Въпроси за доливане на масло?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Re: Въпроси за доливане на масло?

Мнениеот ivanovkbg » Вто 28 май 2013 5:04

jony555 написа:няма значение точките. просто така са направени щеките. важното е да е между тях а малко над средата е най добре но да не надвишава. паркирате на равно, ако се карали, изчакайте поне 30 мин. вдигаш, бършиш, потапяш пак, гледаш и доливаш ако трябва. няма значение какво масло наливате. дали ще мешите 5-30 с 15-40 или 10-40 никакви проблеми. маслата от отдавна не се пресичат. това не 1974 г. друг е въпроса че ако ви е по средата и ви остава малко докато трябва да си смените цялото масло си карайте така, нищо няма да стане :th_up ако светне датчика тогава вече можете да долеете.

Колега, трябва да е посредата на тия точки или както каза ти малко над средата, но трябва да сме сигурни, че щеката е оригиналната.
Само казвам, защото както казах аз по-горе, моята преди време показваше по щека, че маслото е в норми, а източих доста по-малко, явно заради щеката.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Вто 28 май 2013 5:34

:th_up В моята книжка пише че трябва да е из точките...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 28 май 2013 5:58

ivanovkbg написа:Не може много да се вярва на щеката.
Преди да сменя маслото, моята по щека показваше, че е по-средата , но... Когато източихме старото масло то беше поне с 700мл по-малко от нормалното. А-и бяха се разтракали повдигачите. След това сипахме 3,5 литра и по-щеката показва, че маслото е над максимума и така си карам.
Иначе преди да сменя маслото, колата беше с 10w40, но съм доливал 15w40 и проблеми съм нямал, но все пак е добре да е едно и също .

Да си удрял картера?
Питам те,защото 700мл е голяма разлика.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 28 май 2013 12:35

ако на vw се чака да светне лампата на маслото, то двг-то вече е 90 % за основен ремонт

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Вто 28 май 2013 16:54

ivanovkbg написа:
jony555 написа:няма значение точките. просто така са направени щеките. важното е да е между тях а малко над средата е най добре но да не надвишава. паркирате на равно, ако се карали, изчакайте поне 30 мин. вдигаш, бършиш, потапяш пак, гледаш и доливаш ако трябва. няма значение какво масло наливате. дали ще мешите 5-30 с 15-40 или 10-40 никакви проблеми. маслата от отдавна не се пресичат. това не 1974 г. друг е въпроса че ако ви е по средата и ви остава малко докато трябва да си смените цялото масло си карайте така, нищо няма да стане :th_up ако светне датчика тогава вече можете да долеете.

Колега, трябва да е посредата на тия точки или както каза ти малко над средата, но трябва да сме сигурни, че щеката е оригиналната.
Само казвам, защото както казах аз по-горе, моята преди време показваше по щека, че маслото е в норми, а източих доста по-малко, явно заради щеката.

еми сега нз колега за щеката. това са допълнителни условия които нямат общо със същественото. в крайна сметка като не си сигурен за щеката, отиваш в юнито и купуваш 1 оригинална. по 10 лв са.. :th_up също ще видиш и по каталог колко масло дават за твойта и ще си направиш сметка колко горе долу си налял

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Сря 29 май 2013 5:11

Zdravko Zankov написа:
ivanovkbg написа:Не може много да се вярва на щеката.
Преди да сменя маслото, моята по щека показваше, че е по-средата , но... Когато източихме старото масло то беше поне с 700мл по-малко от нормалното. А-и бяха се разтракали повдигачите. След това сипахме 3,5 литра и по-щеката показва, че маслото е над максимума и така си карам.
Иначе преди да сменя маслото, колата беше с 10w40, но съм доливал 15w40 и проблеми съм нямал, но все пак е добре да е едно и също .

Да си удрял картера?
Питам те,защото 700мл е голяма разлика.

Ем, не съм.
Дори и да приемем, че има някаква разлика от 200-300мл заради филтъра, остават пак към 500 грама.
Но защо тогава показваше, че маслото е посредата между min и max, сега, когато налях 3,5л е малко над максимума, а толкова дават по каталог, като филтъра събира 0,500л..
Майната му, вече си го следя по другите белези, а-и повдигачите не претропват...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”