:)
Аз не мога да си представя сутрин да слизам преди рабо0та, да махам бастун, да изклучвам антиайдука (така им викам на разните скрити копчета, дето по някога остават скрити и от тебе), да слагам панели на касетофона, да закачам кабели и ощюе не знам си какво.
Но какво да се прави............
Между другото на Пежото ми имаше копче дето прекъсва запалването, поставено фабрично, скрито, но понже го има на всички такива пежа и всеки го знае каде е:)
- Bliznak
- Автомобил: MK6 Golf GTI
- Двигател: 2010
Чета ви, чета ви...и все повече си мисля, че няма много полза от тези бастуни и другите мерки...Според мен, каското е хубава идея и сигурна. А ако толкова държите да им изпотите гъ**вете на айдуците - измислете си нещо ваше и оригинално дето няма къде да го търсят и да знаят...мислете отсега, знаете как да сте хитри и вие...
Re: Какво ви е мнението за бастуните...
На мене ми се струва най надежден- този смесеният бастун - за един педал и волана-състои се от две арматурни железа с крайща като куки. Но е друг въпроса дали ключалката ще издържи на напана. Даже намерих в едни магазин такова, но му бяха изгубили ключа-мостра било.
Най яко ми стоеше. Незнам дали по патрона може да се изработи ключ от ключар ?
Най яко ми стоеше. Незнам дали по патрона може да се изработи ключ от ключар ?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Браво бе,темата е само на 9 години... Иначе волана се реже и бастуна си остава за теб.
Най-доброто и елементарно нещо което измислих до сега е следното : Излизаш от колата и отвараш прозореца с дистанционото и с помоща на предварително направено от теб приспособление (арматурно желязо от едната страна на ченгел/кука ,а от другата пригодено за заключване с катинар) го закачаш на дръжката на пасажерската врата (куката) ,а от твоята страна биеш катинара и затваряш прозореца и биеш ключа на колата
Ама много е желателно да си залепи човек защитно фолио на всички прозорци ,че иначе файда никаква !
При повече въображение може да се направи така,че дългото желязо/пръта да минава некъде под таблото да го не махаш и сваляш само от колата всеки път ! Не ми се верва да отворат вратите 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”